Přehřívání CPU - Dokáže mi někdo poradit?
- skrblik
- Nováček

-
Přehřívání CPU - Dokáže mi někdo poradit?
Dobrý den,
mám problém s přehříváním procesoru Core2 Duo E8200. Ihned po naběhnutí BIOSu systém hlásí až 70°C s boxovaným chladičema a 60°C s chladičem CM Hyper 212. Procesor jsem už kvůli podezření závadnosti teplotního čidla měnil, ale problémy přetrvávají.
Sestavu mám následující:
MB: Asus Striker Extreme
RAM: 2x 2GB A-Data 800MHz
VGA: ATI HD4870
HDD: Seagate 320GB (SATA)
Nastavení napětí CPU:
VCorw Voltage - 1,12V
CPU VTT Voltage - 1,16V
1,2V HT Voltage - 1,26V
SB Voltage - 1,55V
funkce AI Tuning - Standard
verze BIOSu: 1504
Procesor je připojen zkrze 4-pinové napájení. Byly odzkoušeny různé vrstvy teplovodivých past, před nanešením jsem stykové plochy řádně očistil.
Je první počitač, který stavím. Prosím, pomůže mi někdo zkušenšjší a znalejší?
mám problém s přehříváním procesoru Core2 Duo E8200. Ihned po naběhnutí BIOSu systém hlásí až 70°C s boxovaným chladičema a 60°C s chladičem CM Hyper 212. Procesor jsem už kvůli podezření závadnosti teplotního čidla měnil, ale problémy přetrvávají.
Sestavu mám následující:
MB: Asus Striker Extreme
RAM: 2x 2GB A-Data 800MHz
VGA: ATI HD4870
HDD: Seagate 320GB (SATA)
Nastavení napětí CPU:
VCorw Voltage - 1,12V
CPU VTT Voltage - 1,16V
1,2V HT Voltage - 1,26V
SB Voltage - 1,55V
funkce AI Tuning - Standard
verze BIOSu: 1504
Procesor je připojen zkrze 4-pinové napájení. Byly odzkoušeny různé vrstvy teplovodivých past, před nanešením jsem stykové plochy řádně očistil.
Je první počitač, který stavím. Prosím, pomůže mi někdo zkušenšjší a znalejší?
- tnema
- Začátečník

Re: Přehřívání CPU - Dokáže mi někdo poradit?
Máš opravdu dobře nasazený chladič?
ntb alzabook/rtx3070
- viky58
- Černá karta

-
E8200 jaká to je serie ???
jinak to vypada : bud na vadne čidla , nebo na špatně nasazeny chladič , nebo si deska nejk nerozumi z CPU , ale podle mne je špatně nesazené IHS na CPU ( tak jako u mne
)
jinak to vypada : bud na vadne čidla , nebo na špatně nasazeny chladič , nebo si deska nejk nerozumi z CPU , ale podle mne je špatně nesazené IHS na CPU ( tak jako u mne
- skrblik
- Nováček

-
Chladič jsem zkoušel nasadit celkem asi 5x. Boxovaný chladič podává daleko horší výsledky, současný je pravděpodobně namontován správně. Použil jsem přibližně 1/5 teplovodivé pasty.
Verze procesoru je E27442-001, pro závadnost teplotního čidla jsem ho už jednou reklamoval, ale žádná změna.
S deskou by měl být kompatibilní, mnoho uživatelé toto spojení bezproblémově užívá.
Zkusil jsem taky zmeřit teplotu externím čidlem a nejvýšší naměřená hodnota CPU byla 45°C (bez zátěže, jen BIOS).
Přesto je chladič na dotek chladný (tak max. 30°C). Teplota MB se pohybuje okolo 38°C.
Verze procesoru je E27442-001, pro závadnost teplotního čidla jsem ho už jednou reklamoval, ale žádná změna.
S deskou by měl být kompatibilní, mnoho uživatelé toto spojení bezproblémově užívá.
Zkusil jsem taky zmeřit teplotu externím čidlem a nejvýšší naměřená hodnota CPU byla 45°C (bez zátěže, jen BIOS).
Přesto je chladič na dotek chladný (tak max. 30°C). Teplota MB se pohybuje okolo 38°C.
- skrblik
- Nováček

-
Před chvílkou jsou nacpal externí teplotní sensor až k samotnému procesoru, přímo do patice.
Teploty jsou v průměru 34°C, oproti internímu čidlu tedy téměř dvojnásobně menší.
Teploty CPU se od teplot MB liší jen minimálně.
Myslíte, že můžu naistalovat Windows a bezproblémově používat systém? Nevynechá CPU při určité teplotě instrukce, aby se ochladilo? Jsem skutečně takový smolař, že jsem schytal 2 procesory se stejnou závadou?
Teploty jsou v průměru 34°C, oproti internímu čidlu tedy téměř dvojnásobně menší.
Teploty CPU se od teplot MB liší jen minimálně.
Myslíte, že můžu naistalovat Windows a bezproblémově používat systém? Nevynechá CPU při určité teplotě instrukce, aby se ochladilo? Jsem skutečně takový smolař, že jsem schytal 2 procesory se stejnou závadou?
- viky58
- Černá karta

-
asi jo 
Jinak všechny CPU E8XXX mají podle men vadná čidla ! , a nebo což by bylo horší špatně nesazeny IHS
Ano podle mne mužeš klidně naistalovat widle , a provozovat system games atd
a navic dneska maji CPU od intelu dost dobre teplotni ochrany atd
Jinak všechny CPU E8XXX mají podle men vadná čidla ! , a nebo což by bylo horší špatně nesazeny IHS
Ano podle mne mužeš klidně naistalovat widle , a provozovat system games atd
a navic dneska maji CPU od intelu dost dobre teplotni ochrany atd
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jde o to cim se ty ochrany ridej 
- skrblik
- Nováček

-
A to je prave to! Procesory Intel se při kritické teplotě prakticky vypínají, aby nedošlo k nevratmému poškození.* Systém teplotních ochran je řízen interním sensorem, což v mém případě vylučuje možnost přetaktování, což byl jeden z důvodů proč jsem ho kupoval. Zárověň by měla znemožnovat hraní her a provádění výpočetně náročných procesů; chybně měřená kritická teplota (72°C) odpovídá přibližně 45°C. Takový procesor by mi byl k ničemu.
* Touto informácí si nejsem zcela jist, ale někde jsem to slyšel a potvrzují to i mé vlastní zkušenosti. Velmi uvítám jakoukoliv připomínku nebo informaci od vás.
* Touto informácí si nejsem zcela jist, ale někde jsem to slyšel a potvrzují to i mé vlastní zkušenosti. Velmi uvítám jakoukoliv připomínku nebo informaci od vás.
- Trek
- Začátečník

Jeste jedna vec je celkem signifikantni a to sice cim tu teplotu zobrazujes.
U myho E8500 hlasi kazdej program jinou teplotu, dokonce updatovali bios pro moji desku s korekci zobrazeni (kdyz se koukam v biosu nebo pro aplikace uzivajici funkce biosu).
Stahni si napr. RealTemp, Everesta, CoreTemp a mrkni se co zobrazujou.
Dale pak v RealTempu stiskni cudla Test Sensors.
A podivej se v RealTempu na Distance to TJMax (ja mam ted napr. 58). Jestli mas to TJMax moc maly ci se dokonce generuje PROCHOT tak bych to odnesl reklamovat kvuli vadnymu senzoru, co jsem tak cetl tak to lidi udelali.
U myho E8500 hlasi kazdej program jinou teplotu, dokonce updatovali bios pro moji desku s korekci zobrazeni (kdyz se koukam v biosu nebo pro aplikace uzivajici funkce biosu).
Stahni si napr. RealTemp, Everesta, CoreTemp a mrkni se co zobrazujou.
Dale pak v RealTempu stiskni cudla Test Sensors.
A podivej se v RealTempu na Distance to TJMax (ja mam ted napr. 58). Jestli mas to TJMax moc maly ci se dokonce generuje PROCHOT tak bych to odnesl reklamovat kvuli vadnymu senzoru, co jsem tak cetl tak to lidi udelali.
- skrblik
- Nováček

-
RealTemp hlásí: Distance to TJMax-55, TempCore1-45°C, Core2-40°C, Sensor Movent1-5, Sensor Movent2-6
DDále jsem měřil programem CoreTemp, ten naměřil na prvním jádru 41°C a na druhém 46°C. Použil jsem také SpeedFan, zde jsou hodnoty:
Temp1 63°C, Temp2 32°C, Temp3 -55°C, Temp1 27°C, Temp2 48°C, Temp3 1°C(?), CPU -64°C, Internal Temp 45°C, Remote Temp -64°C; VCore1 1.06V, VCOre2 3.26V
Napětí na procesoru velmi jemně kolísá (v řídech setin) a systém je značně nestabilní. Často krátkodobě zamrzává a mnohdy pomůže až restart. Problém je hlavně při kopírování většího množství souboru, jinak odzkouženo na Call of Duty 4.
DDále jsem měřil programem CoreTemp, ten naměřil na prvním jádru 41°C a na druhém 46°C. Použil jsem také SpeedFan, zde jsou hodnoty:
Temp1 63°C, Temp2 32°C, Temp3 -55°C, Temp1 27°C, Temp2 48°C, Temp3 1°C(?), CPU -64°C, Internal Temp 45°C, Remote Temp -64°C; VCore1 1.06V, VCOre2 3.26V
Napětí na procesoru velmi jemně kolísá (v řídech setin) a systém je značně nestabilní. Často krátkodobě zamrzává a mnohdy pomůže až restart. Problém je hlavně při kopírování většího množství souboru, jinak odzkouženo na Call of Duty 4.
- Trek
- Začátečník

Me se zda, ze to je dle RealTempu v pohode. Jen jedna teplota je o trochu jina.
V cem je to nestabilni?
V cem je to nestabilni?
- skrblik
- Nováček

-
Problém mám především s zamrzáváním systému a kolísáním výkonu ve Windows. Provádím-li nějákou akci, tak jednou je to rychlé, po druhé pomalé a po třetí třeba zas rychlé. Někdy je akce provede téměř okamžitě a jindy ta samá trvá velmi dlouho. Při kopírování souborů mi to dvakrát (ku příkladu) nahlasí chybu a po třetí vše proběhne bez problémů.
Obdobné problémy jsem už na internetu v souvislosti s tímto procesorem (E8200) našel. Vždy je doprovázelo chybné inetrní čidlo. Asi zkusím u prodejce dohodnout výměnu za jiný procesor.
Obdobné problémy jsem už na internetu v souvislosti s tímto procesorem (E8200) našel. Vždy je doprovázelo chybné inetrní čidlo. Asi zkusím u prodejce dohodnout výměnu za jiný procesor.
- Trek
- Začátečník

A jaky Windows mas (Vista nebo XP)?
Nech si pustenej RealTemp, jestli se ti tam, kdyz na tom pc budes delat a jakoze se to zpomali, nezaskrtne prochot policko.
Nech si pustenej RealTemp, jestli se ti tam, kdyz na tom pc budes delat a jakoze se to zpomali, nezaskrtne prochot policko.
- skrblik
- Nováček

-
Používám XP, ale chtěl bych si přiinstalovat jěště Visty.
Nezaregistroval jsem jestli se PROCHOT zaškrtl; teploty po chvilce hraní COD4 dosahují 55°C (CoreTemp).
Jěště chvilku si ten procesor nechám a pak ho nejspíš zkusím vyměnit za jiný.
Nezaregistroval jsem jestli se PROCHOT zaškrtl; teploty po chvilce hraní COD4 dosahují 55°C (CoreTemp).
Jěště chvilku si ten procesor nechám a pak ho nejspíš zkusím vyměnit za jiný.
- skrblik
- Nováček

-
Těď mám ale jiný problém. Žádná hra, která se spouští z CD mi nejde přehrát. Objeví se uvádní rámeček hry a dál nic; zůstane tam dokud ho ve správci úloh nevypnu. I instalování z CD/DVD mechaniky je velmi pomalé a předchozí podivnost při kopírování souboru (z DVD) o které jsem už psal je pravděpodobně taky způsobena mechanikou.
Jak už jsem psal, toto je můj první počitač a abych řekl pravdu, tak ani nevím k čemu ty všechny konektory na mechanice slouží; připojil jsem jen IDE kabel s označením HDD a nápajecí konektor Molex.
Mechanika mi přišla bez manálu, byla jen tak zabalena v tuším igelitáku(reklamace?), žádná krabice, žádné příslušenství.
Jak už jsem psal, toto je můj první počitač a abych řekl pravdu, tak ani nevím k čemu ty všechny konektory na mechanice slouží; připojil jsem jen IDE kabel s označením HDD a nápajecí konektor Molex.
Mechanika mi přišla bez manálu, byla jen tak zabalena v tuším igelitáku(reklamace?), žádná krabice, žádné příslušenství.
- tielka
- Středně pokročilý

novej bios 1504 neumi teploty 1603 už jo tak ho nahrej
- tielka
- Středně pokročilý

novej bios 1504 neumi teploty 1603 už jo tak ho nahrej
- david304
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm zajímavé. 
- Thellwin
- Administrátor

Zajímavé to bude, až se ti promažou tyhle nicneříkající posty a žlutá se změní na červenou.
Goldnoob team proud member!
- NEONET
- Středně pokročilý

ja koupil strejdovi Q9400 a po narvani do desky (Asus P5K - Intel P35) se detekovala teplota 80°C a hlasil se jako 2x PIII xeon, po updatu biosu na nejnovejsi je vse ok, i teploty, zkus prvni updatnout bios
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64