Úprava UPS
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Úprava UPS
Dala by se nějakým způsobem "poladit" UPSka na větší výkon na baterii? Nyní mám APC CyberFort 350, že by se tam místo stávající baterie dala třeba baterie do auta (byla by daná mimo obytnou část ven z domu, kvůli sporám) a nějak se poštelovalo nastavení UPSky, ale zase nevim, jak by ta baterie dala 230V 50Hz. Vyzná se v tom někdo a dokáže poradit, přípdně ji upravil?
Díky 
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava UPS
Tuhle řadu neznám tak to nebudu trvdit určitě, ale IMHO to nepůjde.
Není problém jen u "blbejch" UPS, já mám prastarou APC Back 500 a co tam vrazím za baterku, na tu to jede. Chytřejší APC Smart a dnes i BackPro už mají CPU který si musí baterii kalibrovat a i když tam vrazíš silnější, UPSka ji jednoduše ignoruje a vypne třeba po 5 minutách.
Na to jak po změně baterky provést kalibraci se vedlo několik dlouhých diskusí a žádná nedospěla k výsledku. Od známého ze servisu APC vím, že se to dělá nějakým SW a krabičkou zapojenou přímo do elektroniky. Takže neznačkový servis to neudělá, značkový to sice umí, ale zase ti do toho nenakalibrují jinou baterku...
V každém případě bys při dodržení stejného napětí na baterii neměl nic odpálit, zkusit to můžeš.
Není problém jen u "blbejch" UPS, já mám prastarou APC Back 500 a co tam vrazím za baterku, na tu to jede. Chytřejší APC Smart a dnes i BackPro už mají CPU který si musí baterii kalibrovat a i když tam vrazíš silnější, UPSka ji jednoduše ignoruje a vypne třeba po 5 minutách.
Na to jak po změně baterky provést kalibraci se vedlo několik dlouhých diskusí a žádná nedospěla k výsledku. Od známého ze servisu APC vím, že se to dělá nějakým SW a krabičkou zapojenou přímo do elektroniky. Takže neznačkový servis to neudělá, značkový to sice umí, ale zase ti do toho nenakalibrují jinou baterku...
V každém případě bys při dodržení stejného napětí na baterii neměl nic odpálit, zkusit to můžeš.
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Re: Úprava UPS
No, tohle je uz starsi model z roku 2002, pak se nekdy reklamoval a ja dostal novy kus, ale smaotnemu se mi do toho rejpat nechce....