Porovnání Acer M70sr a YourBook Coventry

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
NewbYe
Nováček
Nováček

Porovnání Acer M70sr a YourBook Coventry

Příspěvek od NewbYe »

Zdravim vsechny, obracim se na vas s dotazem porovnani techto dvou laptopu :stupid2:
Z nazvu toho druheho toho zrejme mnoho nezjistite, nebot se nejedna o produkt nejake znamejsi firmy, proto zde uvadim jednotlive konfigurace obou zminenych laptopu:

YourBook Coventry
Lesklý displej 15.4" WXGA+ 1440x900
Core™ 2 Duo T9300 BOX 2.50GHz, 800MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm
4GB paměti (2x Kingston 2GB 667MHz DDR2 SO-DIMM)
Fujitsu 250GB 7200 ot./min. S-ATA-II NCQ G-Force
VGA NVIDIA GeForce Go 8600 GT 512MB
WiFi karta, Bluetooth, čtečka otisků prstů

Asus M70SR-7U017C
Procesor:
* Typ procesoru: Intel Core 2 Duo
* Frekvence procesoru [MHz]: 2400
Displej/Grafika:
* Typ displeje: WUXGA
* Rozlišení displeje: 1920 x 1200
* Grafická karta: ATI Mobility Radeon HD 3470
* Úhlopříčka displeje [palce]: 17
Optická mechanika/Pevný disk:
* Optická mechanika: BluRay
* Velikost pevného disku [GB]: 320, 5400 ot./m.
Operační paměť:
* Operační paměť: DDR2
* Velikost operační paměti [MB]: 4096
* Frekvence paměti [MHz]: 667

Vlozil bych sem prime odkazy na jednotlive kousky, ale obavam se, ze by se jednalo o poruseni pravidel, ktera porusovat neminim

Zajimal by me, jestli skutecne novejsi T9300 je znatelne vykonnejsi ci nikoliv, nebot musim uznat, ze zpusob provedeni od ASUSu se mi libi mnohem vice, ale pokud by to bylo znatelne a mel by kuprikladu i nizsi spotrebu, sahl bych spise po druhem kousku. Velkym otaznikem pro me jsou obe zminene graficke karty, laptop si kupuji prvne, fusuji spise do stolnich PC. Nehodlam na stroji hrat nejnovejsi bomby (crysis, prenarocny oblivion apod.), jedna se spise o CS 1.6 a Lineage II. Stroj minim vyuzivat na koleji, tudiz se jedna asi o vsestranne pouziti. Jako OS hodlam vyuzivat W XP (pripadne mnou nenavidene visty kvuli ramkam) a Ubuntu 8.04. Zajimalo by me, jestli ma nekdo nejakou osobni zkusenost s nekterym z nich, pripadne vas nazor. Ocenim kazdy smysluplny nazor. Diky
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání Acer M70sr a YourBook Coventry

Příspěvek od IkE Blaster »

Bral bych urcite ten prvni, nejvetsim plusem je velikost pouze 15''. Jinak kolik oba stoji a jaky je cenovy limit? Pokud nejde tak moc o vzhled, tak by se to dalo zkombinovat na vbi.cz, 1680x1050 display + T9300. Ano, cena nebude nejnizsi. Mimochodem i XP existuji v 64bitove podobne, osobne bych ale asi radsi ozelil pul giga ramky a sel do klasickych xp (osobne bych volil a upravoval zcela jinak, to tu nebudu rozebirat). Jinak nejak mi unika typ CPU u toho prvniho, ale pokud nepotrebujes vykon videoeditacniho pc, tak ti staci treba i T8100.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Tak jsem si ty notebooky našel a viděl bych to rozhodně na ten YourBook Coventry cenově vychazeji v rozdílu +/- pár stovek ale YourBook Coventry Má modernější a výkonější procesor tak 10-15% zaleží na aplikaci.Ty grafiky tam je to danné jednoznačně 8600GT 512 patří k tomu nejlepšímu co mužeš mít v notebooku zato HD3470 je tak nižší střed...low-end je HD3200 a totalní dno drží X3100 :)

Spotřebu bude mít jednoznačně vyší YourBook Coventry výkon něco stojí :roll:

Co se týče těch grafik tak myslím že ta 3470 bude mít ale problém s každou hrou v rozlišení 1920x1200!!!Má jen 256MB paměti a to jí bude srážet a už tak není moc výkoná...Podle mě na ní v tom rozlišení ani v nejnižších detailech nebude běhat skoro nic....Tady máš TEST HD3470 je tam i 8600GT bohužel tam není CS 1.6 ale obrázek si snad uděláš

Co se týče Dizajnu záleží na vkusu mi se dizajn z VBI vůbec nelíbí ale někomu naopak...To si musíš rozhodnout sám

Jinak nechápu jak porušíš pravidla tím že tu dáš odkaz na notebook který by si chtěl :)
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
NewbYe
Nováček
Nováček

Příspěvek od NewbYe »

IkE Blaster píše:Bral bych urcite ten prvni, nejvetsim plusem je velikost pouze 15''. Jinak kolik oba stoji a jaky je cenovy limit? Pokud nejde tak moc o vzhled, tak by se to dalo zkombinovat na vbi.cz, 1680x1050 display + T9300. Ano, cena nebude nejnizsi. Mimochodem i XP existuji v 64bitove podobne, osobne bych ale asi radsi ozelil pul giga ramky a sel do klasickych xp (osobne bych volil a upravoval zcela jinak, to tu nebudu rozebirat). Jinak nejak mi unika typ CPU u toho prvniho, ale pokud nepotrebujes vykon videoeditacniho pc, tak ti staci treba i T8100.
Mno, ja totiz puvodne zvazoval, ze by se mi 17" zamlouval vic, ale na druhou stranu, ma to byt prenosny pocitac. Oba stoji zaokrouhlene cca. 25 000,- s DPH, jinak jak mi tu radis vbi.cz, pak prave ten YourBook Coventry pochazi prave odtud, pouze z hotovych konfiguraci (konfigurator jsem zkousel, ale nemaji tam mnoho 15.4" s nejakou lepsi grafikou). O 64-bit XP vim, mam je nainstalovane na stolnim PC, kazdopadne visty pouzivat rozhodne nehodlam.
lukas85 píše:Tak jsem si ty notebooky našel a viděl bych to rozhodně na ten YourBook Coventry cenově vychazeji v rozdílu +/- pár stovek ale YourBook Coventry Má modernější a výkonější procesor tak 10-15% zaleží na aplikaci.Ty grafiky tam je to danné jednoznačně 8600GT 512 patří k tomu nejlepšímu co mužeš mít v notebooku zato HD3470 je tak nižší střed...low-end je HD3200 a totalní dno drží X3100 :)

Spotřebu bude mít jednoznačně vyší YourBook Coventry výkon něco stojí :roll:

Co se týče těch grafik tak myslím že ta 3470 bude mít ale problém s každou hrou v rozlišení 1920x1200!!!Má jen 256MB paměti a to jí bude srážet a už tak není moc výkoná...Podle mě na ní v tom rozlišení ani v nejnižších detailech nebude běhat skoro nic....Tady máš TEST HD3470 je tam i 8600GT bohužel tam není CS 1.6 ale obrázek si snad uděláš

Co se týče Dizajnu záleží na vkusu mi se dizajn z VBI vůbec nelíbí ale někomu naopak...To si musíš rozhodnout sám

Jinak nechápu jak porušíš pravidla tím že tu dáš odkaz na notebook který by si chtěl :)
Ty grafiky jsem si uz vcera nasel, 8600 ve svoji cenove relaci nema prilis konkurenci a HD3470 je slusne receno prusvih. Co se tyce te spotreby, doufam, ze to vydrzi alespon ty slibovane 2 hodky, nechtel bych, aby mi to uprostred prednasky kleklo kvuli slabe baterce :D A kdyz uz jsme u designu... Na druhou stranu, cim mene napadne to je, tim lepe. Ridim se heslem "Cim mene zbytecnosti, tim lepe", takze vyssi vykon na ukor designu mi rozhodne vadit nebude.

Co se pravidel tyce, nebyl jsem si tim jist, ale na mnoha forech je vkladani odkazu na jine servery zakazano, tak jsem si nebyl jist, jestli to plati i zde :)

//D.M. v příspěvcích to zakázané není (pokud neodkazuješ na "závadný weby", jiná pravidla se ale týkají podpisu...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Delal jsem test toho VBI s T8100 a 8600GT, vysledek kolem 3h 10minut pri reader testu, zapnutem wifi, obcasny pristup na net (vybirani emailu kazdych 5 minut). Samotneho me vysledek dost prijemne prekvapil. Podsviceni tusim na prvni nejmensi (prvni po minimu), nebo minimum (asi ale to prvni). Takze asi tak :wink:
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

NewbYe píše:...Ty grafiky jsem si uz vcera nasel, 8600 ve svoji cenove relaci nema prilis konkurenci a HD3470 je slusne receno prusvih...
Tak tyhle dvě grafiky nemůžeš srovnávat protože nejsou mířeny proti sobě...Proti 8600GT je 2600XT nebo nová HD3650 a to už je více než vyrovnaný boj 8-) Ale každopádně ta 8600GT jasná volba.
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
NewbYe
Nováček
Nováček

Příspěvek od NewbYe »

lukas85 píše:
NewbYe píše:...Ty grafiky jsem si uz vcera nasel, 8600 ve svoji cenove relaci nema prilis konkurenci a HD3470 je slusne receno prusvih...
Tak tyhle dvě grafiky nemůžeš srovnávat protože nejsou mířeny proti sobě...Proti 8600GT je 2600XT nebo nová HD3650 a to už je více než vyrovnaný boj 8-) Ale každopádně ta 8600GT jasná volba.

Koukal jsem na to, 2600XT je skoro to same, co 8600 GT, ale abych pravdu rekl, ve svem stroji nechci od ATi/AMD cokoliv mit. Nova HD3650 je sice pekna a videl jsem ji i s 1gb pameti, ale na druhou stranu jsem ji videl v malokterem stroji, navic jejich cena byla vetsinou vyssi 30 000,- Kc. Vezmu ten stroj z vbi.cz.

Jinak pokud nekoho zajima pekny prehledny test grafickych karet, doporucuji http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 839.0.html
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“