ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
mroky
Nováček
Nováček

Příspěvek od mroky »

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... 9#comments

no LOL... cerveny sa jak dusovali... teraz si musia vlasy trhat(len to nepriznaju) ...v tej najdolezitejsej hre(crysis) je jasny vytaz nvidia. a to nehovorim o tom, ze jedine minimalne fps su tie, ktore si treba vsimat! takze ani v ostatnych hrach ati moc nevedie. ale musim povedat pravdu, stve ma to, preto ze som cakal ze uz konecne bude nejaka grafika ktora bude mat minimalne fps aspon cez 50fps vo vsetkych hrach. skoda

a pre tych co su zblbnuty do maximalnych fps... na to vam fakt kaslem, ci to robi 100 alebo 200fps je kazdemu rozumnemu tvorovi uplne ale uplne ukradnute koli neschopnosti zobrazenia ci uz na crt alebo lcd monitoroch vo velkych roliseniach(u lcd aj v malych rozliseniach)

papaa
Spirit_Crusader
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spirit_Crusader »

No pokud povazujes za nejdulezitejsi hru Crysis(jedinej graf, co pri prolitnuti uvidis, kde nevyhrava R700) a pak 3dmark ne? :), tak jakakoliv diskuse je predem marna. Zprasenej engine jako ma crysis, to je fakt super hra na porovnavani. To jsou hry na UT3 enginu, tam je budoucnost dost her :) Nebo i takovy WiC, tam si zase dali zalezet na optimalizacich.
Naposledy upravil(a) Spirit_Crusader dne pon 14. črc 2008, 23:07, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

mroky: Geniální přístup. Vybrat si jednu recenzi, z ní jeden graf, z něj jeden výsledek a na základě toho vynášet soudy. Promiň, že ti tvůj domeček z karet zbořím, ale v recenzích na Anadtech, PCPerspective, ExtremeTech, TechReport ani LegitReviews nedopadl X2 v Crysis hůř, než GTX280. Podle některých je X2 v Crysis i o více než 15% rychlejší...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
mroky
Nováček
Nováček

Příspěvek od mroky »

pokial neuvidim ine testy s minimalnymi fps v prospech ati(a to hodne v prospech), moj domcek z karat bude len pevnejsim, pretoze si s dobrym pocitom budem moct nechat vo svojom systeme dokonale a hlavne kua neobjemne(v porovnani s ati) nvidia ovladace

edit:
no-x: neboj okukame, nepredpokladam ale ze tam bude velky rozdiel. ze sa nemylim? heh, a keby aj bol, podstatny je test ten, kde su tie minimalne fps najmensie, to totiz znamena, ze bola vybrana narocnejsia pasas hry, suhajko, teda pokial to netestovala daka trubka
Naposledy upravil(a) mroky dne pon 14. črc 2008, 23:28, celkem upraveno 7 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Naservírované odkazy ti nestačí? Pokud není problém v tom, že je nevidíš, ale spíš jde o to, že je nechceš vidět, tak je tato diskuse bezpředmětná...
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

mroky : huh nejdulezitejsi crysis .. no ty mas asi hodne omezenej domecek karticek. Neznam nikoho kdo by si trhal vlasy kvuli Crysis. Krom toho ze uz ho asi vetsina ma dohranej a vracet se k nemu nebude ... zas tak dobry to neni. Crysis neskaluje skoro vubec = je to hnus velebnosti, ani by to do recenzi nemeli davat.. vypovidaci hodnota se limitne blizi k nule :razz: Kdepak asi soudruzi z Cryteku udelali chybu .. no at uz kdekoliv, tak me to nepovede k odsouzeni grafiky kvuli telatkum vyvojarum. :lol:
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

mroky píše:pokial neuvidim ine testy s minimalnymi fps v prospech ati(a to hodne v prospech), moj domcek z karat bude len pevnejsim, pretoze si s dobrym pocitom budem moct nechat vo svojom systeme dokonale a hlavne kua neobjemne(v porovnani s ati) nvidia ovladace

edit:
no-x: neboj okukame, nepredpokladam ale ze tam bude velky rozdiel. ze sa nemylim? heh, a keby aj bol, podstatny je test ten, kde su tie minimalne fps najmensie, to totiz znamena, ze bola vybrana narocnejsia pasas hry, suhajko, teda pokial to netestovala daka trubka
to jako budeš požadovat stále další a další důkazy?
ok vyber však test, kde má nejnižší fps jak X2, tak 280GTX ;-)
celé mi to přijde dost ubohé, tancovat kolem jedné, navíc jen průměrné hry, která je zajímavá snad jen tím, že je tak špatně optimalizovaná, že ani high-end karty o generaci dále, než byla při jejím uvedení, ji nedokážou slušně rozhýbat
mroky
Nováček
Nováček

Příspěvek od mroky »

ach jaj, chranime si vlastne detatko co? a to aj vtedy ked sa nie uplne vydarilo. no co uz, to podaktore tvory robia(tie inteligentnejsie vzrod ziveho stvorenia nedovolia).

absolutne ma nezaujima ci je hra kratka/dlha, ja ostavam u dobrej hry aj niekolko rokov u multiplayeru.

a tiez ma nezaujima ci je nieco zmrsene, podstatne je ci si to mozem zahrat v poriadnom snimkovani a ktora grafika mi to umozni ta ma u mna sancu.

zbezne som prebehol nejake testy ale nikde nenasiel dalsiu narocnu hru Call of Juarez(samozrejme potrebujem vidiet minimalne fps)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

mroky píše:ach jaj, chranime si vlastne detatko co? a to aj vtedy ked sa nie uplne vydarilo. no co uz, to podaktore tvory robia(tie inteligentnejsie vzrod ziveho stvorenia nedovolia).

absolutne ma nezaujima ci je hra kratka/dlha, ja ostavam u dobrej hry aj niekolko rokov u multiplayeru.

a tiez ma nezaujima ci je nieco zmrsene, podstatne je ci si to mozem zahrat v poriadnom snimkovani a ktora grafika mi to umozni ta ma u mna sancu.

zbezne som prebehol nejake testy ale nikde nenasiel dalsiu narocnu hru Call of Juarez(samozrejme potrebujem vidiet minimalne fps)
nevim kdo tu co chrani .. tvoje vysnena nVdia snad nejak exceluje? ne .. protoze to soudruzi prehnali a neoptimalizovali. Ale mam pocit ze pres tvoje zelena sklicka se nic nedostane. Nechapu co se tu komu snazis dokazat .. ze mame zaplakat nad novou slusnou kartou? Nechapu nechapu, vetsina jasa .. jen ty fnukas nad kravinama. HOWG
mroky
Nováček
Nováček

Příspěvek od mroky »

Fofrer píše:mam pocit ze pres tvoje zelena sklicka se nic nedostane.
ze neuhadnes cim to bude? predstav si ma to logiku a nie je to ziaden nvidiotizmus ... no predsa tie krasne stihle(ako pekna holka) a spolahlive nvidia ovladace. a keby to prave v tomto ati nemrsila, tak by som mal sklicka cerveno-zelene :) ... samozrejme kto si do systemu nevidi, alebo od zaciatku kupuje len to najlacnejsie(ati), nevie o com je rec.

a mozno tak ako v realnom zivote, ze niekto ma rad moletky + dalsie nedostatky, tak presne ti isty maju radi ati :) ... alebo ze by to bolo penazama? nj, niekto ma rad vsetko lacne a kvalita ho absolutne nezaujima

papusky
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

argumentovat nvidia vs ati ovladači, prosím tak 5 let zpět, děkuji :lol:
nvidia má vůbec nejhorší systém ovladačů, podporují plně jen aktuální generaci, pro starší grafiku (třeba jen generaci) musí člověk shánět tu svou zlatou ideální verzi (vlastní zkušenost), narozdíl od ati, která snad kromě pradědečků podporuje stále stejně vše ... tohle je argument absolutně mimo mísu, jinak pokud chceš štíhlejší ovladače, existuje spousta variant bez ccc
jinak na tohle je tu zřízen extra thread:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=124916
svoje přesvědčování můžeš přesunout tam
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

Mroky : No já peníze mám a koupil jsem Dvě 8800GTS ve SLI po dvou týdnech jsem to vzdal protože ve Vistách 64 mně to pořád dělalo nějakou neplechu tak jsem koupil dvě 3870X2 v CFX a jsem Max. spokojen a 4870X2 přeskočím a počkám na 5870X2 páč 3870X2 CFX mně v dnešní době bohatě vystačí a Crysis si hraju ted s cat.8.7B na 1600x1200 ,2xAA,V-SyncON,Vše VeryHigh kromě Shadows a Shaders na High mám 46 Averange tedy 36-46-60 FPS

PS: Mněl jsem Didaktik M, Amiga 1200, Radeon64, GTi4400, 6800GT SLI, 7950GTS, 8800GTS SLI, 3870X2 CFX, pak 5870X2 CFX
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

SNowie píše: celé mi to přijde dost ubohé, tancovat kolem jedné, navíc jen průměrné hry, která je zajímavá snad jen tím, že je tak špatně optimalizovaná, že ani high-end karty o generaci dále, než byla při jejím uvedení, ji nedokážou slušně rozhýbat
Jo zato Assasins Creed je výborná hra co :-D Nechápu proc červeným tahle hra lezí v žaludku, když průměr v recenzích se pohyboval okolo 90%, mnoho ocenění hra roku, fps roku a to i čtenáři...asi že v předchozí generaci jim to nejelo pomalu ani na high :roll: Nedržte se téhle trapné taktiky "na co nemám to pomluvím..." Jinak Crysis na very high má mnoho technologii díky kterému vypadá jak živá ( třeba tady disperze : http://www.svethardware.cz/art_doc-67CB ... C977F.html ) Jde o to že grafika co by ti dala 50 fps min, by ti vydržela dalších 5-7 let, protože tímhle směrem se budou ubírat příští generaci konzolí.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Bucho95: Nečetl jsem recenze, stačí mi nárzory lidí, kteří ji hráli. Superlativy jsem neslyšel a že by ji někdo chtěl hrát poduhé, také ne. Ale to většina her, kterými se testuje...
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

presne tak - nemyslim ze by to byla taktika kerou popisujes :) zahral sem si to na high bez AA a to mi stacilo hry kery me drzej dyl jsou jiny. Treba GRID :roll: . Imo se to tu diky "flamerovi" stocilo kam nemelo .. takze zpet k 4870X2 8-)

kdyz je celkova spotreba sestavy okolo 400W - oproti tomu mam C2D tak by mel stacit 500W Enermax ne? KDyz ty zdroje maj okolo 80% idealni vytizeni, tak proc ne?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ideální je pro CPU a VGA počítat 40W na každý další komponent (HDD, DVD, MB, PPU...) a máš to i s rezervou
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Jediné co mě na hd4870x2 zajímá, jestli opravdu karta nebude trpět micro-stutteringem a propady min fps.A ovladače, jak víme, stále ještě nejsou dobré(co jsem vyčetl s recenzí), i když to už konečně vypadá trochu nadějně, i co se týče vylepšení crossfire,tak stejně mám obavu o kvalitu ovladaču pro tuhle kartu. (byla by to škoda ji nakonec pohřbít mizerným catalystem)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

Mam v plane kupit tuto grafiku len neviem ci mi bude stacit ten moj Enermax 500W.Nechce sa mi vrazat do noveho zdroja.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

dual core + jedna HD4870 zere v zatezi kolem 300W, to jest samotna karta kolem 200W ... s dualni kartou s podobnyma taktama spotreba vzroste tipuju na 330W v zatezi, celyho kompu teda pres 420W ... takze na 500W starej srot zapomen ... a kup si neco poradneho ...
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Youki píše:Mam v plane kupit tuto grafiku len neviem ci mi bude stacit ten moj Enermax 500W.Nechce sa mi vrazat do noveho zdroja.
Podle mě,bude potřeba pro bezproblémový chod 620w kvalitní zdroj. edit:Pokud člověk chce ještě taktovat a má quad,tak 500w zdroj je málo.
Naposledy upravil(a) Mayhem(cz) dne úte 15. črc 2008, 09:11, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“