Win. Vista nejde 5.1
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Mailen
- Začátečník

-
Win. Vista nejde 5.1
Ahoj, mám nainstalovanou nově Vistu 32-bit (předtím XP prof. SP3)... Problém je, že mi nehrajou zadní satelity/repráky při přehrávání hudby a videa, šlape to pouze u her. Mám zvukovku Realtek na desce - GA 965-DS4. U win. XP to šlapalo nádherně... stačilo změnit 5.1 ze sluchátek a naopak.
neví někdo jak to "nastavit" nebo prostě vyřešit?
Díky.
neví někdo jak to "nastavit" nebo prostě vyřešit?
Díky.
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

čau, už jsem to tu kdysi psal, ale nějak se toho příspěvku nemůžu teď dohledat...
Ve vistách to není tak jednoduchý. Pokud je vstup stereo, tak bude i výstup jenom stereo... Dá se to oblbnout v nastavení zvuku, když poklepeš na zvukovku, zvolíš záložku enhancements a tam se musí pozapínat :
-environment (room)
-speaker fill
-bass management
-room correction
... vyleze ti něco jako 5.1 zvuk, kterej bude ale otřesný, zadní repro budou zpožděné, pokud do nich budeš chtít dostat výšky, tak to jedině za cenu ozvěny atd... Já to mám momentálně řešené tak, že jsem si pořídil SRS Audio Sandbox, který udělá jakoby novou zvukovku a zvuk roztáhne do 5.1. Sice v zadních repro nehraje celé pásmo, jako v předních, ale aspoň tam není reverb, ani zpoždění...
Taky se tam dá všechno pěkně nastavit.. Od hlasitosti jednotlivých repro, až po bass cut do satelitů...
Lepší řešení než sandbox snad ani není... A pokud je, tak ho neznám
Edit: jo ještě poznámka, že když je audio sandbox zapnutý, tak kazí zvuk, pokud je 5.1 vstup (díky algoritmům, které používá), takže na 5.1 vstup je lepší ho vypnout...
Ve vistách to není tak jednoduchý. Pokud je vstup stereo, tak bude i výstup jenom stereo... Dá se to oblbnout v nastavení zvuku, když poklepeš na zvukovku, zvolíš záložku enhancements a tam se musí pozapínat :
-environment (room)
-speaker fill
-bass management
-room correction
... vyleze ti něco jako 5.1 zvuk, kterej bude ale otřesný, zadní repro budou zpožděné, pokud do nich budeš chtít dostat výšky, tak to jedině za cenu ozvěny atd... Já to mám momentálně řešené tak, že jsem si pořídil SRS Audio Sandbox, který udělá jakoby novou zvukovku a zvuk roztáhne do 5.1. Sice v zadních repro nehraje celé pásmo, jako v předních, ale aspoň tam není reverb, ani zpoždění...
Taky se tam dá všechno pěkně nastavit.. Od hlasitosti jednotlivých repro, až po bass cut do satelitů...
Edit: jo ještě poznámka, že když je audio sandbox zapnutý, tak kazí zvuk, pokud je 5.1 vstup (díky algoritmům, které používá), takže na 5.1 vstup je lepší ho vypnout...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Mailen
- Začátečník

-
Tak jsem to vyzkoušel a funguje to, ale ty zadní repráky hrajou dost otřesně i tak... navíc když v tom SRS nastavím aby hrál jen jeden zadní, tak si hrajou oba a tím že přidám i ten druhý, tak se jen zvýší u obou hlasitost... škoda, chtělo by to jako u XP-ček...hypnotic666 píše:čau, už jsem to tu kdysi psal, ale nějak se toho příspěvku nemůžu teď dohledat...
-environment (room)
-speaker fill
-bass management
-room correction
To, co hrajou přední bedny L a P hrajou i zadní bedny L a P...
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já si neodpustím OT
ale co je to za pikovinu pouštět hudbu nahrátou ve stereu na aparaturu 5.1? stereo přece není určeno na zmršení nějakou pseudoprostorovou potvorou...
ale co je to za pikovinu pouštět hudbu nahrátou ve stereu na aparaturu 5.1? stereo přece není určeno na zmršení nějakou pseudoprostorovou potvorou...
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
stahni si do Winampu plugin VL_Sound_for_Vista_v1.0.0.5.exe a pojede ti to v 5.1 suprove tu mas link http://www.winamp.com/plugins/details/183408/reviews
- Mailen
- Začátečník

-
Yessssss, that´s it!!!... Díky Huntere!HunterGtNet píše:stahni si do Winampu plugin VL_Sound_for_Vista_v1.0.0.5.exe a pojede ti to v 5.1 suprove tu mas link http://www.winamp.com/plugins/details/183408/reviews
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Teď nevím, jestli jsi to třeba nezkombinoval (ten horror z vist + srs)... Pokud máš srs, tak musíš mít ty hnusy z vist v nastavení zvuku vypnuté... Jinak mě to zesilování zadních repro funguje normálně... Určitě to není tím srs, protože když si dáš pokročilý vzhled a zeslabíš levý zadní, tak na výstupu to i ukazuje, že nehraje.. To samé ve skutečnosti... Jinak on ten srs to dělá tak, že vzadu hrají středy a výšky, takže tam sice nedostaneš úplně to stejný jako vepředu, ale to se nepozná pokud nemáš židli tam, kde by měla být, tedy u zadních repro...Mailen píše:Tak jsem to vyzkoušel a funguje to, ale ty zadní repráky hrajou dost otřesně i tak... navíc když v tom SRS nastavím aby hrál jen jeden zadní, tak si hrajou oba a tím že přidám i ten druhý, tak se jen zvýší u obou hlasitost... škoda, chtělo by to jako u XP-ček...
To, co hrajou přední bedny L a P hrajou i zadní bedny L a P...
Navíc výhoda toho srs je v tom, že on funguje všude, takže i u stereo zvuku ve hrách, filmech v jiných přehrávačích apod...
Doom: on je ultra rozdíl v pouštění stereo mp3 na 5.1 v 5.1 přes woofer atd a nebo v 2.0 na 5.1 sestavě
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
- Montoya
- Začátečník

Re:
neexistuje neco podobneho pro WMP nebo jetaudio ? mam stejny problem, ale bohuzel winamp mi nesedlHunterGtNet píše:stahni si do Winampu plugin VL_Sound_for_Vista_v1.0.0.5.exe a pojede ti to v 5.1 suprove tu mas link http://www.winamp.com/plugins/details/183408/reviews