Výměna graf. karty - má smysl přeinstalace Windows?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- olaf.70
- Nováček

-
Výměna graf. karty - má smysl přeinstalace Windows?
Zajímalo by mě, zda si myslíte, že se po výměně grafické karty (nVidia za nVidia) vyplatí přeinstalovat Windows Vista.
Nebo dosáhnu stejného výsledku, když budu postupovat následovně?
1) odinstaluji stávající ovladač
2) vypnu PC
3) vyměním kartu
4) spustím PC
5) nainstaluji nové ovladače
Jde mi o to, aby starý ovladač nezanechal v systému nějaký balast, který by v budoucnu mohl s novými ovladači způsobovat nějaký problém.
Co jsem tak kdysi zkoušel, tak po odinstalaci ovladače se nainstaluje standardní ovladač VGA a mohl bych se tak dostat do stejného stavu jako po nové instalaci Windows. Nebo se pletu?
Nebo dosáhnu stejného výsledku, když budu postupovat následovně?
1) odinstaluji stávající ovladač
2) vypnu PC
3) vyměním kartu
4) spustím PC
5) nainstaluji nové ovladače
Jde mi o to, aby starý ovladač nezanechal v systému nějaký balast, který by v budoucnu mohl s novými ovladači způsobovat nějaký problém.
Co jsem tak kdysi zkoušel, tak po odinstalaci ovladače se nainstaluje standardní ovladač VGA a mohl bych se tak dostat do stejného stavu jako po nové instalaci Windows. Nebo se pletu?
- barco
- Středně pokročilý

- PetrB
- Začátečník

- durod
- Středně pokročilý

Kdyz jsem prechazel z x1950pro na 8800gt, zadny win jsem nepreinstaloval, to by me asi natahlo(zas si to vsechno nakofigurovat k obrazu svemu+ hafo programov a her, ne, to ne).
Staci uninstall starych ovladacu, nejaky driver cleaner a insall novych....
a winy slapali jak hodinky, a to byla 2 roky stara instalace(ted uz mam visty)
Staci uninstall starych ovladacu, nejaky driver cleaner a insall novych....
a winy slapali jak hodinky, a to byla 2 roky stara instalace(ted uz mam visty)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- barco
- Středně pokročilý

Do Safe modu sa dostaneš cez F8 pri bootovaní ... Samozrejme sa to dá aj bez toho, ale ja osobne som vždy odinštalovával cez Safe Mode a aj budem, čo kebyže sa niečo stane ...PetrB píše:já když měnil svoji 79GT za nynější 88GT prostě jsem odinstaloval ovladač a po výměně nainstaloval znovu,žádný safe mode (to ani nevim jak se spouští) a funguju bez problémů. mezítím jsem tam měl ještě jako provizorku 7300 a k té jsem ani nic nedával,nechal jsem to na těch pár dní na vista driveru
.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Safe Modem myslíš Nouzový Režim že?barco píše:Do Safe modu sa dostaneš cez F8 pri bootovaní ... Samozrejme sa to dá aj bez toho, ale ja osobne som vždy odinštalovával cez Safe Mode a aj budem, čo kebyže sa niečo stane ...PetrB píše:já když měnil svoji 79GT za nynější 88GT prostě jsem odinstaloval ovladač a po výměně nainstaloval znovu,žádný safe mode (to ani nevim jak se spouští) a funguju bez problémů. mezítím jsem tam měl ještě jako provizorku 7300 a k té jsem ani nic nedával,nechal jsem to na těch pár dní na vista driveru
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- riXo
- Začátečník

Ano safe mode je "Nouzový Režim"
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Aros
- Začátečník

Hm, tak se mi zdá že jsem extrémně líný. Já když měním grafiku(jako ne jen u sebe, obecně v jakémkoliv PC) tak ani nepřeinstalovávám ovladače(samozřejmě měním ATi za ATi, teda u nV jsem tento postup ještě nedělal ale u ATi to mám vyzkoušené - když máte i na té starší nejnovější ovladače, není žádný problém.)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.