Mass Effect

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ukladani

Příspěvek od Wuuduu »

Matziej píše:Nefunguje mi ukladani hry. Prubezne ukladani pomoci quicksavu a "normalniho" ukladani z menu fungovalo asi do pulky mise na Eden Prime (zhruba do chvile, nez zabili Nihluse). Od te doby nemohu ukladat ani ve zbytku teto mise, ani pozdeji na Normandy ani v Citadele. Funguji pouze autosavy, ktere jsou velmi zridkave.

Hru mam koupenou, ale protoze mi nesla spustit (hlaska typu vlozte originalni DVD do mechaniky), stahnul jsem si cracklou a crack pouzil (mam na PC nejake Deamon Tool a spol, ale uprimne nevim, co je komu po tom, jake jine programy nam na PC nainstalovane).

Je problem s ukladanim zpusobeny tim crackem? Existuje nejaky crack, ktery odstrani pruzeni s odinstalaci emulatoru disku, aniz by prestalo ukladani fungovat?
Toto tu vobec neries, ked mas hru kupenu, ako pises - prekvapivo ju mozes reklamovat.
Este nejake riesenie cracku a vymazem to vsetko prec, bez rozdielu, pretoze niet rozdielu medzi piratskym problemom a tvojim problemom.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

shadow píše:Tak už jsem to také dohrál, akorát že moje hrací doba byla přes 45 hodin :), a to jsem ještě zdaleka nehrál veškeré vedlejší mise (pokud jde o ty "Out of Citadel", tak hlavně kvůli nutnosti jezdit pokaždé Makem, což mě už nebavilo). 10/10 bych tomu nedal, ale opravdu zasloužených a poctivých 9/10 určitě... možná tak 95 %. :).
To uz se spokojis s tak malem? ja mel hraci dobu 20h a to sem se snazil delat i ty vedlejsi ukoly ale kdyz po stopadesate byl stejnej resp. dojdi tam vejdi do komplexu zabij vsechno tak sem se na ne vysral. Ja bych tomu dal maximalne 7/10 jelikoz jedine co tu hru tahne je hlavni linie coz je zoufale malo., kdyz si vemem ze trva par hodin.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

95 % procent je moc, ale 9/10 je zasloužených - za tu vynikající hlavní příběhovou linii, která byla mnohdy doslova strhující a po celou dobu měla vysokou hratelnost. Též vedlejší questy na Citadele byly zábavné a rád jsem je plnil. 7/10 bych si schovával pro tituly typu Assassin's Creed, které mají sice vynikající audiovisuální stránku, ale veliké nedostatky v hratelnosti, což u ME nebylo (v hlavní příběhové linii).

Pokud jde o vedlejší mise mimo Citadelu, tak s tebou souhlasím. Sice zadání různé, ale způsoby provedení stejné a věřím, že ve dvojce se v tomto směru dočkáme zlepšení. Ve smyslu posunu od kvantity ke kvalitě, tj. méně světů, za to kvalitnějších a bohatších po všech stránkách, tj. včetně misí se na nich odehrávajících se. Jinak je si třeba ale také uvědomit, že udělat vedlejší mise minimálně z poloviny kvalitní jako hlavní příběh (v kvalitě Mass Effectu) je velice nákladné a i zdlouhavé na vývoj (a to i s EA v zádech). Určitě v tomto směru měla hra velké rezervy, sám jsem zmiňoval nudné a repetitivní jezdění makem, na druhou stranu větší práce na těchto misích by zřejmě neúměrně prodloužila vydání hry a už by to nebylo ani tak ekonomicky rentabilní a hra by třeba zatím časově zaostávala po vizudální stránce. Hra měla pozitivní ohlasy a prodávala se dobře i bez kvalitních vedlejších misí mimo Citadelu. Co naplat, jde o business.

Aspektů, které by snesly kritiku (zejména ve smyslu odklonu od RPG k obecně a širší hráčskou obcí akceptovatelnějšímu akčnějšímu pojetí hry, což se třeba logicky odrazilo i na délce hry), by se našlo více, ale těch 9/10 - v současné době - si Mass Effect prostě za tu hollywoodskou podívanou hl. příběhové linie zasloužil. Samozřejmě, kdybych hodnotil třeba v porovnání s Deus EX, nebo i více příbuzným KOTORem, tak by hodnocení tak vysoko nebylo, ale přeci jen je to trochu jiný typ hry a hlavně je jiná doba, kdy se prostě už dělají jiné hry. Mezi současnou herní produkcí je Mass Effect opravdu jedním z těch nejlepších počinů. I přes své nedostatky. A proto si tak vysoké hodnocení zaslouží. A nemyslím si, že by zase ta hlavní příběhová linie byla tak extrémně krátká. Pokud člověk občas zašel k obchodníkům, kouknul se do codexu, vyčerpal všechny dialogové možnosti a k tomu si přidal tu a tam vedlejší quest na Citadele, tak myslím, že to bylo ok. Holt to nesmíte hrát, jak už tady wuuduu naznačil,. jako o závod. I když to je akční RPG, tak pořád to je RPG a to nejsou závody :).

Též PC port si velice povedl.
show must go on..
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak u mě je to na 8.5/10.Výborná hra to je, ale...vedlejší mise stojej fakt za hovno (a to jsem je plnil komplet všechny, kromě hledání plynů), příběh je jedno velký klišé (ač super strhující), a hlavně je ta hra dost krátká...poslední save ukazuje 25 hodin, a to jsem fakt splnil úplně všechno, procházel každou lokaci desetkrát, se všema pořád kecal (a byl pořád zklamanej že už není o čem..).Nechápu těch tvejch 45 hodin, Shadowe : ).

Ale ty dialogy byly fakt super, a Shephard je badass.A to jsem ještě hrál jak svatoušek Paragon.Tak za dva roky (těsně před vydáním dvojky) si to zahraju znova, za Renegadea, ty jeho odpovědi vypadaly o dost vtipnějš : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Paul píše:Nechápu těch tvejch 45 hodin, Shadowe : ).
Asi hraju naopak příliš pomalu :)))).

Ale je to pravda: data vytažená z posledního autosave:

Kód: Vybrat vše

J o h n   2 0 0 8 / 0 7 / 0 7   2 0 : 4 7 : 1 1                                                                                                                               J o h n 0 1       4     N A   0 0   0 4 2     4 5 h 3 2 m   
show must go on..
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jsi asi strávil těch dvacet hodin čtením codexu, jinak si to nedovedu vysvětlit : ). Já ho četl na začátku, ale...pak jsem to začal odkládat (hraní mě baví víc) a už jsem to nedohnal.Neláká mě to..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mass Effect - akční sci-fi RPG od Bioware

Příspěvek od aliencz »

Teda tolik odehranejch kusů? Tak to určitě bude alespoň jeden na prodej, měl bych zájem, ale pouze českou lokalizaci.

P.S. jak je to náročné na počítač/grafárnu z pohledu praktického hraní? Prý ta hra neumí vyšší rozlišení jak 1280x1024, no tak to jsem zvědav jak to bude na mém 1650x1080 vypadat :-) Ale třeba je to kachna.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mass Effect samozřejmě vyšší rozlišení umí a podporuje..

http://www.pcgameshardware.de/aid,64491 ... nce-Check/
http://www.gamespot.com/pc/rpg/masseffe ... pid=944902

Nevím, kde jsi tu skutečně "kachnu" sebral :).

Na 8800 GT je to v 1280x1024 v pohodě...
show must go on..
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

shadow píše: Nevím, kde jsi tu skutečně "kachnu" sebral :).
V některé z Internetových recenzí. Ale už nevím ve které, to je fuk, jak píšeš, byla to tedy kachna.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak Mass Effect jsem dohrál za Paragon "fem-Sheppard" :-D, teď jdu za Renegade.

Nejvíce se mi na hře líbil ten neskutečně filmový zjev, grain effect, skvělá kamera (při rozhovorech) a taky ty "těžké rozhodnutí" - koho jít zachránit a koho nechat zemřít atd.

9/10 - není to revoluční, je to jen "jak by měla kvalitní hra vypadat"

BTW, jak je to s tím "Downloadable content"? Slyšel jsem něco o ofiko přídavku, znáte ještě něco/nějaký mod?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Delgar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delgar »

Mass effect jsem jeste nehral jenom mi to z videii pripada trochu jako Kotor II bez svetelnehch mecu a v mnohem lepsi grafice je to tak nebo ne?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Delgar píše:Mass effect jsem jeste nehral jenom mi to z videii pripada trochu jako Kotor II bez svetelnehch mecu a v mnohem lepsi grafice je to tak nebo ne?
Ne tak docela, proti Kotoru to je zjednodušené, je to spíše akční hra. Také třeba nelze přepínat mezi jednotlivými postavami v tom smyslu, že skupinu vede vždy Shephard.
show must go on..
Delgar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delgar »

shadow píše:
Delgar píše:Mass effect jsem jeste nehral jenom mi to z videii pripada trochu jako Kotor II bez svetelnehch mecu a v mnohem lepsi grafice je to tak nebo ne?
Ne tak docela, proti Kotoru to je zjednodušené, je to spíše akční hra. Také třeba nelze přepínat mezi jednotlivými postavami v tom smyslu, že skupinu vede vždy Shephard.
Jenom jak rikas ze je to zjednodusene tim myslis ze RPG prvky jsou jednodussi nebo ze celej mass effect je jednodussi nez Kotor II protoze Kotor mi prisel ultralehkej?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Delgar : tak je tam tuším pět obtížností, poslední dvě nejsou přístupné, pokud neuděláš tuším normal obtížnost, takže na tu největší obtížnost to bude asi pěkný masakr. Já se královsky bavím, akorát ta jízda tou buginou mě moc nebere :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Taky jsem konečně dohrál, dělal jsem všechny mise co mi přišli pod ruku, kolik jsem u toho strávil času nevim, ale imho tak akorát za tu cenu :)
ježdění makem po horách bylo ale nudný, když se s nim jezdilo v misích tak to bylo skvělý, podle mě by stačilo na planety přidat víc nepřátel, např. hned na začátku jsem potkal na nějaký planetě písečnýho červa kterej mi dal dost zabrat, víckrát jsem ho ale nepotkal...
hra mi přišla ze začátku dost těžká, snížil jsem si proto obtížnost soubojů, ke konci jsem si to ale dával asi až moc snadno
taky bych uvítal kdybych mohl společníky levelovat já sám

ještě si to zahraju jednou za jiný povolání a nepůjdu paragona ale renegade a do party vezmu úplně jiný lidi, teď jsem chodil jen s Ashley a s Garrusem. A asi se taky vyprdnu na vedlejší úkoly...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Společníky si můžes levelovat ty sám, stačí si prošmejdit menu, je tam něco jako autolevel..
Jinak toho červa jsem potkal dvakrát, ale stejně ty planety byly hrozná slabota...a úkoly jako nasbírej tolik plynů a tolik šutrů, nechápu proč do svýho "vážnýho" rpg Bioware cpe takový hovadiny.

SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

plynů jsem měl skoro 2x tolik, než bylo potřeba, ale zbytek ... jinak červa jsem potkal aspoň 4x a to jsem se pokoušel oblétat vše, povětšinou se vyskytuje na rozlehlém rovném úseku

jinak mě osobně přišla slabota ty zbraně a výbava vůbec :| podle levelu člověk nacházel určitej level zbraní, žádné unikátní či legendární kousky, nic podobného prostě XXX 1 XXX 2 YYY 2 XXX 3 ... snad jen to spectre vybavení

celkově ale super hra, kterou mám v osobním top 10, za ty prachy rozhodně stojí ... nemůžu se dočkat, až vyjde dvojka
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Paul píše:Společníky si můžes levelovat ty sám, stačí si prošmejdit menu, je tam něco jako autolevel..
jj máš pravdu, dokonce se to volí na začátku hry, nějak jsem si toho předtim nevšim...

zbraně a výbava je fakt slabá, navíc ne zrovna povedenej inventář k tomu, přeměnit víc věcí na omnigel je naprd
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=28634&r=top

Stahujte, aspon to lehce prodlouzi hru...
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

tak po instalaci patche mi to píše že mám vložen nesprávný disk, paráda, to zase bude CDPROJEKT zahlcen stížnostma.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“