Vista/XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- krillicane
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Wuuduu píše:To je nejaka novinka?krillicane píše:co ja vim tak nelegalni 64XP neexistujou, je to tak rare system ze Microsoft Geniune se na to nevstahuje = jakakoliv kopie je legalni
"Trepes somariny", je to standardne PREDAVANY OS, s plne platnymi autorskymi pravami, ma nalepku na case a vsetko, co ma oficialny system mat.
Systém je alternativní dokonce do té míry, že nepodporuje Windows Genuine Advantage, takže si s nějakou validací hlavu lámat nemusíte, vždy projde.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3
to ze se to prodava neznamena, ze je treba validace pomoci serial number(bo jak se tomu nadava
- krillicane
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud by Vista vypadala jako Win 98 tak soucasti by musela byt BlueOndraSter píše:Ano, já mluvil o tom, že lepší grafika, přehlednější, dle mého názoru rychlejší (v určitých věcech), .. systém je podle mě Vista.krillicane píše:to jo, Visty maj hezci grafiku(nejdriv se mi nelibila, ale uz sem ji prisel na chut), ale to jak vypada nejni u OS rozhodujici ne?
Ale kdyby Vista vypadala jak Win98, kolik % lidí by jí používalo? Rozhodně míň než používá - a to o velké číslo.
Screen Of Death
- mrozu
- Začátečník

OMG co to tady meles za kraviny? Validaci to muze projit jak chce, ale pokud si to nekoupis, tak to bude porad NELEGALNI!krillicane píše:Systém je alternativní dokonce do té míry, že nepodporuje Windows Genuine Advantage, takže si s nějakou validací hlavu lámat nemusíte, vždy projde.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3
to ze se to prodava neznamena, ze je treba validace pomoci serial number(bo jak se tomu nadava)
Jinak k tematu - momentalne pouzivam XP x64, hlavne kvuli tomu, ze pod nima funguje ATI Remote Wonder
- Wuuduu
- Středně pokročilý

napr. Canon 350D pod XPx64 slape uplne v pohode a zopar mensich Canonov tiez vzdy fungovalo
Videa mi nikdy za cele dva roky pouzivania neblbli a to som vymenil X grafik, od Ati a X od NVidie.
Pri manualnych aktualizaciach sa moje XP x64 chcelo Validovat VZDY.
A vzdy som na to pouzival microsoftacky validation tool.
Videa mi nikdy za cele dva roky pouzivania neblbli a to som vymenil X grafik, od Ati a X od NVidie.
Pri manualnych aktualizaciach sa moje XP x64 chcelo Validovat VZDY.
A vzdy som na to pouzival microsoftacky validation tool.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- krillicane
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re:
rostaxx píše:presne tak dneska uz jedine vistu .... je hezci ..rychla ..
--- kdybyste nahodou videl nekdo film jak nejaky lidi lezou do pyramidy hledat mumie a nahodou by tam nejakou nasli a mnela na cele "xp", tak je to pravda ...
jeste k tomuto postu.... vetsina lidi se necha nachytat na VZHLED VISTY...
".... je hezci ..rychla .." uz vidim jak je rychla vista proti xp treba na TOMTO notasu...
takoveto chytre lidi miluju.. omg
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
tak normalni clovek by si na takovyto NB vistu nedavalx3on píše:".... je hezci ..rychla .." uz vidim jak je rychla vista proti xp treba na TOMTO notasu...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vista/XP
a co tak celeron m , 512 ram,80 gb disk od aceru a je tam orig vista?
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no a? kdyz mohly xp za doby sveho nastupu davat na pc s 256 ram, proc ne vistu na 512 ram? nebo tam ten clovek, ktery si to koupi, chce poustet aero a dalsi serepeticky? pochybuji... 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Re:
to že tam není WGA z toho nedělá univerzálně použitelný OS zdarma... jestli mi nevěříš tak si "nekup" WinXP x64 a pak si pozvi někoho od BSA na konzultacikrillicane píše:co ja vim tak nelegalni 64XP neexistujou
PS: dejte pokoj s těmi "ohlasy" XP vs. Vista, obvykle to je projev sklonů ke stereotypu (jako byly u W2k, XP a teď Vista) nebo frustrace že na relativně starém (nebo ekvivalentně výkonném) kompu vista co je o šest let novější OS nejede tak svižně, až to málo co zbyde jsou racionální důvody
- anti.77
- Začátečník

-
Zkouším synovu Vistu64bit,klasicky mám na jednom disku XPSP3 a po zkoušce rozhodl jsem se si takéV64 zakoupit,je to rychlejší systém a pravda je,že doposud jsem neslyšel hrábnout harddisk!!!!!!M.j. byl jsem tvrdým zástupcem XP,ještě že si syn koupil tu V64 a mohl jsem si jí zkusit,možná by pro Ms bylo lepší,kdyby poskytl uživatelům plně funkční trialverzi místo hloupých reklam.......mě osobně Vista 64 přesvědčila......
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no jo xeon by vistu narval i na pentium 1,32 mb ram, 500 mb hdd .....samozrejmne ze by na ten notebook vysta bejt nemnela a rikal se snad ze jde na kazdem pc ? Nove pc by mneli mit vistu protoze xp je srot pomalej,a spravne nakonfigurovana vista je rychlejsi ..treba v mem pripade urcite ...pc viz podpis xp na nem je o 20 % pomalejsi ....QX6700,4gb ram,320gb hdd
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
co porad resite narocnost visty na pc, sprominutim ale kdo resi ze je vista narocna na stare pc je podle mne kkt
vista je snad o 4 roky, nebo tak nejak,mladsi ..na starem pc ktery nema dostatecne vykone komponenty nema vista co delat a ze ji tam nekdo nacpe na nakej lowendovy notebook to je jeho vec ..lama prodejce,takovy prodejce chce proste videlat na tom ze na to da vistu ..umim si docela predsatvit jak ten system musi byt pomali .. ach boze ...
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to blbost, mezi Vistou a XP byl rozdil peti let, to same mezi W95 a XP, daval by snad nekdo na komp z roku 95 winXP? 
- anti.77
- Začátečník

-
No,jak už jsem psal,Vista64 je svižnej systém(na vzhled kašlu,mám ty parády stejně vypnutý) a vypadá to i spolehlivej.K tý náročnosti:syn si teď koupil levnej notebook od aceru(amd turionx2(2x2000MHz),GForce 8600GS 256MBRam,2GBDDR2 asi 16000kč) aby měl pc když je pracovně mimo(doma má klasickýPC s Vistou64) ovšem to,že tam je předinstalovaná Vista Home a neexistují ovladače na XP si myslím je dost špatný vzhledem k výkonu NB......myslím,že je třeba rozmyslet kam tento systém instalovat a hraje-li člověk hry tak myslím,že na takové sestavě jako je synův notebook to hry brzdí!!!!!Dcera má ještě levnější a pomalejší notebook(celeron1800,1gb ddr2,intel3100) a ta si radši za 1200 přikoupila XP i když vistu měla v ceně a nb používá jen na net,tam zrychlení XP není zanedbatelné..........u výkonějších sestav si ale myslím situace zcela opačná!!!!!
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- mhl
- Středně pokročilý

-
U levnejch notebooků je problém pomalý HDD. Nedávno jsem do jedný 12" ASUS U1 dokoupil 2GB paměti, ale pořád je to prostě pomalý. Chce to 7200 otáčkový disk nebo SSD.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
zde dosti pomáhá ReadyBoost (pro notebooky byl i primárně určen, já osobně ho používám na desktopu jako likvidátor bottlenecku disku při heavy I/O), nebo vypnutí swapu, při dostatku RAM. Jen ze zvědavosti jsem ho vypl u firemního "dědka" s WindowsXP a 512MB RAM, jak se ukázalo tak i takto drasticky snížený limit paměti nebyl překážkou (beztak je to jen pro jeden plesnivý program), systém o dost ožil a dokonce i o něco déle vydrží na baterky
- DTtukan
- Nováček

-
Zdravim. Mam takyto problem. Kupil somsi notebook s win vista. Ale nemam ten OS rad tak som si tam chcel hodit XP co som bohuzial aj spravil...k notebooku na XP niesu ovladace a neviem to hodit naspat na vistu...vie mi niekto poradit ci je nejaky sposob ako tam dat naspat vistu??
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
buďto jsi s ntb dostal instalační DVD a nebo tam máš recovery oddíl - recovery by mělo být popsané v dokumentaci k ntb
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.