DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Fuzzi: to pretoze to je thread o monitoroch.. :-) OFFTOPIC:
Mysku pouzivam uz asi rok a na browsovanie alebo robotu akou je web,kodenie a tak je fajn :) To druhe koliecko na prepinanie aplikaci je dobra vec a nehovoriac o scrollovani velkych dokumentov..
Na hranie skoro nepouzitelna podla mojho nazoru..Plus s mojou Steelpad podlozkou nefungovala dobre..

K monitorom : Fuzzi si poslal tu link na 260HD..vyzera fajn ale zas to vyzera ze nebude mat wall mount..Podla mna cela rada T nema..Ani vyskovo nastavitelny stojan..brrrb .Naco taky monitor s takou technologiou :evil:
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Mike_Starwalker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Starwalker »

Fuzzi píše:
vadne pixely jsi nemel zadne ? jinac jak sis to nechal poslat, na dobirku ? byl ten monitor poradne zabaleny ? moc se tu nemluvi o te mysi co k tomu clovek dostane. jaka je .) ?
Nene, pixel není vadný žádný, v tom jsem měl kliku :). Jinak monitor jsem si vyzvedl přímo v Alfacompu v Brně. Bylo to sice cca o 300,- dražší, ale bylo to pohodlnější, protože pracuju hned vedle a navíc při osobním odběru přidávají ten soudek piva zdarma. Teď akorát řeším, jak se do něj dostat bez pípy :)).

Jinak MX Revolution je výborná myš, alespoň na práci, hry nemůžu posoudit. Doteď jsem měl drátovou MX500 - ta nová je přibližně stejně těžká, stejne pohodlná, kolečko s funkcí setrvačnosti při roztočení je k sežrání a vůbec jsem nadšený. Jenom se právě to horní kolečko docela blbě mačká (je moc velké, těžké a ještě se naklápí do stran).
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Don#2 píše:
Fofrer píše:může nějáky majitel LGW2600 napsat jak je to s vyškovou nastavitelností? kolik CM je mezi obrazovkou a podstavcem na maximu? 8)
zhruba 13cm od podstavce ke spodnimu okraji + asi 1cm samotny podstavec
diky ... hm tak jediny co me dorazuje sou ty barevny prechody :sad: ale jak se zda tak zadnej neni dokonalej ...
jeste uvazuju o NEC 2470WNX .. je tu nakej stastnej a spokojenej user tohoto LCD?
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Ten monitor má pro mě stále více kladů než záporů. Nezapoměň, že ty barevné přechody jsou při "normálním" používání zanedbatelné. Já do něj jdu, zítra ho objednávám, pak podám info.
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
Spike44
Začátečník
Začátečník

W2600HP

Příspěvek od Spike44 »

Jsem rad ze vetsina uzivatelu toho 26" S-IPS LG je spokojena. Kazdej display ma svy mouchy, mne treba vadi i absence repracku... ale vice mene je tento kousek v dnesni dobe asi to nejlepsi v pomeru cena/vykon(obraz) co se nabizi. Ten display mam uz predvybrany asi dva mesice, kupovat ho budu v zari. Doufam ze v zari ho jeste sezenu?? Co myslite?? jsem na cele leto v usa, mam nekomu napsat at mi ho v Brne jde koupit, nebo nemam mit strach, ze bych ho v zari nesehnal? Navic ted ta akce s tou myskou je nadmiru lakava a nejspis taky nebude trvat vecne :(
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

W2600

Příspěvek od Robo779 »

Ty prechody barev bych snesl.....Ale to podsviceni bylo opravdu desne!!!
Muzete mi tvrdit ze to nevadi, ale v noci kdy pouzivam LCD nejcasteji tak tam to slo znat hodne hodne moc.... vypada to ze ne kazdy kousek mel tak fatalni podsviceni....a proto Vam preju stastnou ruku pri vyberu
Bearder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bearder »

přesně tak... řekl bych že někdo schytal horší podsvícení než jiní. Už jsem na W2600HP shlédl přes deset filmů převážně temných horrorů a není na co si stěžovat a to jsem fajnšmekr. Můj monitor prostě nemá problém s podsvícením i když z foťáku vylezl o dost strašnější výsledek kterýho ste se asi ostatní lekly (dával jsem si záležet abych zachytil pořádně co chytily ostatní takže sem to fotil několikrát z různých úhlů abych dostal tuhle příšeru)

Jediné ale co mě štve stejně jako Mike_Starwalkera jsou ty barevný přechody... dithering. Já ho při normálním používání nepozoruju ale při práci s grafickým programem a gradientem to tam prostě viditelné je :(

Miku? jak sis nastavil barvy?

Monitor i myš používám už skoro dva týdny a rozhodl jsem si to nechat protože nic lepšího prostě pro moji potřebu není. Líbí se mi hlavně rychlá odezva, velká uhlopříčka a krásný obraz. Myš je víc než dobrá a když ste progameři nebo herni závisláci tak si stejně musíte koupit kabelovou G9 která stojí stejně.

v němčině je recenze zde
http://www.prad.de/new/monitore/test/20 ... Einleitung
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Ta myš balená k tomu monitoru má cenu 1500-2000,- s DPH, takže prakticky ten monitor stojí 14k a kdo si to může zahrnout do účta, tak ho to vyjde na 11k. To je k dané úklopříčce a technologii skoro zadarmo a nějaké malé mouchy na tom celkem nemůžou nic změnit. Navíc ta myš se dost hodí. Sice ani ne tak mě, ale našim / sestře na druhém PC se bude hodit, páč ti žádní PG nejsou a na excel word net to bude určitě stačit :)
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
imholol
Nováček
Nováček

Příspěvek od imholol »

tak od patku jsem stastnym majitelem (doufam ze to stastny zustane :) ) HP2465 a musim rict ze je to mazec, problem s podsvicenim jsem si nevsiml, jak bylo v nejake recenzi, barvy parada, odezva v pohode a jestli je nejaky input lag tak jsem si nevsim, zatim nelituju :D
vidmann
Nováček
Nováček

Revize

Příspěvek od vidmann »

Majitelé LG 2600, jakou máte revizi LCD? 1 nebo 2? Podle té německé recenze z PRAD je revize 2 od sériového čísla začínajícího na 805M.
Ptám se, protože dvojka má být lepší. Vyrábí se od května.
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Revize

Příspěvek od Don#2 »

vidmann píše:Majitelé LG 2600, jakou máte revizi LCD? 1 nebo 2? Podle té německé recenze z PRAD je revize 2 od sériového čísla začínajícího na 805M.
Ptám se, protože dvojka má být lepší. Vyrábí se od května.
Tak já mám revizi 1.V čem konkrétně by měla být 2 lepší?
vidmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od vidmann »

Něco s barvami, německy moc neumím, navíc jsem to jen tak prolétnul, recenze je hrozně dlouhá. Jestli jsem tomu dobře rozuměl, to co tam změnili, se dá i do starších dostat v servisu aktualizací firmwaru.
Ale německy fakt moc neumím, takže radši počkám na nějakého němčináře.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

vidmann píše:Něco s barvami, německy moc neumím, navíc jsem to jen tak prolétnul, recenze je hrozně dlouhá. Jestli jsem tomu dobře rozuměl, to co tam změnili, se dá i do starších dostat v servisu aktualizací firmwaru.
Ale německy fakt moc neumím, takže radši počkám na nějakého němčináře.
http://translate.google.cz/translate?u= ... l=de&tl=cs

staci cist mezi radky a informace se jen sypou :) neboli udajne s revizi 2 mizi ty spatne barevne "prouzkovane" prechody
Mike_Starwalker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Starwalker »

Bearder píše:přesně tak... řekl bych že někdo schytal horší podsvícení než jiní. Už jsem na W2600HP shlédl přes deset filmů převážně temných horrorů a není na co si stěžovat a to jsem fajnšmekr. Můj monitor prostě nemá problém s podsvícením i když z foťáku vylezl o dost strašnější výsledek kterýho ste se asi ostatní lekly (dával jsem si záležet abych zachytil pořádně co chytily ostatní takže sem to fotil několikrát z různých úhlů abych dostal tuhle příšeru)

Jediné ale co mě štve stejně jako Mike_Starwalkera jsou ty barevný přechody... dithering. Já ho při normálním používání nepozoruju ale při práci s grafickým programem a gradientem to tam prostě viditelné je :(

Miku? jak sis nastavil barvy?

Monitor i myš používám už skoro dva týdny a rozhodl jsem si to nechat protože nic lepšího prostě pro moji potřebu není. Líbí se mi hlavně rychlá odezva, velká uhlopříčka a krásný obraz. Myš je víc než dobrá a když ste progameři nebo herni závisláci tak si stejně musíte koupit kabelovou G9 která stojí stejně.

v němčině je recenze zde
http://www.prad.de/new/monitore/test/20 ... Einleitung
Člověče barvy jsem nakonec po dnech laborování nastavil podle nějakého fóra na režim sRBG a samotné RBG pak 46/50/55, brightness na 50. Konečně se na to dá koukat a ono je to hlavně o zvyku. Když jsem minule přecházel ze zastaralého Herculese na Siemens P19-2, taky se mi zdál jeho "super mega hyper PVA" obraz nekoukatelný, ale poo pár dnech přešel do krve. To samé teď s LG, ale můžu říct, že po kalibraci jsou už barvy hodně uspokojivé.

Jinak recenze potěšila, ono když člověk nemá 30 000,- na EIZO, tak dnes vážně není z čeho vybírat. Buď tohle 2600HP nebo menší HP2465.

BTW mám tu 1. revizi stjenou jako v recenzi.
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

mno já ho dneska ráno objednal a někdy zítra by mi měl přijít, takže jsem zvědav, jaká revize to bude. Do servisu se mi s tím moc nechce, ale co už :/

EDIT: ten novější firmware jen tak doma asi flashnout nepůjde co :)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

HP L2465 on the way...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
vidmann
Nováček
Nováček

LG W2600HP-BF

Příspěvek od vidmann »

Fuzzi píše:mno já ho dneska ráno objednal a někdy zítra by mi měl přijít, takže jsem zvědav, jaká revize to bude. Do servisu se mi s tím moc nechce, ale co už :/

EDIT: ten novější firmware jen tak doma asi flashnout nepůjde co :)

Rozum velí počkat, až ho trošku vyladí...
Tak proč jsem ho zase jako malé děcko hned objednal a nemůžu se dočkat, až bude doma? :)
No nic, ve čtvrtek nebo v pátek poreferuju, jestli ovšem znovu nenajdu vadný pixel.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

tak jsem "prechrochtal" tu prelozeninu na LG2600 .. musim rict ze vesmes velmi velmi mile prekvapila .. inputlag bych rek ze je snad nej- na podobnych monitorech 0-16ms. Minimalni negaticni "efekty" pri rychlejsich pohybech .. vysoke detaily pri akcnich scenach HD filmu, jinak nic co by tu uz nebylo receno. Jedina vytka jde na kalibraci barev a balanci sede barvy. Alias pro grafika ne - pro obyc narocnejsi usery ANO. Takze ja rikam ANO .. pockam jeste mesic.. snad pak uz bude jen revize 2. :wink:
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Fofrer píše:tak jsem "prechrochtal" tu prelozeninu na LG2600 .. musim rict ze vesmes velmi velmi mile prekvapila .. inputlag bych rek ze je snad nej- na podobnych monitorech 0-16ms. Minimalni negaticni "efekty" pri rychlejsich pohybech .. vysoke detaily pri akcnich scenach HD filmu, jinak nic co by tu uz nebylo receno. Jedina vytka jde na kalibraci barev a balanci sede barvy. Alias pro grafika ne - pro obyc narocnejsi usery ANO. Takze ja rikam ANO .. pockam jeste mesic.. snad pak uz bude jen revize 2. :wink:
podle mě ta věc s revizí nění otázkou času, ale spíše z jakého obchodu / skladu to člověk bere, protože ty monity rev. 1 můžou někde ležet klidně půl roku. Asi nejlepší varianta by byla mít někoho známého v daném obchodě, aby se na to seriové číslo mrknul.

EDIT to Fofrer: četl jsi to celé ? jak je to s tím updatem firmwaru ?
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Fuzzi píše:EDIT to Fofrer: četl jsi to celé ? jak je to s tím updatem firmwaru ?
no pocitam ze cim delsi cas . tim nizsi riziko. Hele cetl jsem to komplet .. ale ne kazda veta se da pochopit uplne na 100%. O firmweru je tam zminka jen tolik ze to muze predelat kazde autorizovane stredisko. A pak se tam nekde recenzent divi... kolik zvladne udelat pouhy softmod - byl docela spokojen 8-)
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“