Trosku jsem si hral s O/C, vypinal ruzne funkce procesoru a testoval to prave ve Vistach. Nacez samozrejme kdyz uz jsem nasel stabilni kombinaci a zacal znova delat se systemem, prestal fungovat suspend do S3 ve vistach.
Vypnou jenom jeden disk ze dvou, vypnou displeje, ale do s3 neprejdou, power porad sviti (ma blikat) a vetraky se toci. Po resetu to vypne PC a zapne (asus deska).
Vedle mam instalaci WinXP a tam vsechno funguje naprosto korektne. Tipuju ze Visty maji podobnou funkci jako mely XP na disky, ze kdyz jsou problemy s prenosy tak snizuji DMA az na PIO. A visty podobne jak jednou detekuji problem s S3/powermanagementem obecne, tak tam proste neco odstavi.
Neresil nekdo jestli to jde nejak resetovat? Opravit?
Podotykam, ze samozrejme System Restore je vypnuty a vyzkousel jsem odtaktovat PC...
Visty64 prestaly korektne prechazet do S3
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
- shadow
- Středně pokročilý

Re: Visty64 prestaly korektne prechazet do S3
Nemyslím si, že by se tam něco nějak "odstavovalo" a snad to ani nijak nejde resetovat. Ale nevím, nejsem Mark Russinovich, je to možné
.
Myslím, že lze maximálně smazat ten plán napájení (ale nevím jestli i ty defaultní, nezkoušel jsem to, resp. z GUI Windows to nejde, ale pomocí příkazu powercfg by to jít mohlo, ale jak říkám, nezkoušel jsem to a ani bych to nedoporučoval....).
http://technet2.microsoft.com/WindowsVi ... x?mfr=true
Každopádně bych si prostě vytvořil nový plán napájení (power scheme) a zkusil ten. Visty tam také cpou myslím defaultně ten hybridní režim spánku, což je takový hybrid mezi S3 a S4, kdy se, pokud jsem to četl správně, zásadně ukládá do RAM a z ní obnovuje, ale pokud dojde k výpadku proudu, tak se obnoví z disku jako v případě klasické hibernace (S4) - z hiberfil.sys. Vypnout to jde v nastavení plánu.
Problém mohl nastat třeba v souvislosti s nějakou aktualizací Windows, někomu to přestalo fachat korektně po instalaci SP1, kdo ví.... každopádně mně to na x64 SP 1 také korektně nefunguje (ani před SP1). Všechno se řádně uvede do režimu S3, či S4 či hybridu S3 a S4, ale z něj se to už nerozjede a musím vypnout PC na zdroji. Jako docela mně to štve, protože to je jediná věc, co mi řádně nefunguje. Podezřívám BIOS, kde mám jen podporu S3, ale i čistý S3 jsem zkoušel a ani ten nefunguje. A díval jsem na update biosů a žádnej novej bios, kterej by updatoval nějakou podporu S3, S4 nevyšel.. mám ASUS P5N-E SLI, OC mám vypnuté, takže zbývá snad problematika ovladačů k základní desce. Jako fakt nevím, kde je chyba. Všechno dělám imho správně a stejně to nejde... Takto tedy PC prostě každej den vypínám.
edit: Ještě jsem v rámci googlení narazil na tohle:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa906552.aspx
ale nezkoušel...
Myslím, že lze maximálně smazat ten plán napájení (ale nevím jestli i ty defaultní, nezkoušel jsem to, resp. z GUI Windows to nejde, ale pomocí příkazu powercfg by to jít mohlo, ale jak říkám, nezkoušel jsem to a ani bych to nedoporučoval....).
http://technet2.microsoft.com/WindowsVi ... x?mfr=true
Každopádně bych si prostě vytvořil nový plán napájení (power scheme) a zkusil ten. Visty tam také cpou myslím defaultně ten hybridní režim spánku, což je takový hybrid mezi S3 a S4, kdy se, pokud jsem to četl správně, zásadně ukládá do RAM a z ní obnovuje, ale pokud dojde k výpadku proudu, tak se obnoví z disku jako v případě klasické hibernace (S4) - z hiberfil.sys. Vypnout to jde v nastavení plánu.
Problém mohl nastat třeba v souvislosti s nějakou aktualizací Windows, někomu to přestalo fachat korektně po instalaci SP1, kdo ví.... každopádně mně to na x64 SP 1 také korektně nefunguje (ani před SP1). Všechno se řádně uvede do režimu S3, či S4 či hybridu S3 a S4, ale z něj se to už nerozjede a musím vypnout PC na zdroji. Jako docela mně to štve, protože to je jediná věc, co mi řádně nefunguje. Podezřívám BIOS, kde mám jen podporu S3, ale i čistý S3 jsem zkoušel a ani ten nefunguje. A díval jsem na update biosů a žádnej novej bios, kterej by updatoval nějakou podporu S3, S4 nevyšel.. mám ASUS P5N-E SLI, OC mám vypnuté, takže zbývá snad problematika ovladačů k základní desce. Jako fakt nevím, kde je chyba. Všechno dělám imho správně a stejně to nejde... Takto tedy PC prostě každej den vypínám.
edit: Ještě jsem v rámci googlení narazil na tohle:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa906552.aspx
ale nezkoušel...
show must go on..
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
Prave ze reset powermanagement planu jsem zkusil, jako jeden z prvnich. Zkusim ale jeste pouzit nejaky jiny, co to udela. Nechapu to, protoze po odtaktovani to dela totez co s pretaktenim - vytuhne. Driv to fachalo perfektne, zacalo to presne po tom takteni. A v XP vedle to slape taky fajnove i s novym nataktenim
PCT BOSS
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
Nemate nekdo tu utilitku pwrtest.exe z WDK? Nemuzu nikde najit stazitelnou verzi 
PCT BOSS
- shadow
- Středně pokročilý

Právě proto jsem to nezkoušel, protože jsem taky žádnou volně stažitelnou nevygooglilWlkus píše:Nemate nekdo tu utilitku pwrtest.exe z WDK? Nemuzu nikde najit stazitelnou verzi
ještě jsem teďka narazil na tohle:
http://www.passmark.com/products/sleeper.htm
Zkusím o víkendu, nechci se tím teďka už nějak zabývat... a opět vypínat PC na zdroji
show must go on..
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
sleeper je prave vec pro starsi okna, nechci to taky testit. ale zjistil jsem ze WDK se da stahnout po registraci na MS, uz to jede ke me. Ma to ale CD, takze to trva 
PCT BOSS
- shadow
- Středně pokročilý

Tak už mi to funguje. Tedy režim spánku (S3) a hybridní režim spánku. Pomohl flash na nejnovější BIOS spolu s clear CMOS (awdflash /cc /cp /cd). Jediné, co mi nefunguje, je hibernace (S4). Ale asi ho deska prostě nepodporuje /ani s nejnovějším BIOSem/. Sice se do ní PC korektně zavede, ale po stisknutí power tlačítka následuje restart, místo naběhnutí OS. Ten hybridní režim spánku by měl ale dostačovat. I když otázka, zda by se to z něho rozjelo při výpadku elektřiny, neb v takovém případě se to bude obnovovat z hiberfil.sys jako při S4 a z toho se mi to tedy nerozjede. Takže asi pojedu klasický S3 a hiberfil.sys můžu vypnout... i když ještě nevím..
Jinak v tvém případě, pokud u Tebe daný problém pořád trvá a pokud jsi tak ještě nezkoušel, bych zkusil ještě odškrtat na veškerých možných zařízeních "povolit zařízení probouzet počítač", jestli to nemáš a nevadí ti zapínat jen power tlačítkem, sice logicky by to dělat problémy nemělo, protože by se to mělo týkat jen probouzení, ale v praxi se to imo může nějak odrazit i na zavedení do sleep modu...
pro rychlou kontrolu v command promptu zadat (asi bude třeba v režimu administrátora):
powercfg -devicequery wake_armed
(já jsem si to vypnul u myši a klávesnice, i když pomohl nakonec až ten flash BIOSu, ale na druhou stranu já jsem zase neměl problém se zavedením do S3, nýbrž se vzbuzením se z něho..).
ještě před tím bych ale zadal pro kontrolu systémem podporovaných sleep modů:
powercfg -availablesleepstates
(u mně režim spánku a hybridní režim spánku, neb mám v BIOSU povoleno jen S3). edit: ale to je vlastně zbytečné, protože jinak by ti to danou možnost spánku vůbec nenabídlo a neumožnilo, takže to beru zpět...)
Jinak jsem zjistil, že pokud v rámci režimu spánku povolím hybridní režim, tak mi zmizí z voleb vypnutí hibernace, ale to je logické, protože klasická hibernace je v takovém případě zbytečná
. To jen takový postřeh..
Jinak v tvém případě, pokud u Tebe daný problém pořád trvá a pokud jsi tak ještě nezkoušel, bych zkusil ještě odškrtat na veškerých možných zařízeních "povolit zařízení probouzet počítač", jestli to nemáš a nevadí ti zapínat jen power tlačítkem, sice logicky by to dělat problémy nemělo, protože by se to mělo týkat jen probouzení, ale v praxi se to imo může nějak odrazit i na zavedení do sleep modu...
pro rychlou kontrolu v command promptu zadat (asi bude třeba v režimu administrátora):
powercfg -devicequery wake_armed
(já jsem si to vypnul u myši a klávesnice, i když pomohl nakonec až ten flash BIOSu, ale na druhou stranu já jsem zase neměl problém se zavedením do S3, nýbrž se vzbuzením se z něho..).
ještě před tím bych ale zadal pro kontrolu systémem podporovaných sleep modů:
powercfg -availablesleepstates
(u mně režim spánku a hybridní režim spánku, neb mám v BIOSU povoleno jen S3). edit: ale to je vlastně zbytečné, protože jinak by ti to danou možnost spánku vůbec nenabídlo a neumožnilo, takže to beru zpět...)
Jinak jsem zjistil, že pokud v rámci režimu spánku povolím hybridní režim, tak mi zmizí z voleb vypnutí hibernace, ale to je logické, protože klasická hibernace je v takovém případě zbytečná
show must go on..