Velkost clustera...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kovino
Začátečník
Začátečník

Velkost clustera...

Příspěvek od kovino »

Caute, chcem sa spytat aka je optimalna velkost clustera pre disk. Mam 80 GB disk rozdeleni na 13 GB a zbytok. Momentalne mam velkost clustera 64 kB, tak sa chcem spytat ci je to ok. Dalej ma zaujima, ci by obidva oddiely mali mat rovnaku velkost clustera alebo je to jedno. Ak sa tu tato tema uz rozoberala, tak sa ospravedlnujem, ale nenasiel som to.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Pridavam se s dotazem taky... O velikosti clusteruu jsem tady nenasel nic.. taky by me docela zajimalo, jaky maji zkusenosti ostatni... jakoze da se zjistit jak velky clustery disk ma..? Pri formatu to samozrejme vidim, ale co kdyz uz si nepamatuju, jak jsem disk naformatoval a chci to zjistit..?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

záleží jestli je to fat32 nebo ntfs atd....moc obecný dotaz :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
kovino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kovino »

to maxtor: velkost clustera zistis napr. v partition magicu, ked kliknes pravym tlacidlom mysi na nejaky tvoj oddiel a v advanced to zistis. Inak moj disk je NTFS.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

NTFS...nejlépe 4kB vždy....teda až na extrémní vyjímky...

fat32...dle velikosti. čim větší oddíl, tím větší cluster...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Velkost clustera...

Příspěvek od jenda.69 »

Já mam 1GB flash a chtěl bych, aby makal co nejrychleji, takže asi udělat větší clustery... Akorát, že nevím, čím to mam naformátovat, abych mohl udělat tu velikost clusteru větší než 8kB (takovou mi největší udělal "format n:"... Nebo je to pro 1GB disk maximum?
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“