HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Omlouvám se že vám do toho vstupuji... ale nechápu proč se všude píše o "špatném" ref. chladiči na 4850.
Chladič který při 22% ot. vent. uchladí kartu při plném výkonu do 82°C při počasí jako včera nebo dnes jen stěží můžu označit za špatný... pletu se?
Včera jsem změnil v profilu v CCC hodnotu z 22% na 40% (trochu slyšet ale méně než jiné komponenty) a teploty se změnily takto: ve 2D ze 70°C na 46-48°C, ve 3D z 80-82°C na max. 66°C.
Dnes jsem hodnotu snížil na 32% (neslyšitelné jako na def. 22%) a teploty se drží takto: 2D do 57°C, 3D do 69°C.
A to považuji za naprosto dostačující a myslím, že lidem kteří nechtějí měnit chladič atd. to může plně vyhovovat, do doby než se objeví jiný způsob regulace v ovladačích atp.
Nutno vzít v potaz včerejší/dnešní počasí :lol:
sl65amg
Nováček
Nováček

chladice na pamati

Příspěvek od sl65amg »

Mam objednanu 4870 a k nej accelero s1 rev 2. docital som sa ze tie pamate co su k nej nedrzia a ze je lepsie kupit nejake ine su tieto vhodne ? ma ich niekto a vie mi poradit?dakujem
http://www.alza.sk/chladic-thermaltake- ... d64238.htm
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

pasivky na pameti drzej bezproblemu, staci sloupnout tu folii a mas tam teplovodivou samolepici hnotu, ktera ten pasiv udrzi s prehledem
sl65amg
Nováček
Nováček

Příspěvek od sl65amg »

sorry myslel som napájecí obvody..Tam vraj nepasuje ten pasiv co je dodavani tak som myslel ci tam mozem dat tie thermatake. co myslis?
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

sl65amg píše:sorry myslel som napájecí obvody..Tam vraj nepasuje ten pasiv co je dodavani tak som myslel ci tam mozem dat tie thermatake. co myslis?
no muzes tam dat cokoli, taky to ted resim, protoze sem to na svoji 9600gt nedostal, proste kup pasivky co se tam vtesnaj a prilep to na napajeci obvody
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Nevíte jestli pujde na HD4850 blok Swiftech MCW60?
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ano,bude určitě pasovat :) rozteč děr je stejná s předešlými modely.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Tak,dneska dorazila HD 4870 od Sapphire.Hned sem na ni hodil AC S1+120mm Nexus.Teploty v burnu do 43,paměti studené,problém je ale s napájecíma tranzistorkama,které jsou jiné než u sestřičky HD 4850,tady jich je jen 5 a to o velikosti cca 4x4mm,tedy nějaké pasivky na to držet nebudou.Našel sem ale jedny staré podlouhlé od Tt,tak sem je na to hodil a vše OK.Ale! Strana s jádrem a pamětma je chladná,vše OK,jenže druhá strana konktrétně jedno místo na PCB přímo proti napájení je tak žhavá,že nejenže se na tom nedá udržet ruka více jak 5s,ale tím žárem se sloupává i ta zelená nálepka :evil: To mě celkem štve,takové ztrátové teplo. přemýšlím jak to vyřešit,je fakt,že mi 120mmfan fouká zepředu přes celou case,ale to je málo.A taky je fakt,že 34 měsíců záruka to jistí,ale štve mě to no.
Tady je pár fotek chlazení a to žhavé místečko :?
Obrázek
Obrázek
Obrázek

edit// Na ty ikony obrázků můžete kliknout a obrázek se ukáže,nechápu proč ty miniatury nefakaj :x
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

tak to je zajimave,zitra budu delat to same,tak su na to zvedavej.. to je dovne ze se to tolik hreje.. dnes si skusim sahnout na puvodni chladic jestli taky tolik pali na druhe strane napajecich obvodu..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

je možné,že tak hřejí ty mallé SMD součástky co sem označil v tom zeleném kroužku,nevim,nejsem na to odborník,takže nebudu hádat,čím to :wink:
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vola sa to vykonovy tranzistor.. :wink: tie odpory a kondiky na vrchnej strane karty urcite nevyzaruju vela tepla. :wink:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no dobře nebudeme tady slovíčkařit,je mi jasné že napětí zesiluje výkonový zesilovač,taky tomu můžu říkat napět'ové regulátory nebo napájecí obvody :)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

tak už mám v kompu HD4870 s vodním blokem jen na GPU (alphacool GP3), zatím default, čip maximálně 43 stupňů, na pamětech pasivy a podle mě hřejí dost, ta napájecí část je v klidu horká, v zátěži peče
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ty pasivy na pamětech taky nejsou nejchladnějí,mě Everest ukazuje 63 stupňů :( přitom GDDR5 mají mět menčí napětí a přitom mnohem více topí než GDDR3
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

[quote="Sicco2"]Tak,dneska dorazila HD 4870 od Sapphire.Hned sem na ni hodil AC S1+120mm Nexus.Teploty v burnu do 43,paměti studené,problém je ale s napájecíma tranzistorkama,které jsou jiné než u sestřičky HD 4850,tady jich je jen 5 a to o velikosti cca 4x4mm,tedy nějaké pasivky na to držet nebudou.Našel sem ale jedny staré podlouhlé od Tt,tak sem je na to hodil a vše OK.Ale! Strana s jádrem a pamětma je chladná,vše OK,jenže druhá strana konktrétně jedno místo na PCB přímo proti napájení je tak žhavá,že nejenže se na tom nedá udržet ruka více jak 5s,ale tím žárem se sloupává i ta zelená nálepka :evil: ...

nemohl(i) by jste prosim zmerit rozmer der co jsou nad a pod napajecimi obvody ( tam kde je na original chladici ta bila teplovodiva sracka ) ?
Odhaduji tak 7,5-8cm ... POtreboval bych to presne ... Myslim u 4870!
Zkusim vymyslet nejake lepsi chlazeni napajeci casti nez prilepene pasivky, dam pak vedet ...

Diky moc
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

měřeno pravítkem na chladiči, 81mm
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

sid píše:měřeno pravítkem na chladiči, 81mm
Diky moc, 81 mm persne na stredy der? Ja ze bych rovnou vrtnul pasivek :)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jo je to střed-střed
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

sid píše:jo je to střed-střed
Diky moc ...
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Thermalright HR-03 GT - zkoušel někdo? Accelero prý chladí líp, ale tenhle kousek se mi fakt líbí.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“