WinXP+WinVista64

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
anti.77
Začátečník
Začátečník

WinXP+WinVista64

Příspěvek od anti.77 »

Dobrý den,mám dva stejné disky(WDCaviar3200AAKS 320GB 16mb ram/7200ot),na prvním legální WinXPHome Ed.SP3 a na druhý chci zkusit nainstalovat na pár dní bez aktivace synovu legální Vistu64 a rozhodnout se tak mám-li tento systém také koupit či nadále používat XP.Zajímá mě jestli musím v biosu vypnout před instalací disk s XP aby mi visty tento systém nějak neovlivnily/nepokazily a také je-li pak možnost při startu pc vybírat mezi oběma systémy,zatím chci nadále používat xp a visty jen ve volných chvílích testovat,což samozřejmě týden spolkne a nechci po jejich odinstalaci reinstalovat XP....ty testy jsou nutné,nechci vyhodit peníze za koupi nového systému zcela zbytečně,zvláště po přečtení různých zcela protichůdných diskuzí na netu.Navíc zajímá mě i DX10,občas si i v mém věku koupím nějakou hru a radostně zastřelím nějakého padoucha :-) :-).Děkuji za jakékoli info či odkaz.......
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: WinXP+WinVista64

Příspěvek od Surgical »

Ano, je to nejlepší způsob. nainstaluj Visty na druhý disk při odpojeném primárním disku, jen musí ten disk být v bootovatelné pozici (většinou jako secondary master). Pokud už na disku jsou data (doufám, že je NTFS), přeskoč vytváření nové partišny, formátování atd., nech ho, jak je, původní data nevadí. Po nainstalování pak směle připojit i původní disk do původní pozice.
Bootování do toho či onoho systému pak většina moderních desek umožňuje výběrem boot menu při POSTu (na Asusech je to typicky F8 klávesa), kde vybereš, jestli chceš bootovat z primary master (zkratka PM) nebo secondary master (zkratka analogicky SM), nebo z CD Romky, diskety, sítě, USB flashdisku atd atd atd.
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Díky ,jdu do toho a jsem vcelku zvědavej na výsledek,syn si koupil(no,je mu 21let ale co si budeme povídat) 4GB kit ale koukal na cenu a ne na typ(koupil 800MHz a potřebuje 1333MHz nebo jak to je:-) :-) takže mu nefunguje :-) a já ho od něj teda koupím a budu mít 8GB Ram,proto chci Visty zkusit a případně zakoupit,ještě jednou dík za radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Bohužel oba systémy na disku ale každej ofic podlke sebe na C :-),chci-li na XP musím do biosu a nastavit ho jako 1.disk a chci-li do Vist to samý......mám sice při botování do Vist manager,kterej mi umožní vybrat systém ale v tomto případě je XP na disku D a při zapnutí této možnosti se ukáže chyba........nevím,nainstaluju-li Visty při zapojeném PM s XP je tam možnost ponechat systém xp v původním stavu?????Abych pak ten pokus nepřehnal a nemusel jít do reinstalu xp,což se mi fakt nechce..........
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Tak nakonec jsem Vistu nainstaloval zcela klasicky,na C XP a dal jsem instalaci(botování z DVD),vše v klidu a při startu se sama vytvořila nabídka výběru systému...navíc Vista64 je daleko svižnější než XP,parády jsem vypnul...zkoušel jsem také Crysis a na max(velmi vysoké)DX10 bez AA mi jede o pár FPS rychleji než na XP-vysokéDX9c+4xAA......rozhod jsem se,že jí koupím,pro začátek budu oba systémy kombinovat.......
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“