Problem s DNS
Moderátor: Don
- Drobcek23
- Nováček

Problem s DNS
Dobrý deň,
Včera som si kupil EW-7206APg. Problem je v tom že sa ním nepripojím na net. Mám kabel -> modem -> router -> AP. Na AP sa dostanem ale neviem ako ho spravne nastavit aby som sa cez neho dostal na net. Poraďte mi niekto, pls.
Ďakujem.
Včera som si kupil EW-7206APg. Problem je v tom že sa ním nepripojím na net. Mám kabel -> modem -> router -> AP. Na AP sa dostanem ale neviem ako ho spravne nastavit aby som sa cez neho dostal na net. Poraďte mi niekto, pls.
Ďakujem.
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tady zalezi na nastaveni, ktery bys mel vedet od providera... musis nastavit IP adresu, masku, DNS servery, a nebo to nechat na automatice(DHCP)... vsechno bys mel mit od providera.
PC:
*procesor AMD Athlon 64 4000+ (trosku poladenej); chladic BOX*grafika GeForce 7800GTX (taky trosku poladena)*pameti Corsair, 400Mhz, 2-3-3-6, 1T; 2048MB*zakladovka DFI LanParty nForce 4 SLI-DR Expert, integrovana zvukovka(AC97, 5.1)*disky 2x Western Digital 250GB, RAID 0*mys Logitech G5 laser mouse*klavesnice Logitech G15 gaming keyboard*joystick Logitech Extreme 3D Pro*podlozka pod mys X-Ray Thunder 8*monitor EIZO, presny typ nevim
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
...JSEM RYBA...
- Drobcek23
- Nováček

Od providera mám IP i DNS, mám i adresy za routrem len mám problem s nastavením AP ... potrebujem pomoc od niekoho kto mi poradí ako presne nastavit "System utility".K@m1k@23_CZ píše:Tady zalezi na nastaveni, ktery bys mel vedet od providera... musis nastavit IP adresu, masku, DNS servery, a nebo to nechat na automatice(DHCP)... vsechno bys mel mit od providera.
- Mar3ek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
zkus se inspirovat tady
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96
a tady
a tady
- Drobcek23
- Nováček

- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na zakladni nastaveni APcka mas uzivatelsky manual
viz. kapitola 3.2.6 . Myslim, ze je to dost jednoduche na to, aby si to pochopil.
Az APcko zprovoznis, tak na bezdtratovych stanicich nastavis vychozi branu a DNS adresu routeru. Pripadne na APcku nastavis DNS a branu jako IP routeru a na bezdratovych stanicich nastavis DNS a branu adresu APcka.
Az APcko zprovoznis, tak na bezdtratovych stanicich nastavis vychozi branu a DNS adresu routeru. Pripadne na APcku nastavis DNS a branu jako IP routeru a na bezdratovych stanicich nastavis DNS a branu adresu APcka.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Drobcek23
- Nováček

- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no mas dve varianty:
APcku priradis IP z rozsahu kteou doma pouzivas a pak:
1) DNS a gateway na APcku das adresu routeru a klientum adresu z rozsahu a DNS a gateway adresu APcka
2) DNS a gateway nechas na AP prazdne a klientum das adresu z rozsahu a DNS a gateway adresu routeru
APcku priradis IP z rozsahu kteou doma pouzivas a pak:
1) DNS a gateway na APcku das adresu routeru a klientum adresu z rozsahu a DNS a gateway adresu APcka
2) DNS a gateway nechas na AP prazdne a klientum das adresu z rozsahu a DNS a gateway adresu routeru
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530