XPLite a SP3
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Binos
- Nováček

-
XPLite a SP3
Zdravím
Chtěl jsem použít XPlite, ale hlásí mi to, že to není kompatibilní se SP3. Nevíte někdo jak to obejít, aniž bych musel odinstalovávat SP3?
Předem moc děkuji
Chtěl jsem použít XPlite, ale hlásí mi to, že to není kompatibilní se SP3. Nevíte někdo jak to obejít, aniž bych musel odinstalovávat SP3?
Předem moc děkuji
- Maxtor
- Začátečník

-
Dosavadni XPLite nezná XP SP3.. je proto potřeba dočasně upravit registr..
(původně "CSDVersion"="Service Pack 3")
(původně "CSDVersion"=dword:00000300)
- Restart..
- Po dokončení práce s XPLite opět přepsat na původní hodnoty..
Kód: Vybrat vše
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CSDVersion"="Service Pack 2"Kód: Vybrat vše
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows]
"CSDVersion"=dword:00000200- Restart..
- Po dokončení práce s XPLite opět přepsat na původní hodnoty..
- Binos
- Nováček

-
- CyberDeath
- Začátečník

Binos
Maxtor píše: ... SP3.. je proto potřeba dočasně upravit REGISTR ...
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Maxtor
- Začátečník

-
Aha.. takze jeste vice user-friendly..
Registr zeditujes tak, ze spustis soubor "regedit.exe".. je primo ve slozce "X:\Widnows", nicmene system k nemu ma pristup, takze staci do jakehokoli "spousteciho okna" napsat regedit.. napr. v Total Commanderu, nebo i v okne "spustit" v nabidce "start" Windows..
Pak uz se jen proklikas podle toho vrchniho navodu, tam, kam je treba..
Registr zeditujes tak, ze spustis soubor "regedit.exe".. je primo ve slozce "X:\Widnows", nicmene system k nemu ma pristup, takze staci do jakehokoli "spousteciho okna" napsat regedit.. napr. v Total Commanderu, nebo i v okne "spustit" v nabidce "start" Windows..
Pak uz se jen proklikas podle toho vrchniho navodu, tam, kam je treba..
- Seges
- Nováček

-
Re: XPLite a SP3
Prosím o radu: učiním-li úpravu registrů, jak je výše popsána a ponechám ji na trvalo, co se stane? Znamená to, že počítač nebude SP3 brát v úvahu?
- Seges
- Nováček

-
A ještě zkušenost: když jsem provedl změnu v registru podle výše zmíněného návodu, potvrdl, aplikoval, restartoval - po restartu se změna sama vrátila na původní hodnotu "CSDVersion"="Service Pack 3". Tedy takto úpravu nelze použít, protože změny v registru, rozumím-li dobře, se projeví až po restartu, ale to se vrátí původní nastavení.
- Maxtor
- Začátečník

-
Popsal jsi to chybne.. tobe se vraceji na puvodni hodnoty..
...jinak co se tyce ponechani SP2 znaceni.. nevim.. teoreticky by se stat nemelo nic.. je ale mozne, ze nektere programy by mohly kolidovat.. updaty windows apod. by se toho tykat nemely, pac ty zkoumaji verze souboru a ne "otisk oken"..
- Seges
- Nováček

-
Ano, mně se vrací úprava registru na původní hodnoty. Lze tomu nějak zabránit?
- Maxtor
- Začátečník

-
No vcera jsem nic nepsal, pac fakt netusim.. 
Napada me snad jen vypnout obnoveni systemu, pripadne zkontrolovat prava a ucty.. muzes mit zakazan zapis do registru..
Napada me snad jen vypnout obnoveni systemu, pripadne zkontrolovat prava a ucty.. muzes mit zakazan zapis do registru..
- Seges
- Nováček

-
Nikoliv, obnovení systému nepoužívám již léta, mám nejvyšší práva, nijak neomezená. nevadí, dík, budu hledat dál. Nefunkčnost XPLite mně tolik nevadí, spíš jsem v něm provedl některé úpravy a nyní bych je asi (bez pomoci XPLite) neuměl vrátit, zejména jde-li o vypnutí služeb.
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze u XPLite restartovat nemusis. Proste to uprav a spust ho.
- Seges
- Nováček

-
Žel, zkusil jsem upravit registry, poté - bez restartu - spustit XPLite, ale nespustí se - žádá jinou verzi OS.
- Maxtor
- Začátečník

-
jj.. restart to chce urcite.. tady neni co resit.. otazkou je, cim to je, ze se ti nastaveni registru neuklada.. ja osobne fakt netusim.. 
- Seges
- Nováček

-
I já jsem poznal, že restart to potřebuje. Taky nevím, kdyby někoho něco napadlo, budu rád. Dík.
- Seges
- Nováček

-
Takže jsme zase chytřejší: úprava registrů spočívá ve svou krocích, nikoli jednom:
"CSDVersion"="Service Pack 2"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Windows]
"CSDVersion"=dword:00000200
A restart. Takto se úprava "udrží", systém však hlásí ve vlasbnostech "SP2", nevím, jestli je SP3 po této úpravě SP3 akceptován a užíván.
Jinak: pro XP SP3 existuje XPLite 1.0.0334, funkční trial ke stažení na http://www.litepc.com/xplite.html.
A restart. Takto se úprava "udrží", systém však hlásí ve vlasbnostech "SP2", nevím, jestli je SP3 po této úpravě SP3 akceptován a užíván.
Jinak: pro XP SP3 existuje XPLite 1.0.0334, funkční trial ke stažení na http://www.litepc.com/xplite.html.
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je blbost, verze 1.000.x je pekne zastarala, aktualni verze (1.9.x) funguje na SP3 bez upravy registru, takze vsechny zmeny vrat zpatky.
- Seges
- Nováček

-
Nu: za prvé jsme si špatně rozuměli, za druhé jsem udělal chybu, za niž se omlouvám.
1) zmíněné (a kritizované) změny se týkají starších verzí XPLite, o nich bylo původně toto vlákno. Tyto starší verze (kupř. 1.7) fungují pod SP3 pouze s úpravou registrů, ale nikoli jednou, nýbrž dvěma zásahy.
2) verze pro SP3 je samozřejmě 1.9. (předchozí číslo byl překlep). Jedná se o verzi 1.9.0334, sestavení 2600.
1) zmíněné (a kritizované) změny se týkají starších verzí XPLite, o nich bylo původně toto vlákno. Tyto starší verze (kupř. 1.7) fungují pod SP3 pouze s úpravou registrů, ale nikoli jednou, nýbrž dvěma zásahy.
2) verze pro SP3 je samozřejmě 1.9. (předchozí číslo byl překlep). Jedná se o verzi 1.9.0334, sestavení 2600.
- Maxtor
- Začátečník

-
Nevim, jestli ted blbe vidim, ale neni o tomhle presne celej tenhle thread..? zopakoval jsi imho to, co to zde celou dobu rikame..Seges píše:Takže jsme zase chytřejší: úprava registrů spočívá ve svou krocích, nikoli jednom: