Gigabyte MA790X-DS4 (AM2+, 790X+SB600)
Moderátor: Eddward
- czRossi
- Nováček

-
- czRossi
- Nováček

-
Ono s tím taktem je to zrejmě kus od kusu jiné(ale za ty prachy máš 3,1GHz to je slušný přece... výkonem jsi někde mezi 6000+ a 6400+to si myslím je bomba.No a za rok až nám spadnou 3 či 4jádra můžem jelikož tato deska nám je podporuje zkusit bez velkého upgrade nejaky ten Phenom.Takže nebrblej dle mne tato deska a CPU 5000+BE je dobrá volba.Jinak kámoš má tu 6400+ta ma nejakych 3,2GHz a docela měl honku to uchladit a to bych nechtěl vidět spotřebu. Co se týká chlazení tak já to chladím 90kou noctuou- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54287 bez zátěže ji mám na 1100 otáček absolutně bezhlučné 35 stupňů když fičí na max tj 1600 otáček tak již slyšet je ale teplota +- kolem 30 stupňů je škoda že tento(píšou špičkový) chladič nemá 4pinovy konektor(zřejmě rakouská špička v tomto trochu zaspala) kde by si potom tato deska která má pro CPU přímo 4pin mohla pěkně regulovat otáčky podle zátěže CPU.V noci když je klid a rejdím po netu by byl komp absolutně tichej brblal by si na minimum no a když mastim hry tak by se mohl vyšponovat klidně na max.stejně mám sluchátka a těch 1600 u noctui není zase tak hrozný ono nehlučí ten ventilátor ale to jak žene vzduch přez ty žebra to dělá ten šustot.
- pbehal
- Nováček

-
Chladič
Když sem měl starou desku a to levnou za nějakých 1300 og Gigabytu tak mě šel chladič kolikrát jen na 300 ot/m samozřejmě bez taktování a cool@.. něco nevím jak se to píše a teď v základní frekvenci a taky bez taktování mě nejde pod 1000 ot/m a to je teplota jen něco kolem 25 stupnů nevíto co je špatně?
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mac
- Nováček

-
Sklamany...
Zdar..
Teraz som si zakupil tuto dosku a nejako mam s nou problemy.
CPU: AMD X2 4850
MB: MA790X-DS4
VGA: Leadtek Winfast PX9600GT 512 DDR3
RAM: 2 x 1 GB Kingston HyperX 800MHz
PSU: 400W / Fortron SAGA - 400 P
Po nabehnuti do Win XP vyskoci hlaska, ze nejaky NVIDIA Sentinel detekoval, ze karta nema dostatocne napajanie a vykon karty bude znizeny. Ovladace su 175.16.
Zaujimave je, ze ked sa pozriem do biosu tak pri automatickom nastaveni pamati mi ich detekuje ako 667MHz , musim prepnut na manual a nastavit rucne 800 MHz. Bios mam F4.
Clovek sa tesi na novy stroj a ked to nahodi tak to nejde, normalne by som to rozkopal... ale je to v zaruke ...
)
P.S ako zistim ci je vykon GK skutocne znizeny? Frekvencie sa mi zdaju v poriadku. Jadro 650MHz a pamate 1800...
Teraz som si zakupil tuto dosku a nejako mam s nou problemy.
CPU: AMD X2 4850
MB: MA790X-DS4
VGA: Leadtek Winfast PX9600GT 512 DDR3
RAM: 2 x 1 GB Kingston HyperX 800MHz
PSU: 400W / Fortron SAGA - 400 P
Po nabehnuti do Win XP vyskoci hlaska, ze nejaky NVIDIA Sentinel detekoval, ze karta nema dostatocne napajanie a vykon karty bude znizeny. Ovladace su 175.16.
Zaujimave je, ze ked sa pozriem do biosu tak pri automatickom nastaveni pamati mi ich detekuje ako 667MHz , musim prepnut na manual a nastavit rucne 800 MHz. Bios mam F4.
Clovek sa tesi na novy stroj a ked to nahodi tak to nejde, normalne by som to rozkopal... ale je to v zaruke ...
P.S ako zistim ci je vykon GK skutocne znizeny? Frekvencie sa mi zdaju v poriadku. Jadro 650MHz a pamate 1800...
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mas spravne pripojeny pridavny napajeni ke grafice? Zkus 3Dmark06 a podle vysledku hned poznas jestli jede na plnej vykon. Jeden znamej mel podobnej problem a vysledek 1000 bodu v 3Dmarku06 byl vserikajici... zapomel zapojit 6pin napajeni na karte 
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- lojsa
- Nováček

-
Tuto desku jsem bezproblémů provozoval s X2 5000+BE @3.3 (bios F4 final), nedávno jsem tam dal X4 9850 BE a když jsem chtěl PC najet tak vždy pouze přes reset biosu. Dal jsem tam starší bios F3 a není problém, jedu na 2.9 GHz na násobič 14,5 napětí zvýšené o 0.050 V a pohoda (teda mohlo by to méně topit, ale výkon je parádní), takže doporučuji prozkoušet starší biosy.
- Mac
- Nováček

-
Vsetky kable som prekontroloval 4x a vsetko potrebne mam zapojene, dokonca som pre istotu zapojil aj pridavne napajanie na doske, ktore sa zapaja pri SLI/Crossfire . A pustil som 3DMark06 ... 941 bodov.... uz mi ostavaju len oci pre plac. Jedine, ten zdroj bol fakt vadny... Musim nejako otestovat napätie ktore skutocne doska dostava. V biose som to nikde nenasiel, skusim motherboard monitor. Alebo je karta na hovno...Baneshee píše:Mas spravne pripojeny pridavny napajeni ke grafice? Zkus 3Dmark06 a podle vysledku hned poznas jestli jede na plnej vykon. Jeden znamej mel podobnej problem a vysledek 1000 bodu v 3Dmarku06 byl vserikajici... zapomel zapojit 6pin napajeni na karte
- xJirikx
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám dotaz: Desku jsem zapojil spolu s 5000+BE a 8800GT, zkusil to přes násobič nahnat na 3,2 GHz, šlo to úplně v pohodě a bez problému. Jedu s tím takhle už od dubna, ale teď jsem narazil na problém: Přední panel na sluchátka, micro a USB je nějakej divnej. USB jede v pohodě, ale když zapojím sluchátka i micro, tak se oba "ztratěj". Pokud zapojím jen micro, normálně se to detekuje a funguje spolu s bedničkama ok. Akorát to hází ostatním echo
Neví někdo co s tím. Zkusil jsem to nastavit podle manuálu a nic 
EDIT: panel bez problémů fungoval na předchozí desce ASUS A8N-E dva roky bez nejmenšího problému.
EDIT: panel bez problémů fungoval na předchozí desce ASUS A8N-E dva roky bez nejmenšího problému.
- Mac
- Nováček

-
Re:
Takze bola to chyba grafickej karty, mam novu a ta funguje 100%.Mac píše:Vsetky kable som prekontroloval 4x a vsetko potrebne mam zapojene, dokonca som pre istotu zapojil aj pridavne napajanie na doske, ktore sa zapaja pri SLI/Crossfire . A pustil som 3DMark06 ... 941 bodov.... uz mi ostavaju len oci pre plac. Jedine, ten zdroj bol fakt vadny... Musim nejako otestovat napätie ktore skutocne doska dostava. V biose som to nikde nenasiel, skusim motherboard monitor. Alebo je karta na hovno...Baneshee píše:Mas spravne pripojeny pridavny napajeni ke grafice? Zkus 3Dmark06 a podle vysledku hned poznas jestli jede na plnej vykon. Jeden znamej mel podobnej problem a vysledek 1000 bodu v 3Dmarku06 byl vserikajici... zapomel zapojit 6pin napajeni na karte
- EasyM@n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte MA790X-DS4 (AM2+, 790X) - zkusenosti?
Zdravim v tomhle vlákně
chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s touhle konkrétní deskou, zajímá mě hlavně stabilita a problémovost a vaše spokojenost. Chtěl jsem si ji koupil ale v obchodě (nejmenovaný osvědčený, kamenný PC shop s dlouholetou praxí a nezávislým prodavačem) mi tuhle desku rozmluvili stejně jako celou serii od Gigabyte s čipsetem AMD7**. Prý je to velmi problémová řada, která se vůbec nepovedla a každá druhá deska jde na reklamaci... (BTW vzal jsem tedy na doporučení prodavače Asus M3A) ale stejně se mi to nějak nezdá. Přesně tuhle desku MA790X-DS4 jsem na někdy jaře osazoval do PC známým a zatím šlape no-problemo. Tak jaké jsou vaše názory a zkušenosti??
chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s touhle konkrétní deskou, zajímá mě hlavně stabilita a problémovost a vaše spokojenost. Chtěl jsem si ji koupil ale v obchodě (nejmenovaný osvědčený, kamenný PC shop s dlouholetou praxí a nezávislým prodavačem) mi tuhle desku rozmluvili stejně jako celou serii od Gigabyte s čipsetem AMD7**. Prý je to velmi problémová řada, která se vůbec nepovedla a každá druhá deska jde na reklamaci... (BTW vzal jsem tedy na doporučení prodavače Asus M3A) ale stejně se mi to nějak nezdá. Přesně tuhle desku MA790X-DS4 jsem na někdy jaře osazoval do PC známým a zatím šlape no-problemo. Tak jaké jsou vaše názory a zkušenosti??
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To je peknej nesmysl, obecne mi prijdou vsechny modely od GB s AMD7xx velmi povedeny. Reklamovatelnost je z mych zkusenosti minimalni (PC shop). Zatimco M3A jsem zkusil jednu kdyz prisla na trh (PC zakaznika), byla hned vadna (haluzilo teplotni cidlo), tak se vymenila za DS4 a pohoda. Jediny problemy se stabilitou byly maximalne s beta BIOSema. Ja ji mam asi 2 mesice a nemuzu si ji vynachvalit, cipset vubec netopi, ovladace v pohode, kompatibilita se vsim co jsem do ni strcil (velka zmena oproti nForce4 co jsem mel predtim). Za ty penize nejlepsi deska pro AMD na trhu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- EasyM@n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý, mě ten prodavač říkal, že prodali nějak dvě tyhle desky po sobě a jedna odešla po dni provozu, druhá nenajela vůbec a to byla nová přímo vytažená z krabice. Tak ji vyměnili za Asus a prý pohoda. Vím že v GB podinku se všechny desky před expedicí testují, aby se předešlo podobným nepříjemnostem. Tak uvidím co z toho bude, ten Asus má podle mě horší osazení součástek (nezapouzdřené cívky, elektrolyty kondíky, mírně horší výbava). Kdyby to bylo do mojeho PC tak bych si bral jedině GB
jenže je to do kámošova herního PC, který prostě musí fungovat hned od prvního startu, tak sem něchtěl riskovat žádné 30denní reklamace...
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Delej jak myslis. Me prijde zkusenost na zaklade dvou kusu usmevna. Ja sam jsem stavel nekolik PC s touhle deskou + dalsich nekolik se jich prodalo volne a nevim o reklamaci na jedinou z nich. M3A je totalni low-end, to bych srovnal maximalne s GB 770-S3. Tahle deska je o tridu vys, i kdyz se cenove dostala uz hodne nizko.
- Smeli
- Začátečník

-
Vím, že tahle deska má celkem problémy s 88GT, respektive, grafika na ní odmítá někdy jet, vždycky to vyřešili reklamace karet. Jinak rock stable 
- Lukmas
- Nováček

-
Ahoj mam tuto desku a prave jsem tam nahodil ac freezer 64pro a k memu nemilemu zjisteni jsem tu nekde cetl ce se ramecek muze po case ulomit? tak me zajima co je na tom pravdy 
- Hujeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam docela zajimavej problem, kdykoliv zmenim v BIOSu nastaveni casovani pameti z Auto na Manual a zmenin treba jen jednu polozku casovani tak uz nenabootuju.Pokazdy po POSTu na me vyskoci hlaska neco v tom smyslu " . . . reserve BIOS checksum error " a porad dokola to restartuje. Zresetuju BIOS,nastavim vsechno jak bylo predtim jen casovani pameti dam na Auto a pak vse jede bez problemu. BIOS mam zatim posledni co se da stahnout tj. F5C. S predchozima sem to netestoval. Jinak sem s tou deskou naprosto spokojenej, jen to casovani bych si chtel nastavit lepsi
pozde ,ale prece // 2 Lukmas : zadnej zub se ti nevylomi, to je jen jedna z prezivajicich fam o Freezeru. Jednou se nekomu ulomil ramecek na desce od MSI a uz je z toho celkovej problem u Freezera a sc.AM2. Sam pouzivam Freezera a to jeste rev.1 na deskach se sc. AM2 uz pres 1 a 1/2 roku ,obcas sem ho i sundaval pri vymenach CPU a zadnej problem - desky to byly vzdy od GB.
pozde ,ale prece // 2 Lukmas : zadnej zub se ti nevylomi, to je jen jedna z prezivajicich fam o Freezeru. Jednou se nekomu ulomil ramecek na desce od MSI a uz je z toho celkovej problem u Freezera a sc.AM2. Sam pouzivam Freezera a to jeste rev.1 na deskach se sc. AM2 uz pres 1 a 1/2 roku ,obcas sem ho i sundaval pri vymenach CPU a zadnej problem - desky to byly vzdy od GB.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám ho tam už půl roku a žádnej problém jsem nezaznamenal ...Lukmas píše:Ahoj mam tuto desku a prave jsem tam nahodil ac freezer 64pro a k memu nemilemu zjisteni jsem tu nekde cetl ce se ramecek muze po case ulomit? tak me zajima co je na tom pravdy
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Hujeros: F5C je beta BIOS, tak se nediv ze obsahuje chyby. Ja pouzivam F4 a problemy co popisujes jsem nikdy nepozoroval. Zkus taky F4ku a uvidis.
A co se tyce Freezera a ulamovani zoubku na AM2, tak to blbost urcite neni. Na deskach Gigabyte jsem s nim taky nikdy problem nemel, ale na nekterych Asusech se pri zajistovani musi zabrat jako prase a nedivim se ze to nekomu obcas ulomi.
A co se tyce Freezera a ulamovani zoubku na AM2, tak to blbost urcite neni. Na deskach Gigabyte jsem s nim taky nikdy problem nemel, ale na nekterych Asusech se pri zajistovani musi zabrat jako prase a nedivim se ze to nekomu obcas ulomi.
- Hujeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak s F4 to samy , proste nemuzu nastavit jiny casovani nez Auto, pak se vzdycky zacikluje. Jeste to vyzkousim nastavit rucne ale bez OC CPU a RAM. Mozna bude problem tam.Baneshee píše:Hujeros: F5C je beta BIOS, tak se nediv ze obsahuje chyby. Ja pouzivam F4 a problemy co popisujes jsem nikdy nepozoroval. Zkus taky F4ku a uvidis.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);