Notebook na VŠ do 25000kč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Notebook na VŠ do 25000kč

Příspěvek od lutor »

Zdravím. Vybírám notebook, maximálně do 25 tisíc, v ideálním případe o něco míň aby ještě zbyly nějaké prašule na příslušenství (kláveska, repráky apod.)

Jaký je váš rozpočet?
20-25 000 (víc ani kačku)

Jakou velikost notebooku preferujete?
14'' nebo 15''

Preferujete nějaké značky?
Cokoliv kromě Aceru a jemu podobným. Ale rád bych něco kvalitnějšího, ať to pár let (2-4) vydrží.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
- programování, nějaký ten Photoshop apod., hry (F.E.A.R,CoD4,Grid), filmy

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
- na cvika a prednasky, jinak na stole

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
- již zminovaný F.E.A.R., CoD2, CoD4,...

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Minimálně 2 hodky, ale výdrz není to hlavní podle ceho bych se rozhodoval...

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Pokud mozno XP (v kombinaci s Linuxem)

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
- nezáleží

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

1440 x 900 nebo 1680 x 1050

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
- není důležíté, ale kvůli těm lepším barvám asi lesklý

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
- je i není. Měl by být reprezentativní, ale ne za každou cenu.

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
minimálně 2 roky, v ideálním případě 3-4
Komponenty

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel C2D

Jak velká má být operační paměť?
2-3GB

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
značku nepreferuji, aby to na rozumné (střední) detaily utáhlo výše zmiňované hry s rozumným FPS.

Jak velký má být pevný disk?
160GB a více

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne

Máte nějaké speciální požadavky?
Ne

Díky za tipy
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Osobně bych bral ThinkPad R61 s NVidia Quadro NVS140M (nevím jak dá ty hry, co jsi vyjmenoval - ani jednu jsem nehrál), ten se dá sehnat lehce po 25 000 (a s Windows XP), jinak zkus nějakou tu novou Toshibu Satellite A300, pokud ti nezáleží na výdrži, tak to bude asi nejlepší volba...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

Tak jsem to trosku "osondoval" a dle parametru se mi zamlouvaji nasledujici:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55650 - MicroStar GX600PX-204CZ - dle testu vykonostne nadupany, ale mam strach o kvalitu zpracovani...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55493 - Fujitsu Siemens Amilo Xi2428 - tenhle vypadá taky moc dobře (jak vzhledově, tak i parametry), ale nevím, Siemens jako notebooky mi nic nerikaji, takze nevim...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54443 - Hewlett-Packard dv6780 - na netu jsem nasel rozporuplne nazory na HP a notebooky, takze asi stejny postoj jak vyse uvedeny FS.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55130 - Toshiba Satellite Pro A300-15V - tenhle se mi ze všech líbí nejvíc (co se designu týče), avšak cenou už opravdu na hraně mých možností.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52934 - IBM Lenovo ThinkPad R61 - jistá kvalita, ale zase oproti ostatním má o něco slabší hardware...

Tak nevím, který byste si vybrali? Resp. doporučili mi?
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Nebál bych se vzít ten MSI ... Je to herní notebook, kvalita zpracování je dobrá ... Známý ho má už přes rok a žádný problém ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Nejak ti tam nepasuje to rozliseni :-D

Sestavit VBI, uz sem to psal v podobnem topicu, kdyz to pohledas, tak najdes komplet konfiguraci.

Strucne, C2D T8100, 2gb ram, 320gb hdd, nv8600gt, 1440x900 + zdarma na ISIC wifi a bt karta = 23 100,- ;)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

lutor píše:...
Jak jsem psal, rozhoduj se mezi posledníma dvěma - tj. ThinkPadem a Toshibou... MSI a FSC nemusím, u HP je Pavilion řada trošku odbytá (narozdíl od business modelů, ty jsou v pohodě, ale do 25 000 je neseženeš s dedikovanou grafickou kartou - pokud pominu Compaq 6820s se slabým Radeonem X1350)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“