akcelerace myši ? Zvýšit přesnost ukazatele ? MYŠ

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Wolfenzi
Nováček
Nováček

akcelerace myši ? Zvýšit přesnost ukazatele ? MYŠ

Příspěvek od Wolfenzi »

V nějaké diskuzi o myších a CSku někdo napsal že hlavně vypnout akceleraci myši. Došel jsem k tomu že to asi znamená když v XPčkách dám ovládací panely/myš --- Zvýšit přesnost ukazatele.
A zjistil jsem že to mám zapnuté. Tak jsem to vypnul a zkusil se pohybovat po woknech a vůbec mi to nešlo :cry:
1.) akcelerace myši je to fakt tohleto zvýšit přesnost ukazatele ???
2.) Co přesně to jako má dělat ?
3.) máte to zapnuté nebo vypnuté ? Případně jestli hrajete FPS hry jako CSko, tim důležitější vaše výpověď je.
4.) Mám to vypnout a přeučit se ?
5.) Neni to že mi to bez toho moc nejde taky tim že mám myš za 66kč ? Budu mít za pár dní G5ku, mám to tam nechat vypnuté ?
6.) existujou ještě nějaká podobná nastavení myši na která bych se měl podívat ? (a nemyslim tim citlivost nebo takový ty blbosti jako "zobrazovat stopu ukazatele"
7.) a když už se ptám na myš, tak jsem četl někde že po přejetí celé podložky (cca 30-40cm) myší bych se měl v CSku otočit jen o 180 stupňů. Já se otočim asi 4x o 360 :lol: Tak jestli tu někdo hraje CS tak sdělte taky svuj názor :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

vypnut, je to SW "zrychlenie" mysi - t.j. naprosto nezodpoveda realite.

Btw. v CSko asi moc nerulujes, ked sa na jeden pohyb mysou 4x otocis o 360 stupnov dokolecka.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Netýkalo se to náhodou Logitech SetPointu? :-)
Obrázek
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Le-Mur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Le-Mur »

Hraju Counter Strike: Source, akceleraci mám vyplou (ano, je to "zvýšit přesnost ukazatele"). Podle mě se s tím nedá vůbec hrát. Pak mám další nastavení akcelerace v driveru myši, také vyplé. Pokud se nepletu, tak ještě jedno nastavení akcelerace myši by mělo být v CS:S .. taky vypnout.
Wolfenzi píše:7.) a když už se ptám na myš, tak jsem četl někde že po přejetí celé podložky (cca 30-40cm) myší bych se měl v CSku otočit jen o 180 stupňů. Já se otočim asi 4x o 360 Laugh Tak jestli tu někdo hraje CS tak sdělte taky svuj názor Smile
Tohle je podle mě názor jednotlivce. Všechno je to o zvyku a dá se naučit i s akcelerací (nedoporučuji). Musí to vyhovovat Tobě.
Já mám na CS:S nastavenou rychlost kurzoru:
- 4000dpi = myš
- ve windowsech 6/11
- ve hře myslím 1.5

Většinou lidem doporučuji nastavit si ve windowsech 6/11 a pak měnit ve hře/na myši.

Obrázek

Jinak G5 jsi zvolil dobře. Já před půl rokem koupil Razer Lachesis a trošku mě to mrzí... Hlavně si k ní kup dobrou podložku. Mám sice Razer Mantis speed mat, ale doporučuji nějaký Steelpad QCK+ ...
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

Mno asi je lepsi akceleraci vypnout(i kdyz mnoho dobrejch hracu ji ma/melo zapnutou) a zvyknout si. Tady http://razerblueprints.net/index.php/To ... order=name si muzes stahnout utilitu, ktera te zbavi akcelerace uplne, pac i po vypnuti akcelerace v ovladacich, zustava ve Windowsech mirna akcelerace.

Dalsi, co bych doporucil je mit jezdec rychlosti ukazatele v ovladacich presne na prostredku, tak jak psal kolega nade mnou + nepouzivat ovladace od vyrobce(zbytecna vrstva navic, ktera kolikrat dela problemy).
Wolfenzi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wolfenzi »

Tak steelpad QCK k ní opravdu objednanou mám :-D .
Až to přijde tak se to teda vypnu. Co je setpoint u toho logitechu potom to naprosto netušim. A ta jak doporučujete woknovou senzitivitu mi přijde jako blbost... to snad nejde poradit ne ? Bude to uplně jiný jestli mám 17ku nebo 24ku a jestli mám myš s 400 nebo 4000 DPI... A CSko docela ujde u mě, snažim se to dohnat brainem :lol:

edit: a těch 4x 360 to je genius za 66kč s 800dpi a 6,0 senzitivitou v CSku :razz:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Wolfenzi píše:A ta jak doporučujete woknovou senzitivitu mi přijde jako blbost.
Není to blbost, pokud s tím pohneš třeba jen o jeden dílek, tak to wokna dopočítávají samy softwarově, což je nepřesný. Každej zkušenej myšista to pozná. Pokud chceš jezdit pomaleji nebo rychleji, nastav si podle toho DPI přímo na myši.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Wolfenzi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wolfenzi »

Jo takhle !!! Jako že prostředek u woken je default na DPI. Tak to jo. Já to i na 6ti mám :)
U CSka asi nějaký default neexistuje co, protože tam se nepohybuju o pixely ale o stupňě 8-)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

prd píše:Dalsi, co bych doporucil je mit jezdec rychlosti ukazatele v ovladacich presne na prostredku, tak jak psal kolega nade mnou + nepouzivat ovladace od vyrobce(zbytecna vrstva navic, ktera kolikrat dela problemy).
Skus ich nepouzivat na lepsich mysiach, kde sa v nastaveni od vyrobcu vypina podsvietenie, nastavuju rozne profily s roznym dpi a USB frekvenciou. :roll:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Wolfenzi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wolfenzi »

No do ovladačů budu muset zasahovat minimálně protože si chci udělat z těch 2 tlačítek na DPI tlačítka normálně programovatelný.
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

Wuuduu píše:
prd píše:Dalsi, co bych doporucil je mit jezdec rychlosti ukazatele v ovladacich presne na prostredku, tak jak psal kolega nade mnou + nepouzivat ovladace od vyrobce(zbytecna vrstva navic, ktera kolikrat dela problemy).
Skus ich nepouzivat na lepsich mysiach, kde sa v nastaveni od vyrobcu vypina podsvietenie, nastavuju rozne profily s roznym dpi a USB frekvenciou. :roll:
mam copperheada, nastavil sem si profily a ovladace sly hned pryc. S ovladacema totiz mys lehce lagovala. Ale tak treba to ma logitech a jiny firmy vychytanejsi, i kdyz stale tvrdim, ze je to zbytecna vrstva nad defaultnima HID ovladacema.
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

mam mx518 od logitechu a taky hraju cs... a akceleraci mam zapnutou.. kdyz ji vypnu tak nedokazu hrat :D
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

fox-fix píše:mam mx518 od logitechu a taky hraju cs... a akceleraci mam zapnutou.. kdyz ji vypnu tak nedokazu hrat :D

mam mx518 od logitechu a taky hraju cs... a akceleraci mam vypnutou.. kdyz ji zapnu tak ani netrefim do dveri ®©

Muhahah
Naposledy upravil(a) r1pper dne pon 14. črc 2008, 19:52, celkem upraveno 1 x.
KDO mi odebral moji zlutou kartu
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

omg... nekopiruj... mam na to copyright
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“