Nejde to technicky, takže musíš koupit cinche.martin850 píše:bol som na stranke MSI a k Radeonu 4870 balia DVI-HDMI redukciu, konkretne pisu:
ja to chapem, tak, ze cez DVI teda zvuk musi ist, ked ma ist z tej redukcie. alebo som si to zle prelozil?The ATI Radeon HD 4850 has a built in HDMI with HD audio support for one-plug HDTV connectivity. This unique feature is enabled with an intelligent DVI to HDMI adapter. The benefit of this approach is to preserve the traditional dual-DVI-I connectivity (with VGA support) that gamers demand while offering a seamless connection for big-screen HD gaming. No internal SPDIF or other audio cabling is required.
DVI - HDMI k LCD TV
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Magicie
- Začátečník

Re: DVI - HDMI k LCD TV
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a ja si zas myslim ze to pujde pokud pouzijes prilozenou ATI DVI-HDMI redukci ( ktera asi bude upravena podle jejich potreb aby se to nejak veslo i to audio ) a potom klasicky HDMI-HDMI kabel uz audio vest umi.
Tak kdo ma teda pravdu? Muze to nekdo s 38x0 nebo 48x0 vyzkouset a vyvezt jedu stranu z omylu?
AD. Anglicky umim celkem dobre a to co pisou na te strance MSI je jasne, audio by v jejich pripade melo jit, jinak jde o klamavou informaci !!! ( a v USA je nekdo muze zazalovat
)
AD2. Pokud by to audio technicky neslo propasirovat ven, tak proc tam ta zvukovka vubec je
Tak kdo ma teda pravdu? Muze to nekdo s 38x0 nebo 48x0 vyzkouset a vyvezt jedu stranu z omylu?
AD. Anglicky umim celkem dobre a to co pisou na te strance MSI je jasne, audio by v jejich pripade melo jit, jinak jde o klamavou informaci !!! ( a v USA je nekdo muze zazalovat
AD2. Pokud by to audio technicky neslo propasirovat ven, tak proc tam ta zvukovka vubec je
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Krteq
- Čestný člen

-
Beru vše zpět...
Podle všeho tedy karty od řady HD2xxx umí protlačit zvuk přes DVI... zmátli mě ofic. specifikace DVI, které jsem měl na školení...
všem se omlouvám za mystifikaci
Podle všeho tedy karty od řady HD2xxx umí protlačit zvuk přes DVI... zmátli mě ofic. specifikace DVI, které jsem měl na školení...
Viz.: ATi Knowledge baseIn order to enable HDMI support on the Radeon™ HD 2000 or Radeon™ HD 3000 series board through the DVI connector, AMD has designed unique DVI-HDMI adapters that are only available through certified vendor(s) selected by AMD to authorized partners.
všem se omlouvám za mystifikaci
- Magicie
- Začátečník

Já mám HDMI - DVI OUT kabel a na LCD TV mi prostě přes něj zvuk nešel, nebo jsem alespoň nevěděl, jak ho rozjet. Mám HD3850, poradí mi někdo jak na to, pokud to tedy jde?
- beardie
- Čestný člen

ehmKrteq píše:...
predsa to bola pravda, ked som to kdesi cital
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Magicie
- Začátečník

No předpokládám, že jsou všichni spokojeni s tím, že to jde, ale já stále nevím "jak" ? 
- beardie
- Čestný člen

mas ATi Audio nastaveny ako vychodzi prehravac zvuku? v spravcovi zariadeni
- Krteq
- Čestný člen

-
No podle toho, co jsem se před chvílí dočetl by to mělo fungovat pouze přes tuto redukci (Part Number: 61400635006), která by měla být přibalena ke kartě.

Co se týče nastavení, možná pomůže toto
2 Beardie: Tohle byl fakt MEGA error...
In order to enable HDMI support on the Radeon™ HD 2000 or Radeon™ HD 3000 series board through the DVI connector, AMD has designed unique DVI-HDMI adapters that are only available through certified vendor(s) selected by AMD to authorized partners.

Co se týče nastavení, možná pomůže toto
ATi Knowledge baseSymptoms:
There is no Audio available with the Catalyst Software Suite 7.8 for Windows VISTA 32/64bit through DVI-HDMI adapter.
Solution:
Please note that the Microsoft UAA driver, which is included with Microsoft Vista, supports the HD Audio Device on above mentioned graphics cards. No additional HDMI Audio Driver is required to enable sound with Microsoft VISTA operating system.
If your motherboard has a Digital Output Device (SPDIF), VISTA recognizes this device as the default digital output device. You need to change the default device to HDMI. To do so, please follow the steps below:
- Open "Control Panel" and double click on "Sound"
- On "Playback" tab right click on "Digital Output Device (HDMI)" with the TV icon
- Select "Set as Default Device"
- Right click on "Digital Output Device (HDMI)" with the TV icon again and click on "Test"
- You should hear sound from left and right speaker of your TV set
- Click on "OK"
2 Beardie: Tohle byl fakt MEGA error...
- Magicie
- Začátečník

Takže přes tento kabel ,který jsem speciálně kvůli tomuto účelu kupoval to nepojede?!
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
- beardie
- Čestný člen

predpokladam ze ta ati redukcia ma inak prepojene piny, takze ten tvoj kabel asi nepojde
- Magicie
- Začátečník

Můžete mi to někdo prosím ověřit, zda tomu tak doopravdy je ?
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jak je to tedy mozne, protlacit skrz DVI i zvukovou slozku, kdyz VSECHNY opakuji VSECHNY,piny DIV konektoru jsou u Dual link zapojeni pouzivane ?
Dual link nejde ?
pri Dual linku si piny meni ulohy /nejaky multiplex
/
Dual link nejde ?
pri Dual linku si piny meni ulohy /nejaky multiplex
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- beardie
- Čestný člen

na pretlacenie 1920x1080 staci single link, cez dalsich 6 nepouzivanych pinov moze ist zvuk 
- Magicie
- Začátečník

Můžete někdo ověřit, zda přes ten kabel protlačím, a nebo neprotlačím kýžený zvuk ? 
- Krteq
- Čestný člen

-
Podle vseho pres kabel neprotlacis... potrebujes tu DVI-HDMI redukci a HDMI-HDMI kabel
- Magicie
- Začátečník

Pres redukci mam pripojeny monitor
, budu potrebovat koupit dalsi HDMI kabel ,snad mi to vymeni.
- Jája
- Čestný člen

Zvuk z DVI konektoru jde IMHO přes analogovou část, která není při digital připojení používaná ale jen při zapojení redukce DVI/VGA. viz http://en.wikipedia.org/wiki/Image:DVI_pinout.svg pole Analog data
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Krteq
- Čestný člen

-
Neřekl bych, pokud se podíváš na obrázek té redukce, tak tam z analogové části žádné piny nejsou...a HDMI převádí pouze digitalizovaný zvuk, ne analog
viz.: wiki...HDMI supports, on a single cable, any TV or PC video format including standard, enhanced, and high-definition video along with up to 8 channels of digital audio...
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
zvuk funguje jen pri pouziti redukce dodane ke karte... jakykoliv jiny kabel nelze pouzit
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Magicie
- Začátečník

Kolik si mam na takovou redukci a HDMI HDMI 5m kabel oproti te moji stavajici HDMI DVI pripravit?