NoteBook do 10 000,-

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Devil...
Začátečník
Začátečník

NoteBook do 10 000,-

Příspěvek od Devil... »

Prosím Vás o pomoc při výběru Notebooku. Jelikož to bude můj první a doma mám pouze stolní PC moc se v tom nevyznám.
Značka: Za málo peněz, hodně muziky

Jaký je váš rozpočet? do 10 500,- víc ne
Jakou velikost notebooku preferujete? 14"-15"
Preferujete nějaké značky? NE (nechtěl bych ASUS a Acer, prý jsou hodně poruchové)

Co budete na notebooku nejčastěji dělat? Grafika (Photoshop, Corel), občas nějaký film a nějaká ta hra
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? Do školy, měl by něco vydržet
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké? ANO (pokud to půjde tak aspoň FlatOut2,CS 1.6 a podobně náročné hry)
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete? Čím víc, tím líp
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)? Bez OS
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran? širokoúhlý
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet? nerozhoduje
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí) Kvuli práci s grafikou asi ten lesklý
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí. Není to tak důležité, ale musí mi padnout do oka
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? Rok určitě
Jakou značku a typ procesoru preferujete? Intel (Core Duo, Core 2 Duo)
Jak velká má být operační paměť? Min 2Gb
Jakou značku a typ grafické karty preferujete? nVidia (ale není to podmínkou)
Jak velký má být pevný disk? 100Gb a výš
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? DVD-RW ale to už má snad každý notas
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)? NE
Máte nějaké speciální požadavky? BlueTooth, WiFI, čtečka pam. karet, FireWire

Můj tip je tento: http://www.alza.cz/msi-vr601x-274cz-d93500.htm

Všem děkuji za tipy.....
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

spajdr píše:http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

akorát tam nemá firewire
škoda že nemá FireWire.. ten budu hodně využívat....

Jsem rozhodnutý pro to MSI VR601X-274cz ... jen doufám že nebude problém s instalací XP a ovladači když je bez OS...
bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: NoteBook do 10 000,-

Příspěvek od bonavox »

Devil... píše: Můj tip je tento: http://www.alza.cz/msi-vr601x-274cz-d93500.htm
Chviličku počkej a pořiď si jej. Mi se dostal včera do ruk a vypadá výborně, šlape taky dobře. Má i numerickou klávesnici a je i relativně lehký, takže se bude dobře nosit.

BTW, včera při hledání jednoho problému jsem jej kdesi viděl v akci za 9.999,-

Jinak v podstatě stejný NTB je lišící se výbavou a označením mám asi rok doma a maximální spokojenost, všechno šlape jak má, nic se nerozpadá.

Co se týče ještě té instalace WinXP, tak jsem s tím včera trochu zápasil. Řešením bylo vrazit tam instalačku Vist, které disk viděly jako bez partition a nabídly vytvořit nový oddíl (což překvapivě WinXP nenabídly, ale naopak se ukončila instalace). Pak už jelo všechno jak po másle, takže tam zůstaly Visty a překvapivě je to bez problémů s rychlostí. Co mě na tom nejvíc zaráží je, že když Win neviděly diskový oddíl, z čeho pak bootoval FreeDOS ... ?? Disk je v tom Toshiba ATA(!), takže řadičem by ty problémy být způsobené neměly.
Naposledy upravil(a) bonavox dne čtv 10. črc 2008, 08:44, celkem upraveno 2 x.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Devil...
Začátečník
Začátečník

Re: NoteBook do 10 000,-

Příspěvek od Devil... »

bonavox píše:
Devil... píše: Můj tip je tento: http://www.alza.cz/msi-vr601x-274cz-d93500.htm
Chviličku počkej a pořiď si jej. Mi se dostal včera do ruk a vypadá výborně, šlape taky dobře. Má i numerickou klávesnici a je i relativně lehký, takže se bude dobře nosit.

BTW, včera při hledání jednoho problému jsem jej kdesi viděl v akci za 9.999,-

Jinak v podstatě stejný NTB je lišící se výbavou a označením mám asi rok doma a maximální spokojenost, všechno šlape jak má, nic se nerozpadá.
Za chvíli si pro něj jedu...jen se chci zeptat jak si to nakonec vyřešil s tim instalem systému jak si s tím měl problém???? Už to šlape?? Díky moc za odpověď
Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

Noťas je doma a šlape krásně.... jen se mi nepovedlo dodělat 3D Mark 05 ke konci se zasek.. tak nevím proč.....
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Jeziiiis. To, ze se delaji 3D Marky na novem PC jeste pochopim (ackoliv v posledni dobe uz maji o dost mensi vyznam), ale delat 3D Mark na ciste nehernim notebooku, se svetoznamou slabou grafikou, to mi prijde jako cira hloupost... utopie
Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

IkE Blaster píše:Jeziiiis. To, ze se delaji 3D Marky na novem PC jeste pochopim (ackoliv v posledni dobe uz maji o dost mensi vyznam), ale delat 3D Mark na ciste nehernim notebooku, se svetoznamou slabou grafikou, to mi prijde jako cira hloupost... utopie
Mě taky...ale chtěl jsem to aspon zkusit.......
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“