Upgrade je téma věčné...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Upgrade je téma věčné...

Příspěvek od PersonalComputer »

Když jsem v říjnu ´07 kupoval nové PC tak jsem vzal jako grafiku X1950GT. (Které dnes mnozí říkají střep.) Kupodivu, hraju na ni všechno i když leckdy na medium detaily (což je i tak slušný výkon). Uvažuju o tom že bych ji vyměnil-teď je ovšem otázka za co ??? Mám totiž dilema. Nové grafiky řady 4800 jsou sice výkonné ale už jsou ohlášeni jejich nástupci a naneštěstí i DX11. Proto se mi nechce do grafiky (opět se potvrdilo-nejrychleji stárnoucí komponenta) dávat zase tolik peněz neb hrozí nebezpečí že za rok půjde zase všechno na medium nebo ještě hůř-na minimum. (Zlaté konzole.) V poslední době mi jde hlavně o výkon ve hře Age of Conan-rozdíl mezi 4850 a 70 je pět FPS což snad není zas tak moc. Mám tedy koupit spíš lacinější nebo dražší kartu ? Uvažoval jsem krátce i o 4870x2ale vzhledem k tomu že také nebude umět DX11 je to asi hloupost kupovat kartu za tolik peněz. Nebráním se ani n-vidii, kupovat chci cca za měsíc (prý mají GPU ještě zlevnit.)

Ještě by mne zajímalo zda by mělo více méně smysl do konce roku vyměnit stávající sestavu (Q6600-P-35 Blitz-4GB RAM DDR II) za Nehalem (tam se ví kolik bude stát) X-58 (tam se naopak ví že se neví nic) a 2GB DDR III. Zbytek sestavy bych nechal (v rámci možností,samozřejmě i s tou forthcoming grafikou.) Bude nehalem mít nějaký extra náskok před stávajícím conroe nebo ne ? PC slouží převážně na hry.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Upgrade je téma věčné...

Příspěvek od Stano K. »

Vymieňať Q6600 je hlúposť!

Z tvojich alternatív je najrozumnejšie kúpiť HD4850, bude to celkom veľký rozdiel oproti X1950.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Klidně vezmu i 4870. Zas tak drahá není a mohla by být v tom rozlišení co mám LCD (1680x1050) docela výkonná. Samozřejmě že i 4850 je fajn,ovšem jestli není s tím výkonem tak tak...

X1950 - já si nestěžuju. Nic mi necuká,nebo se mi to aspoň tak nejeví.

Nehalem - zaujala mě tam cena(4000 za 2.66GHz), crossfire i SLi na jedné desce (konečně !) a také to že je tam na rozdíl od současné 775 možnost upgradu. To je celé. Samozřejmě nejde jen o procesor (nevím kolik budou stát desky-tipuju že 4000+) a když už quad mám tak právě nemám tušení jestli nehalemský quad bude výrazně lepší nežli čtyřče conroe.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

riesis divne veci z dalekej buducnosti... hry na DX11, upgrade procesora na doske s X-58, atd. atd.
DX10 je tu uz velmi dlho a ukaz mi nejaku naozaj DX10 hru, upgrade CPU... nikdy tu nebol na trhu chipset, ktory by zvladal vsetky CPU po celu dobu jeho zivotnosti, dosku casom aj tak vymenis, grafiku urcite.

Btw konzoly su size "zlate", ale po dvoch rokoch je graficke podanie na nich horsie, ako tvoje "medium detaily" na PC.

Myslim, ze tebe staci upgradovat grafiku RAM... 2GB je dnes malo, pri cenach DDR2 uz pod 4GB ani nema vyznam ist.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Upgrade na Nehalem bych resil az tu bude, ted se toho moc nevi a treba to bude predrazeny a vykon jen o malo vetsi nez soucasny procesory... Ale v tvym pripade bych zatim nemenil = skoda penez.

Vymena grafiky je v tve pripade jediny rozumny upgrade. Jestli si koupis 4850 nebo 4870 je otazka, jestli ti staci slusne vykona grafika za pusu = 4850, nebo chces neco rychlejsiho = 4870 a chces za to davat penize.

Resit DX11 kdyz tu zatim nejsou a nejsou ani zadny DX11 hry je zbytecny. Zas tak rychle tu nebudou a do te doby nez se zacnou vydavat i hry na DX11, tak uz ti ta 48x0 stejne zastara, takze budes znova upgradovat.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Tak já už mám 4GB,jen jsem na to zapoměl a není to v konfigu.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“