Asus Striker II Formula (775, nF780i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Radko007
Nováček
Nováček

Asus Striker II Formula (775, nF780i SLI)

Příspěvek od Radko007 »

zostava : Asus striker II formula, E8500 (OC 4,32 ghz), GTX 280, 2 x 2 gb ram Corsair XMS2 (4-4-4-12), zdroj chieftec 850 W

problem : Po vypnuti PC na dlhsiu dobu a naslednom jeho zapnuti mi behom par desiatok sekund naskoci modra obrazovka (smrt) s roznymi hlaskamy, od "IRQ bla bla was less or equal bla bla" "kernell problem bla bla". Tie hlasky si presne nepametam. Zaujimavostou jednoducho je ze po naslednom scitani memory v modrej obrazovke na cislo 100 a naslednom restarte sa to uz znova neupakuje a PC je 100% stabilny. Bezi v Orthose 3 hodky bez jedinej chyby. Problem sa dostavy len po dlhsej dobe vypnuteho PC a nasledneho zapnutia, po modrej obrazovke smrti a restartu uz vsetko bezi ako ma. Skusil som uz vsemozne nastavenia BIOS (1305), vymenil som 2 druhy RAM no problem nezmyzol.

dakujem za vase rady a pomoc ! :)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

S tou modrou smrtí, no tipoval bych že tam někde je nastavena nízká voltáž.
Zkus LDT Frequency dát na 4x v prvé řadě v biosu, pokud to tak už nemáš nastaveno, je to pod nastavením CPU.
Jinak zkus, kdyby to nezabralo, tam šupnout 1401 bios beta, já ho mám a v pohodě.

EDIT: bios máš tady, kdybys chtěl
http://kielbaski.com/pmp/MB/ASUS_NVIDIA ... 2F1401.zip
Radko007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radko007 »

vzhladom k tomu ze to drzi stabilitu v Orthose, voltaz by v poriadku byt mala. LDTcko som mal 4 x, nepomohlo to :(. Vecer tam nahram ten novy bios (zrovna jak som teraz zapinal kompik a ako inac .. na prvy pokus zas modra obrazovka tentokrat s chybovou hlaskou ktora je mimochodom furt ina, tentokrat to bolo "memmory management" ...).

dakujem za link
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Radko007 píše:vzhladom k tomu ze to drzi stabilitu v Orthose, voltaz by v poriadku byt mala. LDTcko som mal 4 x, nepomohlo to :(. Vecer tam nahram ten novy bios (zrovna jak som teraz zapinal kompik a ako inac .. na prvy pokus zas modra obrazovka tentokrat s chybovou hlaskou ktora je mimochodom furt ina, tentokrat to bolo "memmory management" ...).

dakujem za link
Orthos bohužel není vše, jak jsem zjistil :)
Všechny nastavení u Spread Spectrum máš disabled?
Jak máš nastaveny voltáže u 1.2V HT, NB, SB chipset atd?
Potom jak máš nastaveny paměti (linked,unlinked,auto-synced?), kolik máš FSB? jak přesně máš nastaveno časování pamětí?
Dej ty paměti na 5-5-5-20 prozatím a trošku jim přidej voltáž než máš teď.
Radko007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radko007 »

Este raz napisem ze ja prakticky neriesim nestabilitu systemu, ale fakt ze mi naskoci modra smrt po PRVOM zapnuti PC, po naslednom restarte uz vsetko krasne bezi a samozrejme stabilne .. akoby to na prvy krat nestihalo dodat dostatok energie do akehosi komponentu, je to fakt divne.

Spread Spec vse disabled
1.2HT - 1,35V
NB - 1,50V
SB - 1,55V
CPU - 1,381V
CPU VTT - 1,40
mem voltage - 2,10
Pamete bezia na 910 mhz pri casovani 5,4,4,16, FSB 1820.

Ako som uz napisal, pamete nato vliv nemaju - oskusal som 2 rozne typy pri roznej voltazi a casovani :(.
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

Mozna to bude znit divne, ale zacal bych jinym zdrojem (Chief ma sice 850W, ale to nemusi byt smerodatne). :oops:
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
Radko007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radko007 »

Chieftec snad neni "noname", predsalen je to niaka znacka :o). Utiahol mi to aj Corsair 520W (ktory mam doma tiez).

Tak som nahral novy bios 1401 a hned prva pozitivna vec ktoru som si vsimol - teploty mi doska ukazuje ovela uveritelnejsie a prijatelnejsie zaroven. Chvalim :o).

Mimochodom Spajdo (zdravi ta Kojot:)) funkcie ako exe dis kit, virtual technology a vsetky okolo tychto mas vypnute? Ja som ich mal doteraz vypnute, prezmenu ich skusim (par z nich) zapnut.

Ciste teoreticky nemoze moj problem sposobovat napr aj Loadline Calibration? Mozno urcitym sposobom zasahuje do voltazi a pri prvom starte jej nedoda dostatok .. ? Cista fikcia :o)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Radko007 píše:Chieftec snad neni "noname", predsalen je to niaka znacka :o). Utiahol mi to aj Corsair 520W (ktory mam doma tiez).

Tak som nahral novy bios 1401 a hned prva pozitivna vec ktoru som si vsimol - teploty mi doska ukazuje ovela uveritelnejsie a prijatelnejsie zaroven. Chvalim :o).

Mimochodom Spajdo (zdravi ta Kojot:)) funkcie ako exe dis kit, virtual technology a vsetky okolo tychto mas vypnute? Ja som ich mal doteraz vypnute, prezmenu ich skusim (par z nich) zapnut.

Ciste teoreticky nemoze moj problem sposobovat napr aj Loadline Calibration? Mozno urcitym sposobom zasahuje do voltazi a pri prvom starte jej nedoda dostatok .. ? Cista fikcia :o)
čus ty stará vojno, loadline calibration nech zapnuté. Ty CPU funkce nech vypnuté, nedělá to dobrotu jak je necháš zapnuté při taktování, může to dělat haluze. Ale kdyby si měl quadcore tak je loadline calibration na prd a musí se dělat pencil vmod, ale to už sem nepatří.
Radko007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radko007 »

Tak a problem pretrvava, zrovna som na hodku vypol PC a ted zapal = na prvy start modra obrazovka, po restarte to uz fici jak ma :(
Radko007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radko007 »

Tak po XY testoch problem nepominul. Po starte PC mi to na prvy krat zamrza dokonca aj priamo v BIOSE kde su na narocnost aplikacie vyvyjane snad minimalne poziadavky. Po naslednom restarte vsetko bezi OK.

Moja otazka : Myslite ze je to zrele na reklamaciu, pripadne je moznost ze mi uznana nebude? :x
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ASUS STRIKER II FORMULA - nejede, CPU INI

Příspěvek od izerS18 »

Zdar, dnes jsem zapojil sestavu viz podpis do Striker II FOrmule a stalo se následující:
Pustil jsem ji, vše naběhlo a tak jsem chtěl do BIOSu, dostal jsem se do biosu na první obrazovku, vidím mechaniku,disky a pak zásek...nešel čas,nic nešlo...udělal jsem restart a nic, prostě nic, žádná reakce...Tak jsem udělal CMOS a od té doby mi LCD poster hlásí jen CPU initition a prostě ani grafice se neroztočí větrák, obraz nejde, nic nikde nepípá...

PROSÍM, VÍTE NĚKDO JAK TO ROZCHODIT?
Pasivy na desce jsou jen vlažné

pro ADMINY, píši to ještě to threadu o 780i deskách, snad se tolik nestane, když to bude tu 2x
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

vyndej baterku biosu, stiskni clears cmos na 10 vterin ... jdi na pivko a atak za hodku hod baterku zpet a melo by to bejt ok
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Zkoušel jsem tam i E8400 a pořád CPU INI
Jdu to udělat podle tebe :wink:

Edit// po hodině nic, zkoušel jsem to s E8400, problém stejný...
udělal jsem CMOS znova, 10s, vytáhl baterku a zkusím ráno, pak už RMA :x
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Ani po 9hod bez baterky nic...jen CPU INI... Posílám na RMA... :x
ketas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

INIT8042 - ASUS Striker II Formula

Příspěvek od ketas »

Ahoj, tuto desku mám už několik let a poprvé se objevila chyba INIT8042 na LCD Posteru. objeví se za DET_DRAM a zůstane vyset, ventilátor grafické karty běží na vyšší výkon a speaker nepípne. Po několika restartech, vypnutí zapnutí zdroje, clearcmos, PC naběhne uplně normálně, běží celý den bez chyb i v zátěži. Jediný co sem udělal předtím než se začala chyba objevovat bylo to že jsem u své GTX260 sundal chladič a apllikoval novou teplovodivou pastu, stejně tak u procesoru. Můžete mi prosím zkusit poradit čeho se problém týká? na Francouzských a Španělských forech jsem se pomocí překladače dočetl že by to mohla být chyba řadiče klávesnice, bohužel tam už nikdo nepíše řešení.Děkuji za pomoc
gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: INIT8042 - ASUS Striker II Formula

Příspěvek od gejmer »

Ta deska je strašnej krám a používat ji děsný masochismus :evil: :(
Měl jsem ji kdysi a taky několikrát reklamoval.
Někde jsem viděl seznam těch chyb co hlásí poster, ale už nevim kde.
Po testu DDR by měl následovat CPU test, takže možná je tam problém.
Kdysi mi pomohlo (zaseklá MOBO) vyndat a zandat znova CPU :-D
Btw:Jaké máš teploty chipsetu?
ketas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

tak já za ní dal tenkrát už nevim asi 5 000 a už nehraju a nevyužiju vyšší výkon tak sem doufal že vydrží co nejdéle když už...
ten seznam je v knížce co byla u desky nicméně jí nemužu najít a myslím si že tahle chyba tam ani nebude...
teploty nevim, po reinstalu jsem nedával programy od asusu, některé nepasujou na win 8
jojo chystám se na to že to celé rozeberu trochu vyfoukám a zase složim, třeba se dostal prach kam neměl, ale mám nohu v sádře a špatně se mi s tim manipuluje :/

Dík za rady :)
ketas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

Al suit bohužel nainstalovat nejde :( bojim se restartovat a kouknout do biosu :( schodou okolnosti mi přestal fungovat i notebook :D
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

INIT8042
1. Clear 8042 interface
2. Initialize 8042 self-test
Tohle píše Asus o významu toho kódu :-D

8042 je snad PS/2 kontroler, tak jestli máš PS/2 klávesnici tak se jí asi něco nelíbí :| Tak ji vyhoď a dej USB.

Btw:Jednou restartovat budeš muset. Tak se pak koukni na čem seš. Zkontroluj teploty a hlavně správně nastavené paměti (napětí).
Odpovědět

Zpět na „Asus“