vrčící větráček u rámečku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- shadow
- Středně pokročilý

vrčící větráček u rámečku
Nevíte náhodou někdo, co mám dělat s vrčícím větráčkem u rámečku ViPower ?? Na mazací MD sprej to zdá se nereaguje a reklamace pro mě není řešením, protože by se mi to u novýho objevilo dřív nebo později stejně znova... a bez toho větráčku se ten můj Seagate jaksi nepatřičně zahřívá (55 stupňů)....a to už není dost dobře únosný ...
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

- shadow
- Středně pokročilý

hmm, já myslím, že jo... že to znát je ... po asi 1 hodině aktivního užívání (kopírování atd.), jsem dosáhl svého zatím úplného maxima - jak jsem už uvedl - 55 st. , kolik to bylo předtím s aktivním větrákem, to nevím, protože jsem to nijak nepozoroval, vím jen, že Aida ukazovala maximálku 52 st. - a to muselo být opravdu někdy po nějaký xxx hodinový zátěži... každopádně prozatím jsem to vyřešil tak, že jsem HDD hodil normálně do volnýho slotu. Ten můj MLQ3 má naštěstí skvělou konstrukci, neb tam jsou takový užitečný záchytky, na který se může disk položit, aniž by se musel nějak šroubovat a přitom drží jak přibitej ... což má samo svý výhody pro rychlou manipulaci s diskem.. a jinak takhle volně v case se mi teplota HHDs drží kolem příjemných 40 stupňů .... bez toho větráčku to riskovat nebudu, těch 55 už je fakt opravdu dost, to už je ten disk horkej jak prase.. operační má přitom údajně jen do 60..
show must go on..
- sir.morpheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2zoombie: It is fuckt!
Ten vjetrak je tam fakt jen tak stejne nic neodvetra jestli ti vadi teplota tak to musis resit jinak a ne timhle je to kýč!!! Teplotu ti to snizi jen o 1-3 stupne a to v lepsim pripade. Ja mival na SG 60 stupnu no problemo!!
Ten vjetrak je tam fakt jen tak stejne nic neodvetra jestli ti vadi teplota tak to musis resit jinak a ne timhle je to kýč!!! Teplotu ti to snizi jen o 1-3 stupne a to v lepsim pripade. Ja mival na SG 60 stupnu no problemo!!
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Pokud se jedná o plastový výměnný rámeček, tak tam je větrák více než potřeba. Pokud se jedná o hliníkový, tak bych to risknul i bez větráku.
Nebo spíš pomocí nějakého odporu ubrat otáčky na větrácích.
Pokud máš v rámečku více větráků a alespoň jeden v zadu, tak bych ty přední odpojil a ten vzadu dal na 7V(teď myslím AL variantu)
Osobně mám tu zkušenost, že tyhle větráky jsou pěkný šmejdy.
Nebo spíš pomocí nějakého odporu ubrat otáčky na větrácích.
Pokud máš v rámečku více větráků a alespoň jeden v zadu, tak bych ty přední odpojil a ten vzadu dal na 7V(teď myslím AL variantu)
Osobně mám tu zkušenost, že tyhle větráky jsou pěkný šmejdy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Lucifer
- Začátečník

Souhlas, ty vetracky v levnych suplicich jsou totalne k ho*nu - myslim ten maly 40x40 mm nesmysl vzadu vedle datoveho konektoru - nejlip je odpojit. Casto desne jeci i u uplne noveho supliku a realne houbles "chladi" - ani nemuze, NIJAK nepomaha cirkulaci vzduchu v samotnem supliku s diskem...zombie píše:jseš si jistej že ten větráček tam má valnej význam? mám pocit že je tam spíš pro ozdobu... já jsem tenhle problém řešil odstraněním větráčku
Jako DALEKO lepsi mi prijde nedavat na samotny suplik ten vrchni kryt, plus u nekolika supliku jsem i vyrizl ten plast zespoda. Sic neni pri prenosu chranena elektronika disku - chce si dat trochu bacha, ale vzduch muze k oboum stranam a uchladi se to v pohode...
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- shadow
- Středně pokročilý

Sundat ten horní kryt, to je dobrej nápad, to mě jaksi nenapadlo
Vyříznout dolní, to už pak jaksi postrádá rámeček svůj smysl
Ono asi není překvapením, že se (aspoň pokud mě paměť neklame, tak u CC) rámeček s větráčkem prodává dráž než bez rámečku ...... když je s tím takovej mess...
show must go on..