Záhadné přehřívání A64 3000+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Záhadné přehřívání A64 3000+

Příspěvek od kadas152 »

Mám tu jednu záhadu..
mám proc A64 3200+ eště starej s jádrem winchester fungoval dlouho bez jakýchkoliv problémů
Občas musim kvůli otestování dát i jinej procesor ale nikdy s tim nebyl problém.
Dneska jsem testoval jeden A64 X2 a vše jelo v pořádku po testu jsem si do pc vrátil svoje cpu a ejhle pc se asi po 10 min vyplo zkouknul jsem v biosu teplotu a zjistil jsem že teplota letí nahoru k 80°C a potom se pc vypíná tak jsem chladič sundal znova přetřel pastu abych si byl jistý že je to správně ale problém nezmizel... Vyměnil jsem chladič za jiný ale problém je stále ten stejný cpu se prostě přehřívá chladič má tak 45°C ale cpu 80°C a potom se pc vypne. Ale ani heatspreader na cpu nemá určitě 80°C možná 50°C víc ne takže teplo do chladiče jde v pořádku.
Dal jsem do pc provizorně jiné cpu a vše šlape v pořádku tak jak má.
Stalo se vám tohle už někdy? Nějaké řešení?
Podotýkám že cpu nebylo taktované a chladič je nasazen na 100% správně.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Re: Záhadné přehřívání A64 3000+

Příspěvek od GaGy »

kadas152 píše:Mám tu jednu záhadu..
mám proc A64 3200+ eště starej s jádrem winchester fungoval dlouho bez jakýchkoliv problémů
Občas musim kvůli otestování dát i jinej procesor ale nikdy s tim nebyl problém.
Dneska jsem testoval jeden A64 X2 a vše jelo v pořádku po testu jsem si do pc vrátil svoje cpu a ejhle pc se asi po 10 min vyplo zkouknul jsem v biosu teplotu a zjistil jsem že teplota letí nahoru k 80°C a potom se pc vypíná tak jsem chladič sundal znova přetřel pastu abych si byl jistý že je to správně ale problém nezmizel... Vyměnil jsem chladič za jiný ale problém je stále ten stejný cpu se prostě přehřívá chladič má tak 45°C ale cpu 80°C a potom se pc vypne. Ale ani heatspreader na cpu nemá určitě 80°C možná 50°C víc ne takže teplo do chladiče jde v pořádku.
Dal jsem do pc provizorně jiné cpu a vše šlape v pořádku tak jak má.
Stalo se vám tohle už někdy? Nějaké řešení?
Podotýkám že cpu nebylo taktované a chladič je nasazen na 100% správně.
Možná potom co si to pořád vytahoval se IHS trošku odlepilo od Jádra a proto se možná přehřívá ,asi jedine rozumné vysvětlení
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
chello
Začátečník
Začátečník

Re: Záhadné přehřívání A64 3000+

Příspěvek od chello »

Skontroluj si kolik poustíš Voltu do cpu, a ještě zdali máš ubec teplý chladič od cpu.
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“