Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
cybersnake
Nováček
Nováček

Re: Vyhozeny pojistky - nic

Příspěvek od cybersnake »

fzsfazer píše: Tak to vypada ze tvuj zdroj ten rozbeh neustal a jak odesel, tak vyrazil pojistky. Jen se modli, aby si nevzal jeste neco jinyho z pc. Vyzkousej pc zapnout s jinym zdrojem a uvidis. Nech zapojenej treba jen systemovej disk a nejnutnejsi k behu pc: cpu, ram, gpu.

Tak uz sem si overil, ze je v pr. zdroj :( Doufam, ze tu slupko neodnesli i jiny komponenty.[/quote]

To si musis overit, me osobne odesel zdroj jiz nekolikrat a nikdy si sebou nastesti nic nevzal, ale samozrejme se to stat muze.
Jinak jestli budes kupovat novej zdroj, tak koukni na tento, dost si ho lidi chvali, za dobry peniz hodne muziky:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V4000DQC[/quote]

Tak jsem pořídil novej zdroj chieftec 1000W. Zapojil do desky, taktéž 1xHDD, 1xRAM 1GB, 1xDVDRW, zvukovku a GK. Zapnul zdroj - krasně se rozsvitila na desce ta "diskoteka", zapnul PC a ... prd. Jen se roztocily vetraky a vzapeti po cca 1s zastavily a to bylo vše přátelé "tádydádydá" :( Nevíte někdo co může být špatně?
cybersnake
Nováček
Nováček

cybersnake píše: Tak jsem pořídil novej zdroj chieftec 1000W. Zapojil do desky, taktéž 1xHDD, 1xRAM 1GB, 1xDVDRW, zvukovku a GK. Zapnul zdroj - krasně se rozsvitila na desce ta "diskoteka", zapnul PC a ... prd. Jen se roztocily vetraky a vzapeti po cca 1s zastavily a to bylo vše přátelé "tádydádydá" :( Nevíte někdo co může být špatně?
Nikdo nic? Žádný nápad? Nikdo jste se s něčím takovým nesetkal???
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cybersnake píše:Nikdo nic? Žádný nápad? Nikdo jste se s něčím takovým nesetkal???
Setkal u Chieftecu 500W...
Kaput ihned při prvním zapojení -> RMA. :sad:
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:
cybersnake píše:Nikdo nic? Žádný nápad? Nikdo jste se s něčím takovým nesetkal???
Setkal u Chieftecu 500W...
Kaput ihned při prvním zapojení -> RMA. :sad:
Takže co s tím? Vyměnit zdroj nebo desku? Resp. je chyba ve zdroji nebo v desce?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ASUS Striker Extreme - tipy, rady, reseni problemu

Příspěvek od Shit »

Skoro to vypadá, že vadná deska Ti odpálila už druhý zdroj. :sad:
RMA desky a "modlit se" u RMA zdroje, aby to uznali...
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:Skoro to vypadá, že vadná deska Ti odpálila už druhý zdroj. :sad:
RMA desky a "modlit se" u RMA zdroje, aby to uznali...
Omlouvám se za "asi" blbý otázky, RMA je reklamace? Doporučuješ tedy reklamovat oboje?
U prvního zdroje po zapojení nesvítila ani kontrolka na desce, u tohot Chiefteca mi aspoň svítí ta diskoteka a vždy po zapnutí PC to má jako by snahu - jak sem psal, vetraky se roztoci a hned chcípnou. U toho prvního zdroje ani to.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jj. RMA = Reklamace.

Ještě zkus zdroj s jinou deskou, jestli by to nemakalo.
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:Jj. RMA = Reklamace.

Tak zdroj sem s jinou deskou vyzkoušel a je OK.
Takže problém bude jinde. Je možný že by mohl být třeba odpálený procesor, nebo ramka a díky tomu to nefungovalo? Jak sem psal - diskoteka funguje, ale po zapnutí jen cca 1s snaha roztočit větrak na procesoru :-(
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:Jj. RMA = Reklamace.

Tak zdroj sem s jinou deskou vyzkoušel a je OK.
Takže problém bude jinde. Je možný že by mohl být třeba odpálený procesor, nebo ramka a díky tomu to nefungovalo? Jak sem psal - diskoteka funguje, ale po zapnutí jen cca 1s snaha roztočit větrak na procesoru :-(

Ještě doplním, že na desce vzadu na displeji sviti CPU INIT. Znamená to něco?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zdroj je OK - první radostná zpráva.
Zkus CPU v jiné desce, popř. dej do této desky jiný CPU. To samé udělej případně s RAM. Není obecný návod, pouze metoda pokus/omyl.
CPU INIT= Inicializace CPU
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:Zdroj je OK - první radostná zpráva.
Zkus CPU v jiné desce, popř. dej do této desky jiný CPU. To samé udělej případně s RAM. Není obecný návod, pouze metoda pokus/omyl.
CPU INIT= Inicializace CPU
Díky moc za pomoc. Snad už poslední dotaz. Dá se vyloučit alespoň že deska je kaput? Že bude problem v CPU nebo RAM?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cybersnake píše:Dá se vyloučit alespoň že deska je kaput? Že bude problem v CPU nebo RAM?
To se nedá vyloučit, může to být i deskou.
Máš 3 možnosti, co je kaput: deska, CPU, RAM.
Zkus tu desku s jiným CPU, resp. s jinou RAM, nebo v této desce použij jiný CPU a jinou RAM atd...
Pokud deska pojede s jiným CPU, flashni BIOS na novější a zkus opět původní CPU.
Paměti máš 4ks (asi všechny špatný nebudou) => spíš bych se zaměřil na desku, popř.CPU.
Do desky umísti prozatím pouze CPU, 1xRAM, VGA, klávesnici PS2.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Uplna pikacovina ze je v coudu cpu!!!
TYHLE DESKY TOHLE DELAJ!!
S nejvetsi pravdepodobnosti je cpu v pohode tyhle desky tohle delaj
Skus vindat epromku s biosem(na dlouho ne na 10min,ale tak na dve hodky)
Pokud nenabehne chipla na bios,kterej nedetekuje cpu
Kdyz se dostanes do biosu,ihned ho aktualizuj na nejnovejsi(bud teda pripravenej a mej bios rozbalenej na flesce) a budes mit vyhrano
cybersnake
Nováček
Nováček

Red Devil píše:Uplna pikacovina ze je v coudu cpu!!!
TYHLE DESKY TOHLE DELAJ!!
S nejvetsi pravdepodobnosti je cpu v pohode tyhle desky tohle delaj
Skus vindat epromku s biosem(na dlouho ne na 10min,ale tak na dve hodky)
Pokud nenabehne chipla na bios,kterej nedetekuje cpu
Kdyz se dostanes do biosu,ihned ho aktualizuj na nejnovejsi(bud teda pripravenej a mej bios rozbalenej na flesce) a budes mit vyhrano
Díky za radu a názor. Docela si mě uklidnil, že by CPU mělo být v pohodě. Každopadně tahle deska mi při prvním osazení komponentama a spuštění PC odpálila zdroj - viz můj dřívější příspěvek (tuším str. 55 popř. 54). Zdroj sem pořídil novej a dělá to, co sem napsal dřív - snaha o roztočení ventilátorů a dál nic - mrtvo. Desku sem koupil v neděli, tak předpokládám, že by tam měl bejt jeden z posledních biosu (na krabici je napsáno "support 45nm CPU) a já mám CPU e6750 ...
No dneska to nesu na reklamaci, tak sem zvedavej ... Jestli mi pak řeknou, že jim to normálně funguje (nesu to i s ramkama, ktery sem v neděli taky koupil), tak asi bude v pr. můj procák, že?
Vzhledem k tomu, že jsem technickej antitalent a PC zas tak moc nerozumim, nechci se do toho moc vrtat ("vyndat epromku s biosem" - vubec nevim co to je, kde to hledat a jak to vyndat) :-(
jutes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jutes »

skusal si zapojit iba MB+CPU+RAM??? mal som podobny pruser s touto MB a vyriesil som to odpojenim vsetkych veci a postupnym zapajanim
CPU: INTEL C2Q X9650 3.0Ghz, MB: ASUS Striker Extreme, RAM: AENEON DDR2 2x1GB 1150MHz, VGA: GeForce 6800 Ultra, HDD: Hitachi 750GB, DVD/RW: SAMSUNG, MONITOR :LCD 17" BenQ FP73G,OS:DUALBOOT WinXP home@Win VISTA 64b. ...
cybersnake
Nováček
Nováček

jutes píše:skusal si zapojit iba MB+CPU+RAM??? mal som podobny pruser s touto MB a vyriesil som to odpojenim vsetkych veci a postupnym zapajanim
v podstatě ano, navic byla jen GK. A jak to u Tebe probíhalo dál? Na MB+CPU+RAM Ti pocitac nastartoval, pak jsi to vypnul, zapojil vsechno ostatni a uz to bylo v pohodě?
Ja tu desku nesu dneska na reklamaci.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

To zes ji koupil v nedeli neznamena,ze se rok nekde nevalela,ja dostal z reklamace taky novou,ale s biosem starym.
Podle me ti deska zdroj neopalila,ale ty sam vyberem slabyho zdroje precti si obcas recenzi na zdroje,520W zdroj odesel po 5minutach odberu 450W...To myslim staci.
Tyhle desky to co dela tobe delaj bezne na to sami ja tu moji reklamoval(ale moh sem si za to sam)
Ale kamosovi takhle chcipla na lance(taky psala cpu init),ale podarilo se nam ji nahodit zpusobem jak jsem ti rikal.
Epromkoujsem myslel chip s biosem viz obrazek
Obrázek
cybersnake
Nováček
Nováček

Red Devil píše:To zes ji koupil v nedeli neznamena,ze se rok nekde nevalela,ja dostal z reklamace taky novou,ale s biosem starym.
Podle me ti deska zdroj neopalila,ale ty sam vyberem slabyho zdroje precti si obcas recenzi na zdroje,520W zdroj odesel po 5minutach odberu 450W...To myslim staci.
Tyhle desky to co dela tobe delaj bezne na to sami ja tu moji reklamoval(ale moh sem si za to sam)
Ale kamosovi takhle chcipla na lance(taky psala cpu init),ale podarilo se nam ji nahodit zpusobem jak jsem ti rikal.
Epromkoujsem myslel chip s biosem viz obrazek
Obrázek
Díky za radu a pomoc Tobě a všem ostatním. Problém jsem už vyřešil - resp.na reklamaci (kravina) a můžu k tomu jen řict: "Jsem blbej, jsem blbej, jsem blbej". Ja jsem totiž zapojil do desky 8-pin konektor namísto 4-pin (nad procesorem, tam jak je ta zaslepka - tu jsem vyndal) - proste no comment. Lehce na svou obhajobu můžu říct, že jsem to udělal na základě rady od jednoho uživatele tady na foru, kterej mi poradil, ať tu záslepku vyhodím a zapojím ten 8-pin, že prej to je pozůstatek dob minulých (bylo to cca před rokem u desky P5N32E-SLI Plus - taky sem tam měl problém s rozběhem a pak s padáním a kupodivu tohle fungovalo).
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cybersnake píše:Ja jsem totiž zapojil do desky 8-pin konektor namísto 4-pin (nad procesorem, tam jak je ta zaslepka - tu jsem vyndal) - proste no comment.
Pokud to chápu dobře, tak při zapojení 1ks 4-pinu to maká a pokud jsi zapojil 2x4piny tak to nešlo? :shock:
cybersnake
Nováček
Nováček

Shit píše:Pokud to chápu dobře, tak při zapojení 1ks 4-pinu to maká a pokud jsi zapojil 2x4piny tak to nešlo? :shock:
Přesně tak, po zapojení 2x4piny jen snaha o roztoceni ventilatoru a pak nic. Na reklamacích mi řekli, že prej se tam má píchat 1x4piny, že prej ten druhej 4pin se zapojuje u desek, kde je PCI-X.
Nevím co na tom je pravdy, jsem v tom totální BFU ale prostě mě to funguje jen s jedním zapojeným 4pinem.
U minulý desky to jelo s obouma - nekdo mi rek, at tam zapojim oba 4piny, ale obcas to znicehonic spadlo (modrá smrt) a nakonec to doslo tak daleko, ze sem PC uz ani nespustil - důvod pro koupi nové desky.
Odpovědět

Zpět na „Asus“