Warcraft 3 hosting

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Deexer
Začátečník
Začátečník

Warcraft 3 hosting

Příspěvek od Deexer »

Prosím, potřebuju pomoct na hosting warcraftu 3
Dělém vše podle návodu ale...............
Když jsem fowardnul port v rozmezí 6112-6119(jinak bezi na porty 7112-7119 kvuli PC 1) na druhém PC tak to slo bez problemu ve hre hosting (zadnej firewall jsem nemusle vypinat atd....)
Právě teď dál už to nechápu když chci fowardnout moje PC 6112-6119 tak prostě to nefunguje vubec si to nedokažu vysvetlit čím to je........... :( ! zkusil jsem opravdu už všechno

"Nevim proč router mi blokuje přístup k mému PC, a k druhemu ne přitom je tu všechno stejne nastaveno jako na druhem"
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Warcraft 3 hosting

Příspěvek od moerty »

Jednoduse nemuzes presmerovat jeden port na dva kompy. Bud budes zakladat na tom pc na kterem uz to mas nasmerovane nebo to presmerujes na ten druhy. Nebo si porid od providera druhou verejnou IP, at muzes zakladat i na druhem.
Takto jsem to aspon z toho tveho pripevku pochopil.
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Nikoli, protoze i kdyz zrusim presmerovani portu tam nejde to ani tu (porad proste to same), a na druhem PC nemohu byt takze je to sice hezky ze to tam je, ale me je to naprd potrebuju to zde!
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Nebo-li takle jestli to chapu.
Jestli jsem to dobre pochopil muzu porty presmerovavat jenom na jednom PC?
Porotze u tohodle nemam presmerovaneho nic u druheho jsou w3 a uTorrent.
Takze kdyz bych zrusil veskere presmerovani portu na jeden PC tak by to tu slo?

(mimochodem zda se mi to jako uplna blbost :) bug bude s interenetem na to routeru musi to jit tak i tak!)
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moerty »

No jak pises, kdyz mas jednu verejnou IP adresu tak to muzes nasmerovat pouze na jedno pc v lokalni siti nebo pripadne pokud aplikace nevyzaduje jeden staly port tak i na vice kompu. Samozrejme se smerovanim pro kazdy port zvlast.
K tomu w3. Musis nastavit ve hre na druhem pc, aby pouzival treba port 6113. Na routeru zmen nasmerovani ze 6112-6119 na 6112 pouze na prvni komp, na svem kompu si nastav nasmerovani z 6113 na svuj komp a port 6113.

U internetu to funguje automaticky. Router si pamatuje ze ktereho pc a portu vzesel pozadavek a po odpovedi ho posle na spravnou lokalni adresu s portem. Nicmene u specifikych aplikaci to se to musi resit presmerovanim, protoze router porty filtruje.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

To je blbost, alespon poradny router by to mel umet. Muzes is nasmerovat port ip:1234 na PC1:1234 a port ip:4321 na PC2:1234

Osobne bych smazal vsekery routy a zacal odznova... Jinak taky je mozny, ze urcity porty ti blokuje system nebo provider ;)
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Provider?.......

Nevím co a jak dál todle se tahne už dlouho prostě se to teď musí už vyřešit (KAŽDEJ PROBLEM MÁ NĚJAKÉ ŘESENÍ!)

No zkoušel jsem i podle video návodu na YOUTUBE jak v taky povolit porty 6112-6119 v OS.
Samořejmě že dávám jiné porty router to ani neakceptuje když jsou stejné porty fowardnutý na to prvnim PC mám 7112-7119 tady nastavuju 6112-6119

Jediné co jsem nezkoušel je to vypnutí všech portu na ten druhý PC, a aktivovat to zde jestli by to šlo jinak všechno snad co jde jsem zkoušel............ :(
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moerty »

IkE Blaster píše:To je blbost, alespon poradny router by to mel umet. Muzes is nasmerovat port ip:1234 na PC1:1234 a port ip:4321 na PC2:1234

Osobne bych smazal vsekery routy a zacal odznova... Jinak taky je mozny, ze urcity porty ti blokuje system nebo provider ;)
To co pises je uplna samozrejmost, ale to nema nic spolecneho s tim, aby vyresil nasmerovani portu na hosting war3. Ne kazda aplikace umoznuje naslouchani na vice portech a obvzlaste hry to nepodporuji temer vubec (vyjimkou je treba ten war3 nebo CaC).
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moerty »

Deexer píše:Provider?.......

Nevím co a jak dál todle se tahne už dlouho prostě se to teď musí už vyřešit (KAŽDEJ PROBLEM MÁ NĚJAKÉ ŘESENÍ!)

No zkoušel jsem i podle video návodu na YOUTUBE jak v taky povolit porty 6112-6119 v OS.
Samořejmě že dávám jiné porty router to ani neakceptuje když jsou stejné porty fowardnutý na to prvnim PC mám 7112-7119 tady nastavuju 6112-6119

Jediné co jsem nezkoušel je to vypnutí všech portu na ten druhý PC, a aktivovat to zde jestli by to šlo jinak všechno snad co jde jsem zkoušel............ :(
Ty to asi nechapes. Na tom prvnim routu nenastavuj 6112-6119, ale pouze 6112. Na druhem pouze 6113. Kdyz nasmerujes 6112-6119 na ten prvni komp, tak ti to nikdy nemuze jit na tom druhem. Kdyz tam nastavis 7112-7119 tak je ti to uplne na hovno, protoze war3 tyhle porty vubec nepouziva.
vsechny porty na protokolu TCP, UDP nemusis nastavovat
data->6112 router -> forward na 6112 na pc1
data->6113 router -> forward na 6112 na pc2 nebo jiny podle nastaveni ve hre

Kdyz uz to nechapes podle toho jak to pisu tak vlez na tento odkaz.
blizzard
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Ok pomalu to začínám chápat...........:)

Takže jak mam vyplnit todle? http://www.portforward.com/english/rout ... ft_III.htm

Tam si právě můžu vybrat buď to rozmezí range port (port fowarding)
nebo visula server

Protože to je jediná vec abych to mohl zkusit.............(prostě jestli to mám psát do předposlední nebo poslední tabulky na tom odkazu)
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moerty »

Vypln to takto
Ip adresa Protocol Port-range Comment
PC1 ip Both 6112-6112 war3
PC2 ip Both 6113-6113 war3

Ty zbyle porty 6114-6119 muzes pouzit kdybys mel treba dalsich 6 kompu a chtel bys s nema zakladat. Po tomto nastaveni musis jeste v menu warcrafta 3, nevim presne ty polozky, ale nekde se tam nastavuje default port. Tak ten nastavis u PC2 na 6113, standartne je tam 6112. Tedka by ti to melo jit zakladat na obou kompech zaroven.
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

OK zkusim to
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

No to jsme čekal :(

Nastaveno všechno jak jsem měl a STALE PORAD TO FUNGUJE JENOM NAJEDNOM PC!
(ty porty 6112-6112 a 6113-6113)

Dalsi rady?
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Dodatek: než někdo začne psát že to je kvůli jedné veřejné IP tak omil :) tak každý router má snad funkci NAT - umožňuje připojit více počítačů na jednu veřejnou IP adresu - řeší se tak nedostatek přidělených veřejných IP adres

Todle je záhada prostě se to musí vyřešit jinak nebudu v klidu spát!
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Jo ale potom jsou ty 2 pc v podstate na neverejny a krizi se. Muzes smerovat na jeden a potom je ten druhy neverejny. Ale to neresi problem...
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Takže tato věta mě měla vystresovat? :D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“