FSC Amilo Pa 3553 vs. Acer TravelMate 5530G

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
lukas85
Začátečník
Začátečník

FSC Amilo Pa 3553 vs. Acer TravelMate 5530G

Příspěvek od lukas85 »

Vybírám si nový notebook a čekal jsem na platformu AMD Puma a když jsem se konečně dočkal tak me zarazilo tohle:

Amilo PA3553
TravelMate5530G

Jak to že je notebook Za 18 500Kč výkonější a nabizí vetší pevný disk než notebook za 21 500Kč

V čem je ten rozdíl(Když pominu BT a 4tečku otisků prstů).Zajíma mě jestli jsem vybral dobře (Vzal jsem ten Amilo Pa3553) Za tu cenu a ten brutální výkon :twisted:

//D.M. úprava nadpisu
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový notebook

Příspěvek od IkE Blaster »

Nizsi vyrobni naklady? Nebo spis budou stejny, ale Acer to ma proste v nejakym cenovym zebricku podle vykonu a na tenhle ntb vysla tahle cena. Realna cena komponentu je o dost nizsi u obou.

Jinak 3470 neni moc vykonna (samozrejme o mnoho lepsi nez x3100, ale na hd2600 nebo 8600gtm to nema)
lukas85
Začátečník
Začátečník

Re: FSC Amilo Pa 3553 vs. Acer TravelMate 5530G

Příspěvek od lukas85 »

Jinak 3470 neni moc vykonna (samozrejme o mnoho lepsi nez x3100, ale na hd2600 nebo 8600gtm to nema)
Jo ja vím...já si to poletl s 3870 :( Ta ještě není...Sakra před dvěma měsíci uvedlo AMD na trh platformu puma a zatim je to mizerie většina obsahuje procesor Turion RM-70 který je defakto obyčejný Turion X2 a k němu jen tuhle low endovou kartu :(

Tak jsem vybral uplně jiný Acer Aspire 5920G s Core 2Duo a HD3650 512...Jediné co mě na něm trochu mrzí je starý čipset a paměti "jen" na 667....Jinak jsem se díval na testy té grafiky a ta už se více než vyrovná jak HD2600XT tak 8600GT :D

Jinak kdyby někdo veděl něco bližšího k AMD puma budu jen rád.Popřípadě doporučil koupit jiný než Acer Aspire 5920G tak poslouchám :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jaky mas limit? Kdyztak muzes vzit i z VBI neco s T8100 a 8600GT, kolem 19,5k bez OS (kdyz mas ISIC/znas nekoho, kdo ma ISIC/asi to nekontrolujou=nadloubas jakykoliv dlouhy cislo zacinajici na S... :-D ). TEda pokud nejsi fixovany na ATi.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Můj limit je co nejvíc muziky za co nejmín peněz 8-) Je mi to jedno chtel bych výkoné grafické řešení za co nejlepší cenu...A ta HD3650 poráží jak 2600XT tak 8600GT :)

V tom procesoru taky moc rozdíl není má "jen" o 1MB vetší Cashe aještě FSB má na 800Mhz zato v ceně to je už poznat...

Ta cena tak do těch 20 000 s DPH a OS v ceně!!!
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vlastne jeste levneji, uz zacinam blbnout. Hlavni prednost z VBI je display 1440x900, kdyz vezmes mensi, tak muzes mit i mensi cenu. Ale jak koukam, tak ta HD3650 je opravdu vykonnejsi.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Na VBI jsem skládal notebook kámošovi loni.Slušný kousek za 20 000Kč s DPH(8600GT) +BT a Wifi na ISCI zdarma :)

Ale...

Ten dizajn :crazy: :blee:
Nemohl jsem si pomoc prostě mi se to strašně nelíbí...Tak mi nezbývá nic jiného než si připlatit :(
Naštěstí se mi povedlo zkloubit vysoký výkon za dobrou cenu.A to v modelu Acer Aspire 5920g(LX.AS90X.077)

Původně jsem plánoval platfurmu AMD Puma s HD3800 ale není po ní ani vidu ani slechu :( Málem jsem koupil 3470...to značení mě jednou zničí. Intel a jeho grafiky to je spíš k pláči.Tak jsem byl donucen to udělat takhle. 8600GT vypadla protože je o chlup pomalejší a nebyla v žádne pro mě zajímavé sestavě(výkon/cena)

Takže pokud se nestane něco neuvěřitelného ve stylu že Chucka Norrise někdo zmlátí tak si půjdu ve středu pro Acer Aspire 5920G

Kdyby měl někdo nějaké informace o AMD Puma s HD3800 tak vítám chtěl bych ji a to mooc :) ale vidím to že dřív jak na vánoce tu nebude... :(
Naposledy upravil(a) lukas85 dne sob 26. črc 2008, 15:38, celkem upraveno 1 x.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vec nazoru. Mam rad stridmy design a libi se mi to vic nez Acerovsky... Alespon to ma celkem pevny plasty, alespon ta nova edice. A kdyz to skrabnes, tak to ma porad stejnou barvu, neni to strikany jako Acery.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

jak je to amilioPa3553 se sasi? ty plasty nebudou asi nic moc a jak je na tom ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2 256 MB proti 8400GT?
NB:Acer Aspire V3 571G
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“