problem s ASUS 2014L1T SATA

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Já měl Asus 2014 půjčenou
tak pomalou mechaniky jsem ještě neviděl
čerla DVD s počáteční rychlostí 1,75x na konci sotva 4x

Půjčil jsem si Samsung (203) a vše je naprosto super !

ale souhlasím, že se to může lišit kus od kusu

(a ta moje problémová LG GH20NS10, které jsem měl doma tři fungl nové kusy, bych nedoporčil ano nepříteli)
:-)
... ale třeba to vyřeší nový fw, kdoví
nisméně jde reklamovaná zpět a objednán je Samsung (nyní už 223) snad bude OK
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Bathory píše:
Ruda píše:Mám tuto mechaniku na desce s chipsetem AMD 770 a je to dost hrozny, pomali cteni, vypalovani, je to pripojeny na SATA II ale proste hruza, nechapu jak tahle mechanika mohla vyhrat, ted docela lituju ze sem se na nejaky test nekdy dival
Tak se podívej přímo na recenzi a řekni, kde má chybu? A taky si přečti posty viz výše... většinou se problém vyřešil a byl jaksi mimo mechaniku:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007120606

Ta mechanika byla zapůjčená přímo z obchodu, čili to byl běžný sériově a v Číně vyrobený kus :roll: Navíc jsem tu mechaniku dal už nejméně do 3 nových PC a nezaznamenal jsem jediný problém...
A mělo některé s těch PC chipset AMD 770?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kdepak :)
Bathory
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Ještě to musím zkusit poladit, mám pocit že než sem nainstaloval ovladače chipsetu tak ta mechanika valila normálně
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Ruda píše:Ještě to musím zkusit poladit, mám pocit že než sem nainstaloval ovladače chipsetu tak ta mechanika valila normálně
jj to může bejt taky tím..chce to taky zkusit rychlost kopčení atd hned po instalnutí winů..aniž bys instaloval nějaký ovladače nebo softy..taxem to zkusil já a přišel sem na to že když instalnu ten daemon tols tak to začne blbnout..to stejný může bejt u tebe jen s jiným softem
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Stejně se mi zdá že je s tou mechanikou dost problémů
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Ruda píše:Stejně se mi zdá že je s tou mechanikou dost problémů
je a hodně..na oficiálním fóru ASUS je to jedno téma za druhým o týhle mechanice =) já bych spíš řek že tady pan tester dostal do ruky kousek kerej byl zrovna vpoho..jeden z prvních kousků a další už stojej za ho*no =))
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pan tester ale neměl v ruce jenom jeden kousek, ale za posledních několik měsíců dohromady 4. Počet problémů = 1. Vyřešeno odinstalováním nVidia IDE driverů.

Podle mě se jedná o jasnou nekompatibilitu ať už s konkrétními čipsety, nebo ovladači. Otázka zní, jestli je to chyba mechaniky, výrobce desek či nějakého dalšího software. Ano, uznávám, že těch problémů je hodně, ale tak či onak, v podstatě všechny byly nějakým způsobem vyřešeny ke spokojenosti uživatelů a mechaniky valí podle představ.

Pokud máte neřešitelné problémy a nejenom s tou mechanikou, ale s jakoukoliv, tak nejjednodušším řešením je, vyzkoušet ji na jiném PC. Teprve potom má smysl přeinstalovávat systém nebo upgradovat firmware, případně reklamovat.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jenom doplním pár dalších recenzí:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... 9&PageId=0

http://www.cdfreaks.com/reviews/ASUS-DR ... ter-Review

A ukažte mi v jejich testech vaše problémy? :roll:
Bathory
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Šak ve tvým testu taky byla na 1. místě. Vyhrává jeden test za druhým. Ale rozhodně je lepší si koupit mechaniku, kde je jistota, že pofrčí vpohodě, než koupit tuhle, která sice vypaluje zanedbatelně kvalitnějc, než všechny ostatní, ale nikdy nevíš jistě jestli ti pojede správně, nebo ne. Má prostě problémy s kompatibilitou..Sem rád že sem se jí zbavil..já osobně bych ji nedoporučoval ke koupi...už hlavně taky kvůli zvukům kerý dělá po startu PC nebo po vložení média, nebo třeba při přesunu laseru..tsem ještě u mechaniky neviděl =)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Žádný zvláštní zvuky nevydávala :) Ale jinak souhlas. Pro většinu lidí je bezproblémové rozchození hw nutnost, to je ale věc, kterou v žádné recenzi dost dobře otestovat nelze.
Bathory
iLucas
Nováček
Nováček

Příspěvek od iLucas »

Tak já jí mam,taky a hned po připojení se mi nechtěl vůbec zapnou PC a pomohl až reset CMOS a pak jí neviděli ani Windows a pomohly až asi 54 ovladače...ale je fakt hrozně pomalá,mám starou SONY NEC z roku 1999 a ta čte a hlavně načítá...je to deš...kupoval jsem jí v mironetu,myslíte že mi jí vyměnej?
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

iLucas píše:Tak já jí mam,taky a hned po připojení se mi nechtěl vůbec zapnou PC a pomohl až reset CMOS a pak jí neviděli ani Windows a pomohly až asi 54 ovladače...ale je fakt hrozně pomalá,mám starou SONY NEC z roku 1999 a ta čte a hlavně načítá...je to deš...kupoval jsem jí v mironetu,myslíte že mi jí vyměnej?
Zkus to..to nikdy nevíš. Mně ju v softcomu vyměnili za jinou..vrátili mi love a já si vzal jinou..jak to bude v mironetu to nikdo neví =)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

iLucas píše:pomohly až asi 54 ovladače...
Mechanika pod Windows nepotřebuje žádný další ovladače. Pokud tam cpete vše, co máte pod rukama, tak se nedivte :roll:
Bathory
iLucas
Nováček
Nováček

Příspěvek od iLucas »

Ale ano potřebuje protože mechanika jela pořád v PIO a vůbec nešla do DMA a až asi právě 54 ovladače od VIA na SATU pomohly a šlo to konečně dát do DMA..ale stejně ta mechanika čte pomalu teď jsem jí benchmarkoval a na slibovanejch 16x se nedostane ani náhodou na konci bylo 6x a byl sem rád
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nn, nechápeš co mám na mysli. Mechanika si vystačí se základními ovladači, které jsou ve Windows a nepamatuji, že by někdy někomu nešla jakákoliv mechanika, respektive, že by byl problém právě tady. Mechanika prostě žádný další nepotřebuje. Jde o to, že právě ty ovladače, které instaluješ s drivery k základní desce mají s tou mechanikou problém, takže tys neudělal nic jiného, než vyzkoušel x verzí, než trefil na jednu, která jakštakš jede, čímž jsi ale onen problém nefacto neodstranil, alespoň já bych se s tím tedy nespokojil...
Naposledy upravil(a) Bathory dne stř 16. črc 2008, 20:06, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Muze pomoc změna firmware?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Podle mě ne, jinak by už dávno upravili všichni výrobci všechny svoje SATA mechaniky, které nefrčí pod nForce4. Tohle je letitý problém. :(
Bathory
iLucas
Nováček
Nováček

Příspěvek od iLucas »

Ale já si ji nechám teď to budu mít trošku pomalješí ale stejnak se budu za chvíli skládat novej komp, samozřejmě se SATAII a dám si tam Visty takže už by neměl bejt problém
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no nevim, ja prodal 8 kusu tehohle xindlu a 5 se vratilo :x (bud nepalili na verbatimy cd-r, nebo nenacetli dvd-r dl ...)

v dnesni dobe snad jen samsung je good :(
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“