Ntb do 25k s DPH s dobrym displejem

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ntb do 25k s DPH s dobrym displejem

Příspěvek od kolouch »

Jsem absolutne bezradny v soucasne nabidce. Mam 25.000 na ntb a idealni parametry pro me jsou:

Displej: nejlepe matny s dobrymi pozorovacimi uhly a s co nejlepsim barevnym podanim
Uhlopricka: 14",1 s rozlisenim 1440x900 (naprosto idealni), 13" s 1280x800 pripadne v zajmu kvality displeje 15,4" 1680x1050 (ale spis bych se orientoval na mensi)
Procesor: Core 2 Duo 2.0 Ghz a nahoru
Pamet: Idealne 3gb, 2gb vsak postaci
Disk: 250Gb a nahoru
Vydrz: cim vic tim lip
Vaha: cim min tim lip
Uprednostnuji kvalitni dilenske zpracovani

Nehraju hry, ntb by mel slouzit pro nouzovou upravu fotek a 2D grafiku, pro prezentaci grafiky klientum, programovani + kancelarskou praci.
Znacky ktere se mi zamlouvaji jsou: Lenovo, Toshiba
Znacky, kterym neverim jsou Acer, Fujitsu apod.

Diky moc za radu ..

PS: Ted jsem narazil nahodou na tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54398 co si o nem myslite? Zda se, ze splnuje moje parametry, ale nevi jak je na tom s displejem a zpracovanim ...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ntb do 25k s DPH s dobrym displejem

Příspěvek od IkE Blaster »

Nejspis skoncis u HP (temer 100%), tak ze 14'' ten, co mas vybrany, z 15'' http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49184 + dokoupit RAM nebo vzit 6715b s AMD (pokud nejsi zaryty odpurce... zrovna tady je vykonnostni rozdil imho zanedbatelny)
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

a jak na tom to HP je? :) nemá ho někdo? .. ta 14,1" mi vyhovuje více .. jde mi i displej, aby to nebyl úplně šrot ..
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Mám ho rok a měsíc navrch, co bys chtěl vědět?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

No hlavně mě zajímá ten displej, zda je kvalitní, jestli má slušné barevné podání a pozorovací úhly, dále jestli se za ten rok "nerozviklal" a pořád drží .. pak nějaká reálná průměrná výdrž na baterky a hlučnost? .. díky moc .

PS: máš přímo KE134EA?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ne mám verzi s Core 2 Duo T7300, před rokem stála 30 000,- :) ... Notebook má měkčí konstrukci, ale tu už měl v okamžiku koupě a od tý doby se to nezhoršuje (pravidelně ho nosím do školy :) ), výdrž je super, laptop dá 4+ hodiny (popravdě se mi ho do mrtě vybít povedlo tak jednou nebo dvakrát)... Displej má hlavně super rozlišení, podání barev ale zase špičkový není, jsou lepší notebooky (i když pochybuju, že za 21 000, v týhle cenový to bude podobný), pozorovací úhly odpovídají TN standardu konkurence... Pokud systém vytížíš, umí bejt větráček poměrně hlučnej, ale vzhledem k tomu, že můj laptop je z problémový první série, která hlučela hodně (navíc měla na deskách vadnej termistor takže to dělala skoro furt), neber tuhle informaci jako bernou, od tý doby už HP tenhle problém vychytalo... Jo a ještě bych zapomněl, v notebooku je jedna z nejlepší laptopových klávesnicí na trhu ;-) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

"podání barev není špičkové" .. no ono ani většina levnějších monitorů špičkové podání barev nemá, spíš mi jde o to jestli v té ceně do 25.000 není něco lepšího? .. jinak zbytek zní slušně .. mám jen strach, abych pak moc na displej nenadával :-)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Co se týče matných LCD lepší to nebude, spíš něco z multimediálních kousků s lesklými LCD (i když já se většinou bohužel potkávám s těma dražšíma konfiguracema, kde jsou i lepší displeje), tam ale bude horší výdrž na baterky...
Obrázek
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

no mě se právě lesklé displeje moc nezamlouvají :-/ určitě by se mi líbilo nějaké lenovo t61, ale to už je s cenou jinde :-/
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

jeste resim, zda treba neni lepsi koupit toshibu 13" nejakou tu U400 .. pokud je displej srovnatelny (jen s rozdilem toho, ze hp ma matny a toshiba leskly) tak to je pak asi fuk ..
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

+ snad posledni muj prispevek :-) jeste jsem nasel
R61http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53765

tam je snad skoda jen toho rozliseni a mensiho disku . jinak lepsi? / horsi?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No řekl, bych že ten displej bude porovnatelnej nebo spíš horší (obecně to bývá tak, že ty displeje s vyšším rozlišením jsou i kvalitnější po dalších stránkách), viděl jsem bohužel jenom 15,4" verzi s WSXGA+ displejem (vypadala podobně jako u mýho Compaqu) a to bude jiný..
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“