Jaký je váš rozpočet?
asi tak do 20 tis, ale pokud budou moje požadavky vzhledem k ceně přemrštěné klidně připlatím
Jakou velikost notebooku preferujete?
o velikost moc nejde, chci co největší displej a tím pádem asi musím akceptovat větší rozměry, ale nechci zase nic přehnaně těžkého.
Preferujete nějaké značky?
absolutně ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
běžná práce, internet, ale také dost často se chci dívat na filmy - absolutní podmínka je aby zvládal bez potíží video 720p - ale to snad nebude problém u žádného nového stroje.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
bude to záložní kompík domů a cca 1-2x týdně ho budu přenášet do práce
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Asi ano, většinou starší věci a né moc náročně, na opravdové hraním mám hlavní počítač.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Samozrejmě co největší, pokud reálně vydrží 3 hodiny tak budu spokojený
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Buď Vistu nebo nic (mám jednu záložní licenci XP)
Displej
chtěl bych větší diplej, díval jsem se, že 17 bude asi jasná volba, 16 je málo a 18 jsou drahé. Byl bych rád kdyby byl diplej co nejkalitnější, pokud možno ne TN a ne lesklý displej - mně se s lesklým špatně dělá, ale třeba mě přesvědčíte že výhod je více než nevýhod.
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
u velkých úhlopříček (nad 24 preferuji jasně WS) u menších raději klasiku 4:3, ale tedy asi bude jedná možnost WXGA rozlišení 1440x900
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
je mi to jedno
Jak velká má být operační paměť?
asi 2GB, to myslím bude stačit
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
preferuji poměr výkon/cena nad značkou
Jak velký má být pevný disk?
nevím co bude za ty peníze reálně, ale 250GB bych považoval za minimum, raději 320GB
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD RW
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ani ne.
Máte nějaké speciální požadavky?
Klávesnice s klasickým rozložením - tedy se samostatnou numerickou částí.
WiFi - ale to snad umí všechny ne
Dále by mě zajímalo, zda existuje něco jako přídavné repráky které by dokázali hrát trošku lépe než integrované reproduktory.
Jelikož bude taky občas sloužit jako náhrada HTPC (které je už asi tak 2 roky pouze v plánu a taky tak ještě dlouho bude), tak by se hodila i nějaká jednoduchá možnost propojení s plochou TV - digitální výstup nebo HDMI. Teď mě ještě napadá - jak je to s podporou přenosu zvuku přes HDMI u notebooků, tak jako to mají některé ATIny - já vím že si dost vymýšlím
Díky za každy tip a připomínku.