Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady
- elektrotechnik
- Nováček

-
hoj, mam takovej problem sem poprve zkousel taktovat svoje c2d e8200 v biosu sem nastavil 400mhz fsb nasobic 8x napeti cpu 1,25v a delicku 2,66 (ramky mam ddr3 1086Mhz 1GB kingston) ulozil nastaveni comp se restartoval, ale po zmizeni loga biosu sys nenabootoval jen se komp porad dokola restartoval sem pak zkousel v biosu menit fsb snad vsechny frekvence od 333-400 ale porad to delalo to same sem pak dal defalut hodnoty a pak me to pustilo do winu sem si stahl od vyrobce zakladky easytune 6 a zkusil taktovat z winu podarilo se mi se dostat na cca 3Ghz s fsb 380mhz ale po minute v orthosu mi system zatuhl stejne tak i pri nizsich frekvencich kdyz sem zkousel alespon funkci co nabizi motherboard C.I.A tak sice sem se dostal az ke startovaci obrazovce winu ale pak to hnedka zas zatuhlo jo a jeste jedna divna vec i kdyz sem vypnul v biosu E.I.S.T tak se procak stejne furt podtaktovava uz si s tim nevim rady 
Gigabyte X38 DQ6, C2D E8200, DDR3 2*512MB Kingston,GeForce 7900GT ,Tagan 580W,case: Thermaltake Armor Jr.,Skythe Ninja revision B.
- Stano K.
- Středně pokročilý

- elektrotechnik
- Nováček

-
jj sem si je znovu presetl. sem zapomnel na casovani pameti stacilo trochu zvednout a hned to slo taktnout, ale system se pak choval divne tyhle pameti houby zvladnou taky co bych od toho chtel prvni levnejsi ddr3 na trhu nekdy z ledna . si budu dokupovat 2gb corsary tak snad to bude lepsi
Gigabyte X38 DQ6, C2D E8200, DDR3 2*512MB Kingston,GeForce 7900GT ,Tagan 580W,case: Thermaltake Armor Jr.,Skythe Ninja revision B.
- viky58
- Černá karta

-
elektrotechnik :
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
Tohle si přečti ! je to +- solidní o taktění
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
Tohle si přečti ! je to +- solidní o taktění
- MiP
- Nováček

-
A nevis jestli nove E8300 je uz ta nova revize?decried píše:Podla Intelu by mali byt od dnes dostupne nove revizie ale nikde ziadne info o kompatibilite, spec. update proste nic. Uvidime ci je opraveny udajny problem s DTS (alebo je to vlastnost).
zatial to vyzera ze len E84 a E85. Planuju ukoncit vyrobu E82?
Dik. M.
Gigabyte EP45-DS3R | Core2 duo 7300@2.8GHz | Zalman CNPS9500 pasivně| 2 x 2 GB Kingston DDR2-800 CL5 | 640 GB WD6400AAKS | Gigabyte Radeon4670 + Accelero S2 | Seasonic S12-430W | LCD 22" Samsung 223bw
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
E8300.. ??? To jsem nejak zaspal...Ten uz vysel?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- decried
- Začátečník

http://processorfinder.intel.com/ tu su vsetky CPU Intel. E8300 existuje.
Nove revizie budu asi od 18. jula (18. 7.) http://content.intel.pcnalert.com/dm/d. ... 574-00.pdf
Nove revizie budu asi od 18. jula (18. 7.) http://content.intel.pcnalert.com/dm/d. ... 574-00.pdf
- Fluke085
- Nováček

-
No, jak jsem to celý pročetl, tak mám s E8400 stejnej problém, chladím to Zalmanem 9500AT, na dotek je chladnej a procesor v idle má teplotu 47-48 stupňů a to je sníženej speedstepem na 0.98V a 1800Mhz.
Při 1,33V a 3000Mhz se drží na 49-50 stupňů. Při Orthosu nebo hrách na 67-68 stupňů.
Co jsem četl, tak je to možná i na reklamaci, ne? Kupoval jsem ho u Mironetu, ale ještě jsem u nich nikdy nic nereklamoval. A vydedukoval jsem, podle vás ostatních, že by to měli být vadný čidla teplot.
Při 1,33V a 3000Mhz se drží na 49-50 stupňů. Při Orthosu nebo hrách na 67-68 stupňů.
Co jsem četl, tak je to možná i na reklamaci, ne? Kupoval jsem ho u Mironetu, ale ještě jsem u nich nikdy nic nereklamoval. A vydedukoval jsem, podle vás ostatních, že by to měli být vadný čidla teplot.
- miskoboss
- Začátečník

no kdyz prihlidnes k tomu, ze je venku docela teplo, tak je jasny, ze teplota CPU bude vyssi jak v zimeFluke°C085 píše:No, jak jsem to celý pročetl, tak mám s E8400 stejnej problém, chladím to Zalmanem 9500AT, na dotek je chladnej a procesor v idle má teplotu 47-48 stupňů a to je sníženej speedstepem na 0.98V a 1800Mhz.
Při 1,33V a 3000Mhz se drží na 49-50 stupňů. Při Orthosu nebo hrách na 67-68 stupňů.![]()
a pokud CPU nepada, tak neni duvod k reklamaci
max je tusim 95°C takze cokoliv pod tuto hodnotu se bere jako OK
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Fluke085
- Nováček

-
No tak ta teplota bude samozřejmě nižší, podle všeho co se tu psalo je to jasná chyba v čidlech. Vždyť když sáhnu na základnu chladiče, tak tam můžu mít ruku třeba půl hodiny a víc a senzory píšou 50 stupňů.
Mě jde o tu reklamaci z důvodu, že ten procesor prostě uvádí špatnou teplotu a uvádět ji bude. U vozidel je něco takovýho důvod k servisní záruční opravě. Proč by tomu tak nemělo být u procesorů?
Tam to asi ztěží opravíš, takže jedině výměna, ale asi na to těžko někdo z prodejců přistoupí a Intelu je to taky jedno
I chladič čipsetu je teplejší:)
Mě jde o tu reklamaci z důvodu, že ten procesor prostě uvádí špatnou teplotu a uvádět ji bude. U vozidel je něco takovýho důvod k servisní záruční opravě. Proč by tomu tak nemělo být u procesorů?
Tam to asi ztěží opravíš, takže jedině výměna, ale asi na to těžko někdo z prodejců přistoupí a Intelu je to taky jedno
I chladič čipsetu je teplejší:)
- rousini
- Začátečník

-
to Fluke: a proč máš na def. frekvenci zvednutý Vcore??? Teplotu s tebou na reklamaci nikdo řešit nebude. To jako povíš, že na fóru ti říkali...
Jinak teplota OC E8x00 = 70° a studený chladič je běžný jev. Moje E3110 ukazuje rozdílnou teplotu jader až 10°, ale zase běží na 1,3V na 4,2GHz. No přece nepudu reklamovat Berušku...
Jinak teplota OC E8x00 = 70° a studený chladič je běžný jev. Moje E3110 ukazuje rozdílnou teplotu jader až 10°, ale zase běží na 1,3V na 4,2GHz. No přece nepudu reklamovat Berušku...
- Fluke085
- Nováček

-
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jaký je podle vás optimální a rozuný přetakt E8400 na desce GA-EP35-DS3R? nechci ten procík přepalovat ale rád bych ho měl trochu pošoupnutej...
otázka trochu jdoucí s tím ruku v ruce, zda jste řešili po OC, jaká je propustnost pamětí READ/WRITE/COPY... mám poněkud ošemetný výsledky - buď má paměť některý hodnoty vyšší a ostatní stagnují nebo se mi (převážně pokírování) propadá pod defaultní nastavení desky bez OC... (ptal jsem se na to tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 80#7630580 ) dík
otázka trochu jdoucí s tím ruku v ruce, zda jste řešili po OC, jaká je propustnost pamětí READ/WRITE/COPY... mám poněkud ošemetný výsledky - buď má paměť některý hodnoty vyšší a ostatní stagnují nebo se mi (převážně pokírování) propadá pod defaultní nastavení desky bez OC... (ptal jsem se na to tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 80#7630580 ) dík
- viky58
- Černá karta

-
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník

-
- viky58
- Černá karta

-
Tak to by mne zajímalo kde si vzal těch 95c ,,, pokud by C2D 8XXX mnělo teplotu 90c tak už PC neprovozuješ a najspiše ani PC nazapneš !faugusztin píše:Neviem odkial si prisiel na 65C, ale u 4.5nm technologie to mozno bude platit. Zatial sme ale len pri 45nm technologii. Intel nezverejnil u ziadneho procesora Tjunction, ale u 45nm sa predpoklada, ze je na hodnote 95C.viky58 píše:Max teplota je 65c aspon teda u 4.5 Nm tachnologie !!
Jinak jsme se asi špatně pochopily ja beru teplotu jader ! ,,, a z vlastních skušenosti vím že pokud se mi teplota na jadrech přiblíží k 65c tak system pada !
A navíc pokud by CPU 8XXX snesl teplotu 95c tak na jdrach to bude +- dělat 120c takže to je bohužel za jejich rozpadem čili zničením ! a mimochodem i 95c je za hranici kdy docházi k poškozeni jader CPU !! ale také zaleži kolik do CPU pouštiš voltu !