Smazání poškozeného souboru
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Aros
- Začátečník

Smazání poškozeného souboru
Nevěděl jsem, kam toto téma umístit, snad jsem vybral dobře...
Na disku mám poškozený soubor, který nijak nepotřebuju, jinými slovy: Chci ho smazat. Jenže právě proto, že je poškozený to nejde. Otázka je teda jasná: Jak, nebo jakým nástrojem jej mohu smazat?
Díky...
Na disku mám poškozený soubor, který nijak nepotřebuju, jinými slovy: Chci ho smazat. Jenže právě proto, že je poškozený to nejde. Otázka je teda jasná: Jak, nebo jakým nástrojem jej mohu smazat?
Díky...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Smazání poškozeného souboru
zkus unlocker
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
- Aros
- Začátečník

No, zkusil jsem...
Takhle to nepude. Pokud jsem ten program dobře pochopil, jaho akce se volají z kontextového menu souboru... No v kontext. menu všech souborů ten unlocker je, ale v tom poškozeném jak naschvál ne. Prostě tam zrovna chybí a nejspíš je to právě tím, že soubor je poškozen... Jinak tyhle poškozené soubory se mi začínají množit poslední dobou... Takže disk zřejmě končí.
Takhle to nepude. Pokud jsem ten program dobře pochopil, jaho akce se volají z kontextového menu souboru... No v kontext. menu všech souborů ten unlocker je, ale v tom poškozeném jak naschvál ne. Prostě tam zrovna chybí a nejspíš je to právě tím, že soubor je poškozen... Jinak tyhle poškozené soubory se mi začínají množit poslední dobou... Takže disk zřejmě končí.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus radeji hned test disk, nebo podobny soft, jeslti se soubory množi tak jde do háje disk.Aros píše:No, zkusil jsem...
Co říká SMART?
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Kdysi jsem měl podobný problém se složkami. Byly to nekonečné složky s obrovskou velikostí, ve kterých ale nic nebylo. Vyřešil jsem to tak, že jsem normálně nechal projet scandisk, ten to opravil a pak jsem to smazal... Možná, že ti to taky pomůže...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Aros
- Začátečník

Zkusím všechny rady a ozvu se... 
- Aros
- Začátečník

Takže scandisk resp. chkdsk nepomohl. SMART píše po velice rychlém "checku" (méně než vteřina) spolehlivost na 100 a výkon rovněž na 100. Takto krátký test podle mě ale nemůže pořádně chybu HDD ověřit...
- Aros
- Začátečník

Zkusím to projet ještě HDDScanem...
- Dorota
- Nováček

-
Nedávno jsme řešili podobný problém. Pomohl prográmek zvaný avenger- je dělaný právě pro tyhle účely. Maže soubory ještě před startem OS. Zkus a uvidíš- nám to zabralo.
- iks
- Začátečník

-
Aros píše:Takže scandisk resp. chkdsk nepomohl. SMART píše po velice rychlém "checku" (méně než vteřina) spolehlivost na 100 a výkon rovněž na 100. Takto krátký test podle mě ale nemůže pořádně chybu HDD ověřit...
chkdsk x: /R by mel pomoci - ten parametr /R je dulezitej
- Aros
- Začátečník

Vždyť to píšu... Nic to neudělalo. Projel jsem to chkdsk s R parametrem samozřejmě(protože jinak neudělá naprosto nic, kromě toho, že ti možná napíše, že si myslí, že je na disku něco špatně a když by ses náhodou rozhodl takto nalezený problém opravit, musíš to stejně projet znova a to s parametrem /r. Takže je to bez parametru k ničemu...). Podel chkdsk je můj disk zkrátka v pořádku.Aros píše:Takže scandisk resp. chkdsk nepomohl.
Jinak zkusím ten avenger a uvidím...
//edit: A neměl bys link...Nějak jsem našel jenom jakési 2D arkády pod tímto jménem...
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak spust instalaci unlockeru znovu, v nastaveni instalace dej at se misto v kontextove nabidce da do sendto (nebo muzes udelat zastupce sam) a najdes ho u souboru v menu odeslat, tam se ukaze vzdy.Aros píše:No, zkusil jsem...
Takhle to nepude. Pokud jsem ten program dobře pochopil, jaho akce se volají z kontextového menu souboru... No v kontext. menu všech souborů ten unlocker je, ale v tom poškozeném jak naschvál ne. Prostě tam zrovna chybí a nejspíš je to právě tím, že soubor je poškozen...
- Aros
- Začátečník

No tak to je taky nahouby. Udělal jsem jak si řekl, jenže ten ten soubor nemá ani kontextové menu odeslat. Je pravda že všechny ostatní soubory jej mají... Jako třeba zabalit můžete jakýkoliv soubor a odeslat->zip archiv je všude. Takže prostě poděl s tím souborem.
No a co v tom kontextovém menu je, to stejně nelze použít, protože to tvrdí buď soubor nenalezen, nebo soubor nelze přečíst.
No a co v tom kontextovém menu je, to stejně nelze použít, protože to tvrdí buď soubor nenalezen, nebo soubor nelze přečíst.
- CyberDeath
- Začátečník

nabootuj z live cd linuxu s podporou zapisu na NTFS a smaz poskozeny soubor
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Aros
- Začátečník

Klidně to udělám, ale už pochybuji o úspěchu