Jak spustit HDD aniž bych musel reinstall windows?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
razorlight
Nováček
Nováček

Jak spustit HDD aniž bych musel reinstall windows?

Příspěvek od razorlight »

Dobrý den, koupil sem si nový HDD a nechci reinstalovat windows tak se ptám jak to mám udělat abych na něj mohl ukládat data atd.... Mám windows xp. Díky za odpovědi
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Re: Jak spustit HDD aniž bych musel reinstall windows?

Příspěvek od kocourleo »

A windows chceš nechat na tom disku, kde jsou doposud? Pokud ano, stačí disk připojit do PC a pak spustit ve windows příkaz compmgmt.msc a v něm najdi správce disků. Pak vyber nový disk a vytvoř na něm nový oddíl (NTFS) a automaticky se ti přiřadí nové písmenko.
Pokud je to disk SATA a ten starý také, pak máš asi ovladače řadiče nainstalovány a bude to fungovat. Pokud je disk PATA (datový kabel je široký s 80 piny), pak ho musíš před připojením nastavit (pomocí jumperů) tak, aby byl detekovatelný. Napiš, jaký disk jsi koupil a kam ho chceš připojit.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
razorlight
Nováček
Nováček

Já koupil SATA 640GB a mám ho danej v boxu přes USB.
razorlight
Nováček
Nováček

vlastně přesně ten samej co máš ty jak koukám
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

normálně ho připoj, on se najde. jen musíš jít do Správce disků a vytvořit na něm oddíl. vlezeš tam třeba přes pravý klik na Tento počítač, Spravovat, Správce disků.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“