NEONET píše:na ddworld pisou ze bude mit pameti GDDR5 az na freqencich 5Ghz (jak toho chou docilit) ?
Za 1. - DD ohledně grafik nečíst, neposlouchat, ignorovat
Za 2. - Vzorky DDR5 dokáží běhat na 5GHz efektivně (samsung je má či Qimonda), takže možné je vše
Co máš prosímtě proti DDWorld.cz je to po PC-Tuningu druhá nejlepší webová stránka o počítačích . Já bych úplně zakázal a zrušil ExtraHardware.cz který se nedá absolutně číst už jen proto že tam řádí cipek Radko Hulánů takže kdo souhlasí s jeho názory tak si tam přečte a pobaví u pěkných cipovin co tam ten podčlověk vypotí.
Takže Všem doporučuji navštívit DDWorld.cz je tam spousta nezávislých recenzí s objektivníma názorama né žádná propaganda jedné značky jako na Ex.Hardware
Jinak ty frekvence 4870X2 budou určitě lepší než u 4870 , protože na tuto karu jsou vybíráný speciální kousky GPU a DDR5 Ram. Tak jako u 3870X2
mazolini píše:
Takže Všem doporučuji navštívit DDWorld.cz je tam spousta nezávislých recenzí s objektivníma názorama né žádná propaganda jedné značky jako na Ex.Hardware
potřeboval jsem se zasmát. Děkuji
Hlavní bude, jak u X2 vyřeší spotřebu a HLAVNĚ CHLAZENÍ. Vypadá to na bomba kartu a jen toto by ji mohlo v recenzích srážet.
A i když DDR5 nebudou na 5GHz a budou třeba na 4GHz, pořád to bude výkonu až až...viz AA režimy u 4850 a 4870
Robin_CG píše:Nevim zdali pri soucasne podobe se to bude dat zapojit do desky.
Vidite spodni stranu karty/PCB? Na spodnim obrazku vlevo dole, na vrchim vpravo dole...
Ten pahejl tam snad nezustane :-0
Asi to výrobce neulomil Když jsem kupoval svoji kartu, tak jsem to tam měl taky.
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 @4,0GHz, Základní deska: Asus P5Q Deluxe, Paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) 800MHz+, Grafická karta: Gainward ATi Radeon HD4850 Golden Sample 512MB, Pevný disk: Western Digital Claviar 320GB AAKS, Repro: Logitech X-230, Monitor: Acer 17" LCD, Klávesnice: Genius KB-29e, Myš: Genius ERGO 300, OS: Windows Vista Home Premium 64Bit, Nejlepší hry: Parkan 2, Supreme Commander, Lineage2.
"It's a new proprietary inter-processor communication technology. If they put these two chips on one board and it does scale properly, then they have pulled off a coup," he said.
"When you gang up graphics chips (using the traditional Scalable Link Interface or CrossFire technologies) they roll off pretty fast. ("Roll off" implies that performance doesn't scale up well.) "So when you put two boards in, you don't get twice the performance but you (only) get one and a half. You put four boards in and you (only) get about 1.7, 1.8. What ATI is saying is that with two chips using (their) proprietary inter-bus, they will get 1.8 (the performance) with two chips. If that's true, you can expect to see four of them giving you something around 2.5."
Getting 2.5 times the performance from four boards would be a masterstroke for ATI.
The previous ATI dual-chip solution was very different, Peddie said. "The HD 3870 X2 was not a proprietary bus but a CrossFire connection. The CrossFire connection and the SLI connection are at the very, very end of the pipeline. Not the most efficient place to do an inter-processor communication. That's one of the reasons ATI has abandoned it."
jestli jsem si to dobre prelozil, tak z toho vyplyva, ze R700 ma opravdu odlisny zpusob propojeni GPUs nez R680. benefit z tohoto propojeni je lepsi skalovani s narustajicim poctem jader. tudis problemy s tvorenim CF profilu v ovladacich a nutnost cekat na tyto profily pretrvaji i do teto generace ?
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Izers18 napsal : Hlavní bude, jak u X2 vyřeší spotřebu a HLAVNĚ CHLAZENÍ. Vypadá to na bomba kartu a jen toto by ji mohlo v recenzích srážet.
Proč by ji to mnělo srážet v recenzích , zajímejse radši o teplotách a spotřebě té strašné GTX280 tam něco možná vyřešíš tady to nech napokoji .
Jo a nechápu jak někomu může vadit fén 60 procent otáček , prostě to dobře uchladí grafiku a trošku šumu nemůže nikoho rozhodit
to mazolini: Prosimte prober se. GTX 280 ma v idle lepsi teploty a spotrebu nez HD4870 i HD4850, takze co teprve 4870X2. Fakt by jsi ty blitky od pana Stacha na DDworldu nemel tolik cist.
thomasblue píše:to mazolini: Prosimte prober se. GTX 280 ma v idle lepsi teploty a spotrebu nez HD4870 i HD4850, takze co teprve 4870X2. Fakt by jsi ty blitky od pana Stacha na DDworldu nemel tolik cist.
novy bios a novy hladic je tu. takze ma lepsi telpoty i lepsi spotrebu...posledni vec ktera se jim dala vytknout je pryc
btw "blitky" pana stacha jsou bliz pravde nez "blitky" NVobra zde nebo i jinych pisalku a spekulantu (kteri vetsinou vyzdvihnou nv a/nebo pomluvi ati...)
BudyShine píše:lidi co šetří rok na kartu a bydlí stále u rodičů co žijí z důchudu?
Mno, nebo třeba já řeším spotřebu, já si našetřim na to nejlepší, ale poslouchat otce, kolik to žere eletriky a pak mu přispívat, mě nebaví Takže i já řešim elektriku....