NB do 32 000 CZK

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NB do 32 000 CZK

Příspěvek od SpeedyGT »

JanHavlicek píše:To Lenovo bude pevnější, tyto nové Delly mají měkčí plasty, takže kdyby se přenášel každý den (s čímž asi počítáš), Lenovo bude v tomto asi o něco lepší

ad. nVidia - jestli to Quadro, nebo 8400GS u Dellu, je to jedno, to Quadro je výkonově prakticky stejné, vychází z té 8400
Jo s tou nVidíí sem to poplet, akorát sem přijel od moře tak mi hlava lítala všude kolem :lol:

Ano, přenášet ho budu asi docela často. Ale co sem tak viděl u kámoše s R61, sebe-pevnější šasi je Vám na nic když /i trochu/ spadne na roh.

Takže jak to tak chápu, oba booky jsou výkonově na tom stejně, Lenovo by mělo mít lepší zpracování šasi a lepší display.
Ještě se chci zeptat - je hodně znát rozdíl mezi 1440x900 a 1680x1050? Zase si řikám, že tak vysoké rozlišení snad nemůžu na 15,4" LCD uživit. Lenovo R61 už jsem si odzkoušel, zahrál si na něm atd, takže vím jak to +/- je. Ségra má Fujitsu-Siemens s 1280x800 a do takovéhleho rozlišení už bych nešel (i když pravda, ted pracuju na 19"LCD 1280x1024 ale i tak :oops: ).

Možná dělám chybu ale furt si říkám Dell je Dell, líbí se mi s tou zárukou.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

1440x900 je imho na 15 idealni, ale zalezi hodne na zraku dotycneho. Ja mam zrak vyborny a i tak tvrdim, ze mensi staci. :)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

No já jsem těch 1440*900 viděl a je použitelné, ale podle mě je těch 1680*1050 naprosto ideální, sám to mám na R61čce a neměnil bych.
No, jak Ty říkáš že dell je del, tak já zas tvdím že ThinkPad je ThinkPad a osobně bych dal přednost ThinkPadu, Měl jsme možnot porovnat thusot šasi R61čky a Dell Vostro a ta R61čka je o hooodně pevnější.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Od Dellu se těm ThinkPadů rovnají nebo přibližují spíš Latitude, Vostro je taková spotřebitelsko-firemní řada (kočkopes), která na druhou stranu mívá hezčí design (proti ní budou postavený nový ThinkPady SL)... Jinak tu záruku (NBD, repair-on-site, accidental damage) budeš moci rozšířit i u Lenova (i když za to budeš muset vypláznout něco navíc, no)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No ohledně rozlišení - 1440x900 bych dneska volil na 15" spíš než 1680x1050. Přes den vám to tolik nevadí, ale navečer, jak na vás padne únava, tak musíte na vysokém rozlišení hodně ostřit a menší písmo jde špatně přečíst (tedy aspoň moje zkušenost)

Displej s 1680x1050 bude možná o kapánek lepší v podání barev, ale to v případě matného WSXGA+ u Lenova a lesklého WXGA+ u Dellu nebude tak patrné
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“