FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Misk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Misk »

Delgar píše:Má někdo skušenosti s tímto chladičem?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48698

Půjde na tuto desku? Asus P5K Pro
presne ten sem chtel doporucit BBSovi
behem dneska jsem o nem cetl nekolik recenzi a vypada to na jeden z nejlepsich klasickych toweru za polovicni cenu nez treba noctua UH12P (kterou ve vykonu prekonava)

Jinak ho mam u czc v kosiku na nakup noveho pc tak pak poreferuju jestli sem s nim to E8400 na 4Ghz dostal s teplotama lepsima nez stock s boxem
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

No, priplatis 250 a mas HR-01 Plus
http://www.silentpcreview.com/article842-page1.html
podle me chladic, co se dnes taky moc vyplati - na pomalejsi otacky je to drtic vseho, skoda absence porovnani s IFX-14
.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Re: FAQ: Chladič CPU

Příspěvek od tx3rf »

Zdravim, vybiram chladic, musi bejt placatej (ofukovat desku) protoze prijde od lian-li v350b
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50108

bude chladit s nejvetsi pravdepodobnosti nejaky pdc nebo athlona X2 s 45W TPD.
prinejlepsim chci, aby byl schopnej to uchladit pasivne a nenamitejte, ze v ty bedne bude spatnej prutok vzduchu, to uz mam vymysleny a spatny to nebude :-)

po dlouho sahly konzultaci s holdou, jsme nominovali na vyherce Cooler Master GeminII S
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000IPB

Scythe shurken odpad, protoze v testech nedopad dvakrat dobre..
mate nejakej jinej napad? Fakt chci, aby to zmak uchaldit pasivne, ne s pomoci dalsiho vetraku..
OC se na procesoru s nejvetsi pravdepodobnosti konat nebude a kdyz ne, tak minimalni.. + budou zaply setrici fce, protoze ten vykon nevyuziju.. Ale na tichosti si potrpim..
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Noctuu jsme vyradili kvuli cene, ta je uz premrstena. Malyho Ninju jsem taky doporucoval jako prvni vec, ale tx3rf tower nechce :)
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Holda píše:Noctuu jsme vyradili kvuli cene, ta je uz premrstena. Malyho Ninju jsem taky doporucoval jako prvni vec, ale tx3rf tower nechce :)
No len Gemin a pasiv, to asi nebude ono. Takze bud Gemin + fan, alebo Ninja mini bez fanu.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

taky jeste SI-128SE, ten to uchladi pasivne urcite
.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

faugusztin: diky za fotky, ty hodne pomuzou :-)

mini ninju nechci, mozna kvuli tomu, ze sem mel velkyho ninju a nebyl sem s nim nijak extra spokojenej, nemam k tomu moc duveru.. noctua vypada hezky, ale je moc draha

chlazeni chci udelat tak, ze budu tahat vzduch pres ty dva 12cm vetraky spojeny Y spojkou a zapojeny na CPU_fan na desce, takze se budou tocit podle teploty cpu, GeminII S bych natocil zebrama tak, aby byly ve smeru toku vzduchu a zdrojem by to slo ven, nevim jak by se to chytlo v praxy, ale jako plan si myslim, ze to je celkem slusny.

noctua je pro my ucely az moc draha :-)
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Zdravím. Chtěl sem se zeptat, jak to je s chladičem Scythe SCZP-1000 Zipang ohledně backplate panelu pro intela. Podle testu na pct v balení není. Myslím, že při téhle váze chladiče by měl backplate na desce bejt. Kde bych ho mohl sehnat a s čím pak ještě musím počítat, že budu muset udělat (upravit). Díky
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Zipang ma klasicke push-piny :
Obrázek

Ak chces backplate, tak si kup Thermalright Bolt-Thru Kit pre Socket 775, odstran zo socket 775 drziaka push-piny a priskrutkuj. Tak, ako som to robil ja s Ninjou (tieto obrazky su i na stranke c.2 tohto threadu, ale hodim ich aj sem) :

Obrázek Obrázek
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Ještě ho sehnat někde v brně =) to už je detail. Jen bude zajímavý utáhnout šrouby, když se tam s normál šroubovákem nedostanu zvrchu...jaxi zavazí chladič :-D buď experimentovat s kleštěma, nebo zvohnout šroubovák :-D
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Kynio píše:Ještě ho sehnat někde v brně =) to už je detail. Jen bude zajímavý utáhnout šrouby, když se tam s normál šroubovákem nedostanu zvrchu...jaxi zavazí chladič :-D buď experimentovat s kleštěma, nebo zvohnout šroubovák :-D
Juj, ja som ti dal linku na tntrade.sk :-D

Tu je CZ :
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... -and-hr-01

Ale fakt neviem ako to tam naskrutkujes - mozno aj to je dovod preco nie je backplate ;-).
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

No viděl bych to spíš na zvětšení děr na backplate (odvrtání závitů) a k upevnění použít matice =) pokud sou ovšem šrouby dostatečně dlouhý..to bude zas piplačka :D
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

mel jsem stejnej mod a sroubovakem to jde, nicmene chce to hodne dlouhej a trpelivost. Da se to utahovat trochu bokem, nebusis tam cpat sroubovak cpat kolmo.
Nebo kup nekde v hornbachu atd. ten nejlevnejsi sroubovak, co najdes a ten ohni
.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

ja mel kratkej sroubovak a strasne maly srouby a este k tomu velky chlazeni na desce asus commando.. to byla sranda :sad:

ale kdyz si sezenes nakej krizak, jako dava noctua ke svejm chladicum, tak neni problem, ja ho pouzivam skoro na vsechno, je to takovy sikovny a dostane se to vsude kam je potreba.. je proste dlouhej :-D
Lesha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lesha »

Poradite mi nekdo jakej chladic na Q6600 aby nebyl moc hlucnej ale dobre chladil a sedel bez problemu na desku Asus Rampage Formula?
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Noctua ...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
- fan je součástí balení ... :wink:

Thermalright ...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
- nutno dokoupit fan, doporučuji Noctua, Nexus ... ;-)
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
womacka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od womacka »

Zdravím, potřeboval bych od Vás, odborníků, radu. Můj E8400 s boxovým chladičem má v letních dnech v idle k 60stup. a při vytížení až 75.Možná i proto, že mi do pokoje celý den praží slunko. Proto bych potřeboval poradit, jaký chladič by byl idealní. Zatím jsem vybral tyto:

CoolerMaster GeminII http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46600
CoolerMaster GeminII S http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56447
Revoltec Freeze Tower http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45719

nebo případně nějaký jiný, který doporučíte
Ještě dodám,že základní desku mám Gigabyte GA-EP35-DS4 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52339
ve skříni mám zepředu a zezadu 120mm fan a z boku 1x80mm + fan na zdroji
a potřeboval bych,aby případné ventilátory na chladiči nedělaly moc velký hluk.

Děkuji za rady
CPU: C2D E8400 3GHz@3,6GHz + CM GeminII MB: Gigabyte GA-EP35-DS4 RAM: 2x2GB A-DATA DDRII 800MHz Extreme Edition VGA: Gigabyte HD4870 512MB PSU: Seasonic 550W Disky: WD800AAJS+WD7501AALS Mechanika: Teac DV-W520GS Case: Thermaltake VI1000BWS M9
Monitor: Samsung Sync Master 226BW
martonelli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martonelli »

Mam gemini II + 2x12cm idu na 8V /rasurbo lacne ale celkom fajn 2ks cca 300sk/,orthos burn 62C E8400 4,07 ale z boku mi na tie 2ks vetrakov fuka 25cm side fun /TT armour/ :-D ,takze neviem ako to bude u teba.Obrovska vyhoda gemini je ,ze super ofukuje ramky /aj ostatok/,je presne nad nimi /s adatami co celkom fajn pecu na 2,3 bol rozdiel cca 10-15C omakom oproti toweru/ s corsair su ani nie vlazne na 1090 :-D .
r9 5900x,RX6800XT giga,B550 giga master,32gb 4000mnz cl16 komplet custom voda
12900k,z690 strix auslus,32gb 4000mhz cl16,VGA RX6800XT taichi komplet custom voda
Moded book cpu coffe lake,z270 max. extreme asus,16gb 2900mhz cl16, VGA 1080ti msi,komplet custom voda
Athlon g3000 htpc/nas air
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takže nakonec jsem koupil Thermalright SI-128 SE. k němu ty doporučené Scythe, bohužel není to navzájem kompatibilní (drátové klipsny na uchycení fanu počítají s "dvojitými oddělenými dírami" na každé straně fanu, ale scythe mají jeden dutý sloupek takže to nešlo), tak jsem vzal nějaký AC s PWM co jsem tady měl na semeno. výsledek - s QFanem se teplota drží někde mezi 45 a 49 stupních (E6300), otáčky mezi 500 a 600, a totální ticho. s takovouhle se ukazuje, že pasiv by pro mě byl opravdu zbytečnej. ještě jednou díky za rady.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“