Docela by me zajimalo, jak funguji dneska uz masove prodavana sluchatka s USB kolikem. Pokud to dobre chapu, tak maji v sobe vlastni DA prevodnik a funguji jako ta nejprimitivnejsi zvukova karta. Co je fajn v PC bez zvukovky (existuje takove jeste?), ale pokud tohle pripojim k masine, kde je "HW akcelerovana" zvukovka, tak se to proste nastavi jako primarni DS zdroj zvuku sluchadla, obejde to vsechny ty vychytavky vasi nadupane zvukovky a proste to pusti pres svuj primitivni chinasmejd prevodnicek?
Nebo to funguje inteligentne a necha zvuk zpracovat klasickou zvukovku a pak si to digitalne na urovni DS prebere zpracovana digitalni data a jednoduse DA prevede do sluchatek? Tohle je asi naivni predstava, ale zase mi prijde absurdni, ze by se masove prodavaly USB sluchatka a nikde se nepsalo, co to je vlastne za srajda podfuk na uzivatele a ze tim prijdete o vsechny vyhody nadupane (byt treba integrovane, ale i normalni pridavne) zvukove karty...
USB sluchatka - jak funguji?
Moderátor: CageJ
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jj, je to jak píšeš. Všechny co jsem měl v rukou tak mají vlastní obvod, takže to interní zvukovku obchází. Hlavně bacha na nálepky typu 5.1 atd., protože některé (především ty levné) nemají více reproduktorků, jak by se slušelo, ale jsou tam jen klasický 2 a prostorový zvuk je vytvářen synteticky a nestojí za nic... viz. jedny co jsem před časem testoval:
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008020704
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008020704
Bathory
- Maxtor
- Začátečník

-
Presne tak.. musel bys mit sluchatka nejak propojena s onou zvukovkou s efekty.. takhle jde o samostatny zdroj zvuku, ktery vse pocita sam.. vyhodou to je samozrejme v IP telefonii, kde mas pro skype apod. volne zvukove zarizeni, ktere je pri hovorech nezavisle na zvuku systemu..
Na hrani je to ale spise ke skode..
Na hrani je to ale spise ke skode..
- F1l1p
- Středně pokročilý

Já bych to na druhou stranu tak špatně neviděl. O těch levných USB sluchátkách za pár set korun se samozřejmě nemá cenu bavit, ale vyšší modely Senneheiserů (řady PC), nebo Platronicsů už by mohli být zajímavější. K té usb zvukovce jsou připojeny standartními jack konektory, takže se v případě potřeby můžou propojit klasicky se zvukovkou. A rozdíl cen je např. u Sennů PC 161 a 166 USB asi 1500 Kč, takže myslím, že už ta zvukovka bude mít dostatečnou kvalitu vůči těm sluchátkům.
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
Re: USB sluchatka - jak funguji?
Aktualne to resime u testu Logitech Z Cinema, ktere maji prave taky USB pripojeni a vlastni zvukovku. Pavel Vychodil, ktery je testuje na to reseni hrozne nadava. Kazdopadne je to cele postavene na hlavu, clovek ma v pocitaci solidni zvukovku (treba X-Fi) a diky USB srajde v podstate veskery zvuk ji obchazi a leze rovnou do beden. Malokdo si to uvedomi, ale treba ve hrach je to potom solidni pruser, nefunguje EAX, zadna hw akcelerace zvuku, nic...
PCT BOSS