Piskanie v pc

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MiNAatoR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Piskanie v pc

Příspěvek od MiNAatoR »

Prosim o radu, ako mam zistit co mi piska v pc?

Piskat zacina priblizne po 3 sekundach po zapnuti pc a prestane to cca ked sa dostane na plochu windowsu... niekedy aj dlhsie :sad:

HDD to nebude skusal som odpojit
A piska to len ak pc vychladne cize ked by som vypol/zapol po chode pc tak nepiska len ak dlhsiu dobu bol vypnuty
To piskanie ma dost vysoku frekvenciu cize to bude nejaka cievka
Moze to byt zdroj? ale to by asi piskalo cely cas a u mna piska len pri zapinani
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Mohl by to být monitor.
MiNAatoR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiNAatoR »

tudů píše:Mohl by to být monitor.
monitor to nebude... piskanie ide zo skrinky... piska to aj ked este monitor nieje zapnuty
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

MiNAatoR píše:
tudů píše:Mohl by to být monitor.
monitor to nebude... piskanie ide zo skrinky... piska to aj ked este monitor nieje zapnuty
Civky na desce...na nekterych to dela zejmena kdyz je cpu v zatezi a pokud mas relativne tichej comp, tak to bezproblemu slysis. Me tohle delaly uz 3 desky, takze to neni rozhodne vyjimecny jev.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MiNAatoR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiNAatoR »

Butch píše: Civky na desce...na nekterych to dela zejmena kdyz je cpu v zatezi a pokud mas relativne tichej comp, tak to bezproblemu slysis. Me tohle delaly uz 3 desky, takze to neni rozhodne vyjimecny jev.
omg ale ved pisem ze to piska len pri starte kym sa cca nedostane na plochu windowsu... potom uz nepiska vobec
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

A když odpojíš PCspeaker, tak to píská také?
MiNAatoR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiNAatoR »

Fifi píše:A když odpojíš PCspeaker, tak to píská také?
jj skusal som :( aj tak piska
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Že by grafárna? Prostě píská dokud se nerozjedou ovladače? Mně takhle pískal monitor, taky jenom během spouštění počítače. Teď už nepíská a myslím, že nic jiného než výměnu ovladačů jsem neprovedl. Já sem to ignoroval, takže ani nevím kdy to přestalo pískat :oops: .
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To je problém HW, s tím v postatě nic neuděláš. Někdy pomohou docela triviální věci, jako uklidit prach v PC, třeba použití jiného zdroje. Ale neznám žádný zaručený způsob jak to opravit.
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Nic si z toho nedělej, mě to taky píská. Je to zřejmě nějaká vazba na grafice než se dostane do stavu, kdy má full podporu ovladačů pod Win. :listen:
ANTRAX
Nováček
Nováček

Re: Piskanie v pc

Příspěvek od ANTRAX »

Nu mě to píská hlavně když začnu hrát , ale jde o zvyk :-D
AMD Athlon 64 X2 5000+Black Edition, Gigabyte GA-M790FX DQ6 (AM2), A-DATA Twinx 2x 1024 MB DDR2 Extreme Edition (800MHz), Sapphire HD 4870 512MB, ACER AL1916W [19" LCD] , HDD WD800JD CaviarXL, 80GB, 8MB, 7200rpm, SATA/150, WD2500JS SATAII, HL-DT-ST DVDRAM GSA-H30N
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Při startu PC mužou pískat mosfety na desce a nebo cívky ,, ale takové pískáni co popisuješ ty pře startu pc tak to mi dělal zdroj ECshit
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Nechci zakladat nový thread tak to hodím sem - trochu jsem přetaktil PC (viz první v podpisu) a ze základovky se začaly ozývat takový divný zvuky, jako skřípání cívek. Je to nějak závadné? Může to poškodit desku? Cívky jsou chlazené a teplotou to není, pískají hned jak zapnu něco náročnějšího na cpu (prime apod)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

A nemuze to byt treba zasvineny ventilator? Nebo ventilator s nekvalitnimi lozisky. Mam v PC dve 14tky od Revoltecu a taky obcas trochu piskaji. Nebo pak jeste ty civky na desce/ grafice/ zdroji, ale kdyz to dela jenom pri zapinani, tak by to prave mohli byt ty ventilatory pri roztaceni.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
lukynslav
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukynslav »

zdravim jsem tu novy a mam problem po zapnuti pc se mi rozbehne vetracek zacne piskat a monitor se nerosviti. muzete mi prosim nekdo poradit?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“