aka novej flowkiller na grafánu
Moderátor: morke

ano je to bohuzel okolo celeho socketu. takze potrebujes 2x chips blok a 2x mosfet blok. pokud to bude asus s nVidia chipsetem tak ani neuvazuj nad tim tam ten blbej pasiv nechat - pece to strasne moc a pri pretaktu je to nestabilni casto. s vodou je to deska uplne suprova. pokud to bude asus s intel chipsetem, tak pokud potrebujes usetrit, da se uvzatovat nad tim nechat tam ten pasiv...protoze ty intely zdaleka tolik nepecou.Lub0$ píše:Caute, planujem do konca roka kupit new PC a keby vyslo tak aj vodnika, cital som uz dost clankov atd. je mi jasne, ze lacne vodniky su onicom.
Len sa chcem opytat ako je to s chladenim chipsetu na Asus ROG doskach? Myslim tie kde nieje vodny blok. Ako sa to da chladit? Mohlo by sa vybrat cele to pasivne chladenie z chipsetu, a neviem ci je to v celku, ale asi hej, lebo je to okolo celeho socketu...

no asi takhle. pokud chces nVidia chipset, tak to stejne budes muset chladit vodou. nebo hodne hlucnym aktivnim chlazenim...teda pokud chces pretaktovavat. protoze proste hodne moc pecou...teda vlastne nemusis, ale pak se nesmis divit kdyz ta deska nejdnou chcipneLub0$ píše:Zatial nieje nic iste, ale cital som recenzie, napriklad na Rampage Formula, kde boli uvedene telpoty chipsetu okolo 60 stupnov, tym padom by trebalo pouzit pridavny fan, ktory asi nieje najlepsie riesenie, z dovodu hluku.
Tak podla tvojej odpovedi sudim ,ze by ma to vyslo o par tisic viac, len koli tomu blbemu pasivo, ktory je v celku. Alebo dalsia moznost je kupit ROG dosku s vodnim blokom na pasive. No myslim si ze tam nepouzili asi najkvalitnejsi blok, ci ano?

ano tak nejak. co se tyka pumpy - jeden laing ultra zcela bez problemu utahne 9x120mm radiator (mo-ra 2 pro), blok na cpu, 2x full cover vga, 2x chipset, 2x mosfet a 1x hdd chladic. take proto, ze ty mosfet bloky nemaji v podstate zadny odpor a bloky na chipset skoro taky ne...Lub0$ píše:Takze by to vyzeralo neja tak, nie?
No dobre ale logika mi hovori, ze ked tam mam tych blokov vela tak mi to asi jedno cerpadlo neutiahne, a aj jeden 240mm radiator nebude stacit.
Inac uvazuje o chladeni CPU, VGA a chpiset.

je to jedno. hlavne by melo byt bud vse jen z medi, nebo vse jen z hliniku. kombinace obou byva nekdy problem.Lub0$ píše:Inac diky za odpovede.![]()
A este ma zaujima, je to ok, ked pouzijem dajme tomu CPU blok jednej znacky, chipset blok inej znacky a VGA blok zase inej znacky? Alebo je lepsie mat vsetko od jedneho vyrobcu?

nestalo se nic, protože jsi ten svůj procesor nedupal na maximum. Kdyby jsi ho měl přetočenej přes 4ghz a vetsi napetí, tak se ti ta deska upeče i s mosfetama.busy píše:ale chladiť mosfesty je zbytočnosť. mám NF680i a dá sa to aj bez toho, mám na nej síce pasívy ale predtým som chladil dosku len tak s holými mosfestami a nič sa jej nestalo.

Only Aluminium blok jsem uz hezky dlouhou dobu nevidel.MaWa píše: je to jedno. hlavne by melo byt bud vse jen z medi, nebo vse jen z hliniku. kombinace obou byva nekdy problem.

No jo, ale keby si mal dosku napr. Rampage Formula, respektive vsetky ROG dosky maju pasiv v celku, co je podla mna hlupost. Tak by si tam asi ten pasiv nenechal, ked chces vodou chladit chipsetbusy píše:ale chladiť mosfesty je zbytočnosť. mám NF680i a dá sa to aj bez toho, mám na nej síce pasívy ale predtým som chladil dosku len tak s holými mosfestami a nič sa jej nestalo.