Repro kolem 6000

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Repro kolem 6000

Příspěvek od Maxtor »

3_ska píše:To že nějaké studiovky zahrají hudbu lépe je jasné. A regálovky se zesilovačem taky, bez debat. Cenou je to někde jinde pokud nepočítáme bazar.
A na to jsi prisel kde.. zase lzes.. proc proboha nemlcis, kdyz vubec nevis, o cem mluvis.. omg
3_ska píše:Znám lidi co mají na hudbu Genius HTněco a jsou prostě spokojeni a co by potom asi říkali na výrazně lepší Logitechy ? Prostě spoustě lidí to bude takhle vyhovovat v klidu si pustí jak filmy hry a na nějaké MP3 to taky bude obstojně stačit.
Jasny.. takze kdyz nekdo ma penize na to aby mohl mit lepsi, ty stejne budes radit shity, protoze nekomu to hold staci..
Presto, ze vis, ze dane bendy muzou byt pro dany ucel priserne, budes si za nimi za kazdou cenu stat a odmitat jakekoli alternativy..
3_ska píše:Řešíme tady ptákoviny. Já s tebou totiž v zásadě souhlasím Maxtore chápu o co ti jde, ale prostě každý si musí projít tím vývojem jak psal Raoul. Koupí si tohle bude to nějaký čas poslouchat pak zjistí že co vlastně chce a podle toho se zařídí.
Nechapes nic.. dotaz byl na bedny za 6k.. tzn. dany user na slusnejsi monitory bez problemu penize ma.. jeidnym problmem stale je, ze nevime, kde ma sve priority..
3_ska píše:Moje rada na tohle byla projít bazary najít slušný zesilovač sehnat bedýnky (třeba teď na http://www.audioweb.cz prodává nádherný 3 a 2pásma a SW) ale to znamená sehnat zesilovač aspoň trochu se obeznámit s audio technikou pořídit zvukovku (lepší) a přestat poslouchat Mp3 s nízkým bitratem(nejlépe FLAC nebo audio CD) ... atd atd a to se spoustě lidí nechce. A na tohle se tazatel neptal.
No.. a tohle je prave v tomhle thradu blabol mesice.. tedy ne s bazarem.. ten je taky moznosti, ale s nejaky seznamovanim se a nakupem zvukovky apod.. neni treba zabihat do krajnosti (coz tady prave sam delas a svadis to na me)..

Nema cenu se hadat.. sam tady stale dokola dokazujes, ze dane problematice vubec nerozumis.. lze doporucit jedine.. vsichni ruce pryc od tvych rad..

XXmass
A ty se nestyd a nahod do placu, co by sis tak od toho predstavoval.. k jakemu ucelu budou slouzit nejvice.. protoze jak bylo receno.. v dane cenovce uz lze sahnout i po slusne hrajicim monitoru, ktery bude co se hudebniho projevu tyce vzhledem k Logitechum 100 a 1..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 1. srp 2008, 17:38, celkem upraveno 1 x.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Už jsem to sem psal víckrát, ale opakování je matka moudrosti.
Z-5500 mají v satelitech s největší pravděpodobností měniče Tangband,
konkrétně tento model.
Frekvenční odezva je 110Hz-20kHz +-3dB, tedy žádná třetina pásma nikde nechybí
(nepředpokládám, že by si někdo myslel, že subwoofer těch 110Hz nezahraje).
Samozřejmě záleží na vyladění výhybky, ale nepředpokládám, že by v Logitechu byli
tak pitomí, aby jí postavili s dělící frekvencí např. na 50Hz, aby tam ta frekvenční díra byla.

Nechci se s nikým hádat, ale rovněž zastávám názor, že jako repro k PC pro náročnějšího uživatele
(v měřítku obyčejných uživatelů PC) je Z-5500 velmi rozumná volba s ohledem na cenu/výkon/vzhled/funkčnost/komfort obsluhy. Pro někoho, kdo nemá jako prioritu poslech hudby se jedná asi o nejlepší volbu (hry a filmy jsou na tom super, výkon subwooferu je hodně předimenzovaný).
Pro někoho, kdo chce především poslouchat hudbu, je lepší řešení koupit nějaké monitory (např. Alesis Monitor One MK II jsou teď za super cenu) a "skorovintage" zesilovač s cenovkou kolem 2k.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Exp píše:Frekvenční odezva je 110Hz-20kHz +-3dB, tedy žádná třetina pásma nikde nechybí..
Dalsi exper, kterej zije v domeni, ze co je psano, to je dano.. :roll: Fakt ocekavas, ze sirokopasmovy menic o prumeru nekolika malo cm hraje v celem spektru, tak, jak nam sem pises..? nekoukej na teoreticky rozsah.. koukej na grafy mericich mikrofonu.. koukej na to, co v jake vzdalenosti z daneho "mikro-menice" opravdu leze..

Predstav si.. ja mam doma malou vezicku (cca 20cm vysoke repro) a ta dava vykon 200W.. :)

Jestli opravdu veris, ze takovato bedynka na vsechno, doplnena o nejaky pseudo subwoofer dokaze nahradit byt jen nejlevnejsi regaly, muzete si tady s kolegou podat ruce..
Opet muzu zopakovat, ze podobny vyrobek splni naroky pouze co se "efektovych steku" tyce..
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Maxtore, to tvoje napadání ostatních je dost ubohé, zvlašť když ještě nemáš pravdu. Monitory za 6K zahrají líp (ještě jak co) jak Logitechy, ale pro necvičené ucho to není žádný velký rozdíl, zvlášť, pokud je člověk nemá vedle sebe pro těsné srovnání. Vycházím z docela bohaté vlastní zkušenosti, takže si pak odpusť slova jako lhář apod. Drtivá většina mladých lidí bude se Z-5500 spokojená na 100%, tím sem si jistý.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
3_ska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3_ska »

2 Exp: ano měniče Tangband nejsou v zásadě žádný šmejd používají se i v dražších DIY. Nevím proč bych neměl věřit měření výrobce (ano někdy se přikrášlují nemyslím si že to bude tak zlé). Když pasivní regálovky/monitory tak doporučuji tyto HECO - Victa 200 viz forum na www.audioweb.cz a vlákno uživatele Dawsoona.

2 Aspon: Dík, přesně tak sem to myslel.
FLAC audio - AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HIFI - DENON PMA-560 - DIY repro
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Aspon píše:Monitory za 6K zahrají líp (ještě jak co) jak Logitechy, ale pro necvičené ucho to není žádný velký rozdíl, zvlášť, pokud je člověk nemá vedle sebe pro těsné srovnání.
Porad dokola co.. to, ze to clovek bez porovnani nepozna (a ze teda 5.1 PC repro vs. alespon regaly pozna snad i hluchy) neznamena, ze nehraji lip..
Je zde limit 6k.. radime tedy to nejlepsi za 6k ne..? co to je proboha za dementni argumenty, ze nezkuseny clovek nepozna.. i kdyby to nemel ja nevim jak poznat, tak prece nebudu radit neco horsiho, nez co se do dane ceny muze vlest..
Aspon píše:Drtivá většina mladých lidí bude se Z-5500 spokojená na 100%, tím sem si jistý.
Zase to same.. darovanemu koni na zuby nehled, ale pokud mam financni limit, chci v jeho ramci samozrejme to nejlepsi ne..? co to je za argument, ze to nepozna..

Jinymi slovy tady userum radite, ze se nemaji ptat a koupit cokoli, protoze to, jakozto nezkuseni stejne nepoznaji, obzvlaste pokud si nekoupi a nepostavi vedle sebe oboje.. to jsou mi tedy opravdu padne argumenty a rozumne rady..
Jak potom ode me muzes chtit jine reakce, nez zde pouzivam.. jsem v soku, ze ma nekdo takhle pokrivene logicke mysleni..
3_ska píše:ano měniče Tangband nejsou v zásadě žádný šmejd používají se i v dražších DIY. Nevím proč bych neměl věřit měření výrobce (ano někdy se přikrášlují nemyslím si že to bude tak zlé).
To je taky nejaka podivna argumentace.. to, ze ma dany vyrobek nejake logo jeste neznamena, ze jde o nejnizsi radu, tedy vyrobek, ktery si samostatne pomalu nikdo nekoupi..
Cekas snad, ze Logitech pouziva ve svych levnych repro nejaky drahy a vysoce kvalitni menic..? tady jde jen o reklamu v podobe znacky.. samozrejme nejakou jistotu znacka prinest muze, ale proboha.. vzpamatujte se uz.. nejaky 8cm (nebo kolik to ma) menic je v podstate "sumici chrchlatko" spise nez reproduktor.. jde o efektovou ozvucnici osazenou menicem, ktery ma delat, to, co se od nej ve filmech ocekava.. tedy prenaset vyssi frekvence, ktere zespoda podpori subwoofer.. hudebni projev je zde uplne passe..
Uz jenom diskuse na tema MDF nema ani smysl..

A jinak pasivni repro jsou v dane cene ze hry uplne.. v pripade pasivu by pripadal v uvahu jedine bazar, protoze do dane ceny se jinak se zesilovacem nevlezeme ani nahodou..
Jestli doporucit neco, co trochu hraje a da se to bezne pouzit k PC, bavme se napr. o BX5A..

Pripada mi, ze jste snad nikdy nevideli normalni reproduktor.. :roll:
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 1. srp 2008, 19:51, celkem upraveno 1 x.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

tak tady argumentovat nemá asi cenu, užij si svou pravdu....... :sarcasm:
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Tak co tie sluchatka nie ? :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ale dyt ja se nechci hadat.. ja jen cekam na ony argumenty.. promin, ale reci o tom, jak user stejne nic nepozna neni argument..
Mame zde 6k limit.. je potreba z nej vycucat co nejvice.. pokud dany user rekne, ze hudba tvori, ja nevim, 70% zvuku repro, neni o cem diskutovat a nejaka srandovni PC sestava jde stranou..
V podstate na to jedine cekam.. pokud dany user rekne, ze hry a filmy jsou prioritou, neni co resit a 5500 mu s klidem na dusi schvalim..

Pozastavuju se jen nad tim, ze uz tady zase cely den resime to, ze tady nekdo vnucuje lidem myslenky o tom, jak PC repro sestavy hraji skvele a jak je blbost resit reproduktory (schvalne tento termin pro danou PC sestavu nepouzivam, protoze to proste reproduktory nejsou)..
Ackoli jsou monitory take delany za ucelem zisku, jejich zesilovac, komponenty obecne (nemluve o ozvucnici, jez u malych sestavicek na hry v podsate neexistuje) jsou o 10 trid vyse, nez u nejake sestavy malinkatych jednopasem a zahuhlaneho subwooferu (ano u takto malych ozvucnic je stojate vlneni dennim chlebem)..
Stejne tak basovy menic ma nejakou charakteristiku, kterou proste zhora oriznutym subwoferem nenahradis ani, kdyby ses na hlavu stavel..

Byly zde zminovany napr. stare oblibene Geniusy.. kdyz jsem je poprve slysel, byl jsem v soku.. dodnes nechapu, jak vubec podobne zbozi mohlo mit dobrou povest, resp. vubec nejakou povest.. byly zrale tak do odpadkoveho kose.. tradicni herni a filmove "pic a bum" bylo v dane cene v pohode.. jakykoli hudebni zanr ale znamenal peklo, hodne sebevrazdy, pripadne romlaceni techto beden kladivem.. katastrofa nejvetsiho kalibru..
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Da sa povedat ze pocitacove repro vyssej triedy ala Logitech zahra hudbu akceptovatelne pre uzivatela, ktory nikdy nepocul klasicku zostavu repro + zosilovac. Dnes sa uz da za 6000 kupit zosik a repro, co je si myslim lepsia volba - v pohode prekona vsetky certifikaty THX a ine reklamne blbosti
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

taky se primlovam za nejake regalovky. nejvetsi zhovadilost na pc bedynkach je ta ctvercova bedynka s honosnym nazvem subwoofer. z toho neco jako basy skutecne neuslysis. kvalitni 3 pasmovy prednes ocenis. i obycejna empetrojka z pc na poradnych bednach zni mnohem lepe (vlastni zkusenost - pc - scart - receiver - zesik - sloupy), nez originalka na bedynkach (ty krabicky ti cele pasmo proste nezahraji. kdyby jo, tak se nedelaji bedny za pul mega).
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

sloupy za 1500...wow :nervous:
Bez vyjádření zakladatele vlákna asi nemá cenu spekulovat nad tím, co mu bude vyhovovat. Hlavně by mě zajímalo, jaké repro používá teď....
Edifier R1700BTs
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

lumio píše:Konkretny priklad takeho riesenia:
Zosilovac:
http://www.rhsound.com/cz/ma-2120_zesil ... hd.181.htm
Reproboxy:
http://vyrobce.svet-nakupu.cz/reproboxy ... /dp-75129/
Tyhle zasilovače se domů nehodí.
Daleko lepší volba je např. bazarovej Technics SU - V500 (za 3,5K) nebo tohle Onkyo A8620 (za 3.2K) vypadá luxusně.
(důvod proč se MA-2120 (a jemu podobné) domů nehodí je už doufám jasný).

Sloupy za 1500,- - to si snad dělaj pr... :?
Tyhle bedny nebudou hrát ale dělat hrozný zvuky, za takový peníze nekoupíš ani slušnej materiál.
Aspon píše:Bez vyjádření zakladatele vlákna asi nemá cenu spekulovat nad tím, co mu bude vyhovovat. Hlavně by mě zajímalo, jaké repro používá teď....
Na tom něco je :roll: .
Jen další blázen, v bláznivém království.
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Takže, začneme tím, že nejsem žádný profesionální posluchač ( to už se dá odvodit z toho, že píšu takový dotaz a taky, že podle někoho hodlám investovat "jen" 6000 do repra)...
mno jooo.. pro někoho ve školním věku to není málo a nemůže si dovolit repro za desetitisíce...

- Hudba ve formátu MP3 asi není příliš kvalitní, sice mě to stačí, ale je to asi tím, že jsem neokusil něco lepšího..
- jo pro představu můj hudební žánr - Hip Hop/ Rap, RnB ,prostě žádná opera..
- Film - avíčko z netu o velikosti cca 700 MB taky nebude nic světoborného
- Hry jsou asi primárním subjektem mého bádání a proto, bych asi volil 5.1...

hodlám ještě investovat do nějaké zvukové karty , pro vyšší plynulost her .
měla by vyjít max 3000 ,- Kč

Sluchátka mi nepříjdou příliš pohodlné, a sice sluchátka mám , a to základní Koss porta pro, které po zapojení do PC šumí , to bude asi tou integrovanou zvukovou kartou na MB Gigabyte GA-965P-DS4..pokud se nemýlím tak je snad od Realtek ..
Vlastně ani o poslech ze sluchátek nestojím,. a když už, tak v posteli můžu ležet a poslouchat muziku z beden, tak jako tak..

asi bych nejvíce uvažoval nad Z-5500 nejen kvůli designu, ale kvůli Subwooferu, který mi příjde efektní a snad i funkční..
z mého pohledu je mi prostě jedno, jestli Z-5500 mají v satelitech s největší pravděpodobností měniče Tangband nebo třeba Bandtang..

Ale pokud se najdou lepší regálovky nebo monitory ( což absolutně nemám ponětí co je, asi nějaké reproduktory předpokládám :)), tak mi klidně nějaké doporučte..

Díky za reakce..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ber Z5500 :)

alepson to byla zajimava diskuze :D
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

dobře, stejně v pokoji nechci nějaký zesilovače a jiný (pro mě) ptákoviny..

ještě se zeptám stačila by mi zvukovka ASUS XONAR DX/XD PCI-E EAX2.0, 7.1CH, Retail ?
jde mi o to aby, mi moje integrovaná zvukovka nekazila zvuk a nesnižovala FPS..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

kdybych ted kupoval herni zvukovku, tak sahnu prave po xonaru. dobra cena, na ovladacich se maka. u creativu se ovladacu dockas az se neco potentuje. sam mam audigi 4pro. pokud to chces ale predevsim na hry, tak jdi asi do X-fi, protoze nabizi plnou podporu EAX. jinak, vliv zvukovek na fps jsou 1-2fps...
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

mno právě , že mám problém se hrou The Elder of scrolls Oblivion a nenapadá mě čím to je, že se seká... můj PC má C2D E6300 na 2,9 Ghz ,RAM- 4X 512 MB 800Mhz, 8800 GTS 512MB,
Ta X-fi má hodně typů záleží na tom, kterou vyberu? Nebo je to jedno? Popřípadě kterou mám vzít.. díky..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to urcite nebude zvukovkou :wink:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“