Jedna bedna M-Audio AV 40 hraje vice.
Moderátor: CageJ
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Jedna bedna M-Audio AV 40 hraje vice.
Asi pred mesicem jsem si koupil poslechove monitory M-Audio AV 40. Zvukove me vyhovuji, ale po podrobnem tydennim testovani musim bohuzel konstatovat, ze pri ovladani hlasitosti nejsou leva a prava reprobedna zesilovany stejnomerne, ve vetsine urovni hlasitosti hraje mene hlasite hlavni (leva) reprobedna.
Muzete poradit, co tam muze zlobit? Dam je reklamovat, malinko spekuluji, ze bych je rovnou vymenil za vyssi model BX5A, mate nekdo zkusenosti?
Diky moc.
Muzete poradit, co tam muze zlobit? Dam je reklamovat, malinko spekuluji, ze bych je rovnou vymenil za vyssi model BX5A, mate nekdo zkusenosti?
Diky moc.
Notebook Acer 1810T, PC: Intel® CoreTM 2 Duo E6300, NVIDIA® GeForce™ 7650 GS 256 MB DDR2, 2GB DDR2-533 MHz, Creative X-Fi Gamer, M-Audio Transit, Logitech G15/G5, report M-Audio BX5A Deluxe, sluchatka Sennheiser HD 600, lcd Acer Ferrari F20, Windows XP a Linux Ubuntu
- Bohetour
- Začátečník

-
Re: Jedna bedna M-Audio AV 40 hraje vice.
Spatny potenciometr?
- Maxtor
- Začátečník

-
Hmm.. vypada to asi na elektroniku no.. zkus je jeste pro jistotu pripojit k jinemu zdroji zvuku (ja nevim.. rekneme treba MP3 prehravac, cokoli), ale spise to vidim na repro no.. u tehle levnych sestav se to stava..
Jinak jestli budes reklamovat, urcite je vymen za BX5A.. resp. nelze to nez doporucit.. preci jen jsou ty 40ky uplny entry level, coz se projevuje i na konstrukci a materialech..
Pokud potom menit opravdu budes.. neber obycejne BX5A, ale BX5A Deluxe, ktere pred nedavnem vysly.. zase toliko se nezmenilo, minimalne se ale preslo na kevlar, co se membrany bas menice tyce.. stojej uplne stejne.. stara rada pujde pryc..
Jinak jestli budes reklamovat, urcite je vymen za BX5A.. resp. nelze to nez doporucit.. preci jen jsou ty 40ky uplny entry level, coz se projevuje i na konstrukci a materialech..
Pokud potom menit opravdu budes.. neber obycejne BX5A, ale BX5A Deluxe, ktere pred nedavnem vysly.. zase toliko se nezmenilo, minimalne se ale preslo na kevlar, co se membrany bas menice tyce.. stojej uplne stejne.. stara rada pujde pryc..
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Diky za tipy a vysvetleni. Zkousel jsem jeste aux vstup a mp3 prehravac, ale problemy stejne. Poslal jsem na reklamaci a ty BX5aDelux si rad priplatim. 
Notebook Acer 1810T, PC: Intel® CoreTM 2 Duo E6300, NVIDIA® GeForce™ 7650 GS 256 MB DDR2, 2GB DDR2-533 MHz, Creative X-Fi Gamer, M-Audio Transit, Logitech G15/G5, report M-Audio BX5A Deluxe, sluchatka Sennheiser HD 600, lcd Acer Ferrari F20, Windows XP a Linux Ubuntu
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Koukal jsem prave, ze u tech BX5A Deluxe budu muset propojovat pres vstupy XLR nebo TRS, to se redukuje nejak do jacka, abych to pripojil k PC?
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tohle by měl být on: Adam Hall KP6PPM23-5Y .
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Maxtor
- Začátečník

-
Bohuzel nemel.. TRS ma 3 zily.. TS-2 a TRRS-4.. jinak jde ale v klasicke US mluve o 1/4" Jack.. abych pravdu rekl, touhle otazkou jsem se nikdy nezabyval (tedy propojeni s 3,5mm vystupem) a kdyz tak ted koukam po kabelech, nebude to zadna sranda asi..
Zatim jsem se dostal pouze k 1/4" stereo to 2x XLR, takze pomoci redukce by to slo strcit do zvukovky, ale elegantni to moc neni..
//EDIT
Tak beru zpet.. koukl jsem ted do manualu k bednam a je tam un/balanced, takze v pohode.. staci ti jakykoli 2x 1/4" Jack -> 3,5mm stereo Jack, tedy klidne ten Adam Hall..
Zatim jsem se dostal pouze k 1/4" stereo to 2x XLR, takze pomoci redukce by to slo strcit do zvukovky, ale elegantni to moc neni..
//EDIT
Tak beru zpet.. koukl jsem ted do manualu k bednam a je tam un/balanced, takze v pohode.. staci ti jakykoli 2x 1/4" Jack -> 3,5mm stereo Jack, tedy klidne ten Adam Hall..
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Maxtor
..no proto
Jinak tě musím upozornit, že ty BX5 mají jiné ovládání hlasitosti, zezadu bedny a každá zvlášť, takže pokud si měnil u těch AV40 hlasitost na bednách, tak tady to tak jednoduché není.
..no proto
Jinak tě musím upozornit, že ty BX5 mají jiné ovládání hlasitosti, zezadu bedny a každá zvlášť, takže pokud si měnil u těch AV40 hlasitost na bednách, tak tady to tak jednoduché není.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Maxtor
- Začátečník

-
jj.. vzhledem k tomu, ze u monitoru se obecne pocita i s vicekanalovymi konfiguracemi, prodavaji se vetsinou po kusech, tzn. kazdy ma "svuj vlastni vsechno".. 
Kazdy monitor ma tedy vlastni elektriku, vlastni volume..
- Bohetour
- Začátečník

-
Mel jsem takovy problem u starych levnych 2.1, ale pak jsem koupil trochu neco jinehoMaxtor píše:Hmm.. vypada to asi na elektroniku no.. zkus je jeste pro jistotu pripojit k jinemu zdroji zvuku (ja nevim.. rekneme treba MP3 prehravac, cokoli), ale spise to vidim na repro no.. u tehle levnych sestav se to stava..
Nevis kde by ten problem mohl presne byt? Bych je nasel a zkusil spravit
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Vlastni elektrika urcite pomuze, uz se tesim, moje reklamovane bedny jsou uz na ceste a BX5 snad prijdou brzy. Pocitam ze to bude tedy chtit dva vystupy do elektriky u stereo, ne?Maxtor píše:jj.. vzhledem k tomu, ze u monitoru se obecne pocita i s vicekanalovymi konfiguracemi, prodavaji se vetsinou po kusech, tzn. kazdy ma "svuj vlastni vsechno"..
Mam koupit ten kabel 2x 1/4" Jack -> 3,5mm stereo Jack nejaky kvalitnejsi? Zvukovku mam do notebooku, M-Audio Transit, casem pripojim i do Creative X-Fi Gamer na PC.
Delaji se zvukovky, ktere to XLR optimalne vyuziji? Klidne casem koupim neco lepsiho, kdyz uz budou pekne bedny, mozna i brucak
- Maxtor
- Začátečník

-
jj.. budes pro ne potrebovat dve el. zasuvky.. a jinak ke kabelu.. zase bych to nejak neprecenoval.. podle me je ten Adam Hall dostacujici az az.. prumer to ma, to je hlavni..
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Dekuji za diskusi, AV-40 uz jsme vratil, priplatit a prave mi dosly BX5a Deluxe, tak pilne zkousim.
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak pak napiš dojmy a rozdíly oproti AV40
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Maxtor
- Začátečník

-
to Jan.Valdman
Tak po case se tazi, jake pocity..? ..sam jsem Deluxy jeste neslysel.. je teda fakt, ze co se tyce zvuku, poslech je jedine mozne reseni pro utvoreni nazoru, nicmene co alespon zpracovani..? nikde zadne problemy..?
Tak po case se tazi, jake pocity..? ..sam jsem Deluxy jeste neslysel.. je teda fakt, ze co se tyce zvuku, poslech je jedine mozne reseni pro utvoreni nazoru, nicmene co alespon zpracovani..? nikde zadne problemy..?
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Ahoj zase po chvili. Bedny mam pul roku, hraji kazdy den a stale jsem nadsen, hlavne cistotou zvuku. Pripojuji na notebooku k USB zvukovce M-Audio Transit analogove. Kazda bedna ma vlastni ovladani zezadu a take vlastni elektriku. Uvazuji o dokoupeni subwooferu, ale to bude chtit jinou zvukovku s 5.1. Zasilam obrazek a urcite koupi doporucuji. Pro bohatsi se jiz objevila vyssi rada Studiophile CX5.