Recenze na EXH přečtena (konečně naskočil server) a musím uznat, že je skvělá. HD4870 někde nad GTX260 vede a někde zase ztrácí (not friendly games). Jinak pohoda, podle mě by jste někdo s HD4870 molhi z testu Obliviona stáhnout ty savy a nastavení a vyzkoušet, zda-li budete mít podobné výsledky.Wilduv Pyj píše:Mirovi to vyslo podobne jako na computerbase...
ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
...
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AMD GPU Clock Tool v0.9.8 - 4800 Series Compatible
http://downloads.guru3d.com/AMD-GPU-Clo ... -1985.html
http://downloads.guru3d.com/AMD-GPU-Clo ... -1985.html
- damca
- Nováček

-
prosba o radu
Tak jsem nevydrzel a 4870 koupil vse je super, ale mam v hlave takoveho brouka. Pri instalaci vodnika respektive chladicu na pameti a ruzne svaby, se mi stalo, ze u jednoho svaba, kdyz jsem pritlacil at se chladic prilepi se ozval takovy lupanec. Je to ten na obrazku http://uloz.to/555296/saphire HD4870.jpg a ted se jakoby hybe. Netusite k cemu slouzi a co to je (proste se na tom pruchozim kontaktu hybe ten cerny kvadrik, kterym ten kontakt prochazi. Karta jede ve 3d i 2d bez problemu akorat vcera po 2hodinove zatezi v GRIDU pri navratu do widli byly fonty necitelne nepomohl ani restart a pomohlo az zmenit rozliseni na mensi a pak zpet a zase to jede - porad me hloda jestli to nema souvislost
CPU: i7 7700k @ 5.0 GHz 4.8 GHz cache / delid by Elkim | CPU COOLER: custom voda s Thermalright XWB-01 moded by Wroom s pumpou D5 | MB: ASUS Maximus IX formula chlazena vodou | CASE: Cooler Master Cosmos SE | GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 O8G Gaming | RAM: Kingston HyperX FURY Black Series 16GB(Kit 2x8GB) 2666 MHz @ 3200 MHz CL15 | DISK: 2x Samsung 960 EVO NVMe M.2 256GB
- Youki
- Začátečník

Re: prosba o radu
Ta suciastka co ukazujes je na doske prilepena a tebe sa pravdepodobne podarilo ju odlepit.Nieje to ziadna vada.Teraz ti drzi uz len na kontaktoch.Ked budes davat vodnika dole tak daj pozor nech tu suciastku neurves.Karta by ti v takomto stave mala v pohode fachcitdamca píše:Tak jsem nevydrzel a 4870 koupil vse je super, ale mam v hlave takoveho brouka. Pri instalaci vodnika respektive chladicu na pameti a ruzne svaby, se mi stalo, ze u jednoho svaba, kdyz jsem pritlacil at se chladic prilepi se ozval takovy lupanec. Je to ten na obrazku http://uloz.to/555296/saphire HD4870.jpg a ted se jakoby hybe. Netusite k cemu slouzi a co to je (proste se na tom pruchozim kontaktu hybe ten cerny kvadrik, kterym ten kontakt prochazi. Karta jede ve 3d i 2d bez problemu akorat vcera po 2hodinove zatezi v GRIDU pri navratu do widli byly fonty necitelne nepomohl ani restart a pomohlo az zmenit rozliseni na mensi a pak zpet a zase to jede - porad me hloda jestli to nema souvislost
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
- damca
- Nováček

-
trosicku jsi me uklidnil
dik za uklidneni jen je zvlastni, ze je takova volna na tom pruchozim kontaktu a neni s nim pevne spojena
CPU: i7 7700k @ 5.0 GHz 4.8 GHz cache / delid by Elkim | CPU COOLER: custom voda s Thermalright XWB-01 moded by Wroom s pumpou D5 | MB: ASUS Maximus IX formula chlazena vodou | CASE: Cooler Master Cosmos SE | GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 O8G Gaming | RAM: Kingston HyperX FURY Black Series 16GB(Kit 2x8GB) 2666 MHz @ 3200 MHz CL15 | DISK: 2x Samsung 960 EVO NVMe M.2 256GB
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- lukas85
- Začátečník

Nemůžu si pomoct ale projel jsem několik recenzí na různých servrech a vysledky v jednotlivých hrách se liší úplně diametrálně od tohoto testu...Sicco2 píše:GTX 260 vs HD 4870
http://www.extrahardware.cz/duel-geforc ... ?page=0,30
tento tes mi přijde nějaký vcelku hodně podivným,vzhledem k tomu,že ve všech testech co jsem zatím viděl,byla HD 4870 o něco málo rychlejší,tady je tomu naopak a rychlejší ne GTX 260.Možná je to způsobeno tím,že se testovalo s GTX 260 TOP s navýšenými takty.Co myslíte vy?
Na proti tomu je v pár hrách HD4870 dokonce horší než 9800GTX+ a co se týče min fps tak je jen lechce nad 8800GT
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- Hlavson
- Začátečník

- bawe
- Nováček

-
jakou zakladni desku?
zdravim vsechny jeste nekolik stranek dozadu ste se bavili o Radeon HD4870 je to celkem dobra karta ma vsechny vlastnosti ktere sou potreba pro dobrou hru s vysokym rozlisenim jediny minus co ma tak je taktovani a teplota.....to se da vyresit dalsim vetrakem nebo jinym chlazenim ale o tom se bavit nechci.....chtel sem se zeptat...jakou zakladni desku musim mit aby mi tato karta bezproblemove chodila? ted mam MSI 865PE Neo2-P (socket 478) s procesorem/ Pentium4 3Ghz /RAM pamet 2,5Gb/ HDD SeaGate 250Gb.....a zdroj bych asi neresil.....myslite ze tato sestava mi bude stacit na to by tato karta bezproblemove slapala??? a jestli ne tak napiste jakou zakladni desku bych si mel koupit...diky za odpoved
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: jakou zakladni desku?
Myslím že P4 na 3GHz zcela nevyužije 4870 a bude ti vsecko brzdit zbytek sestavy doporucoval bych spise 4850 nebo upgradovat.bawe píše:zdravim vsechny jeste nekolik stranek dozadu ste se bavili o Radeon HD4870 je to celkem dobra karta ma vsechny vlastnosti ktere sou potreba pro dobrou hru s vysokym rozlisenim jediny minus co ma tak je taktovani a teplota.....to se da vyresit dalsim vetrakem nebo jinym chlazenim ale o tom se bavit nechci.....chtel sem se zeptat...jakou zakladni desku musim mit aby mi tato karta bezproblemove chodila? ted mam MSI 865PE Neo2-P s procesorem/ Pentium4 3Ghz /RAM pamet 2,5Gb/ HDD SeaGate 250Gb.....a zdroj bych asi neresil.....myslite ze tato sestava mi bude stacit na to by tato karta bezproblemove slapala??? a jestli ne tak napiste jakou zakladni desku bych si mel koupit...diky za odpoved
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
- bawe
- Nováček

-
Thomas CPU Killer 2.0 píše:Myslím že P4 na 3GHz zcela nevyužije 4870 a bude ti vsecko brzdit zbytek sestavy doporucoval bych spise 4850 nebo upgradovat.bawe píše:zdravim vsechny jeste nekolik stranek dozadu ste se bavili o Radeon HD4870 je to celkem dobra karta ma vsechny vlastnosti ktere sou potreba pro dobrou hru s vysokym rozlisenim jediny minus co ma tak je taktovani a teplota.....to se da vyresit dalsim vetrakem nebo jinym chlazenim ale o tom se bavit nechci.....chtel sem se zeptat...jakou zakladni desku musim mit aby mi tato karta bezproblemove chodila? ted mam MSI 865PE Neo2-P s procesorem/ Pentium4 3Ghz /RAM pamet 2,5Gb/ HDD SeaGate 250Gb.....a zdroj bych asi neresil.....myslite ze tato sestava mi bude stacit na to by tato karta bezproblemove slapala??? a jestli ne tak napiste jakou zakladni desku bych si mel koupit...diky za odpoved
diky....asi zacnu premyslet nad 4850 akorat sem nepochopil co upgradovat aby mi slapala 4870 a nebrzdila pc?
- beardie
- Středně pokročilý

- lukas85
- Začátečník

Je to celkem jasné potřebuješ silnější procesor mnohem silnější tohle je hrozná vykopávka bohuzelbawe píše: diky....asi zacnu premyslet nad 4850 akorat sem nepochopil co upgradovat aby mi slapala 4870 a nebrzdila pc?
Aby si využil výkon karty které chceě budeš potřebovat lepší procesor a s tím souvisí výměna základní desky prodože do ní už nic dobrého nedáš, tím ale odepíšeš i ramky ale nové dneska stojí par korun takže v tom problém nebude...jinak se tvůj dotaz více hodí položit do Rady a doporučení s výběrem komponent
//Samozřejmě že by si jí tam ani nedal protože tvoje deska nemá PCIe 16...ted mi to došlo
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
- bawe
- Nováček

-
no a nejakej procesor by si my doporucit moch?lukas85 píše:Je to celkem jasné potřebuješ silnější procesor mnohem silnější tohle je hrozná vykopávka bohuzelbawe píše: diky....asi zacnu premyslet nad 4850 akorat sem nepochopil co upgradovat aby mi slapala 4870 a nebrzdila pc?![]()
Aby si využil výkon karty které chceě budeš potřebovat lepší procesor a s tím souvisí výměna základní desky prodože do ní už nic dobrého nedáš, tím ale odepíšeš i ramky ale nové dneska stojí par korun takže v tom problém nebude...jinak se tvůj dotaz více hodí položit do Rady a doporučení s výběrem komponent
//Samozřejmě že by si jí tam ani nedal protože tvoje deska nemá PCIe 16...ted mi to došlo![]()
a hodila by se i deska
- beardie
- Středně pokročilý

v nakupnej poradni si vyberes cenu a nejaky komp ti uz poskladame 
Rady a doporučení s výběrem komponent
Rady a doporučení s výběrem komponent
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Zub
- Začátečník

-
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
az ted jsem si udelal cas precist clanek o technologii karet HD4800 - moc zajimave cteni
http://www.extrahardware.cz/technologie ... on-hd-4800
- .xxx.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: prosba o radu
koukam na to u sebe - a to co ukazujes je SMD civka (to cerne je feritovy "hrnicek" slepeny ze 2 casti - takze jestli se ti povedlo ten ferit rozlomit - tak mas problemdamca píše:...kdyz jsem pritlacil at se chladic prilepi se ozval takovy lupanec. Je to ten na obrazku http://uloz.to/555296/saphire HD4870.jpg a ted se jakoby hybe. Netusite k cemu slouzi a co to je ...
zZZzzz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Diamond HD 4870 XOC Premium Black Edition "v obraze"

Zdroj: TechPowerUp.com
Docela by mě zajímalo, jak chce Diamond tuto eXtreme OC kartu uchladit referenčním chladičem. Pokud vím, tak v předchozí zprávě se mluvilo o TEC článku a vodním chlazení. Takhle to vypadá, že to bude pořádný "vysavač".

Zdroj: TechPowerUp.com
Docela by mě zajímalo, jak chce Diamond tuto eXtreme OC kartu uchladit referenčním chladičem. Pokud vím, tak v předchozí zprávě se mluvilo o TEC článku a vodním chlazení. Takhle to vypadá, že to bude pořádný "vysavač".