Hry, zatuhnutí a modrá obrazovka - VYŘEŠENO

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Yomega
Začátečník
Začátečník

Hry, zatuhnutí a modrá obrazovka - VYŘEŠENO

Příspěvek od Yomega »

Prosím o radu s problémem, který řeším poslední dobou. Mám AthlonXP 2.4, 1024 MB RAM, Radeon 9500 PRO s biosem z 9700 PRO a WIN XP Professional. Hry už moc nehraju, ale nikdy jsem neměl problém s jejich spuštěním. Buď mě hra šla plynule, nebo se trhala, ale vždy se spustila. Teď se mě již podruhé stalo, že se hra normálně spustí, proběhnou loga výrobce, hlavní menu, ale když má po loadingu naběhnout samotná hra, oběví se jen modrá obrazovka a konec. Počítač totálně zatuhne a pomuže jen tvrdý restart. Objevilo se mě to zatím u Just Cause a Splinter Cell:Chaos Theory. Mezitím jsem ještě zkoušel DOOM III a Brothers in Arms a to šlo v pohodě. U Just Cause mě to samé udělalo i demo. Moc uvítám Vaše postřehy, fakt netuším, čím by to mohlo být. Minimální požadavky obou her počítač splňuje. Za poslední dobu jsem nedělal v počítači žádné změny, jen jsem aktualizoval ovladače ke grafické kartě (originál Catalyst 8.6).
Naposledy upravil(a) Yomega dne stř 16. črc 2008, 09:52, celkem upraveno 1 x.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Co se týče té modré máš na mysli modrou smrt ??? :-D
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

není to klasická modrá smrt ve windows, kde to vypýše hodnoty. Tady je prostě jen modrá obrazovka bez jediného písmene a pomůže až restart.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Zkus nahodit nějaké starší ovladače z doby Radeonu 9600. Jinak tohle jsem zatím ještě neviděl. Pokud máš disk na 2 části zálohuj data a udělej reinstal woken. To by mělo 100% pomoct :)
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tak skutečně to bylo ovladači od grafiky. Zkoušel jsem i starší Catalysty a problémy byly stále, dokonce mě jednu chvíli nešla rozjet vůbec žádná hra s tím, že provedla neplatnou operaci....nainstaloval jsem proto neoficiální Omegy a vše v pohodě. Každopádně díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“