Čaute. Díval jsem se po širokoúhlých předsádkách (přeci jen je to menší, než celej objektiv) a našel jsem si 2 (pro mě cenově) zajímavé - Fomei 0,45x a Marumi 0,5x. Osobně znám jen Fomei, ale to neznamená, že bude lepší.
Tímto prosím o radu, která bude lepší, chci to víceméně jen na krajinky. Pokud by se předsádka měla chovat jako rybí oko, tak to nevadí.
Širokoúhlá předsádka
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Širokoúhlá předsádka
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- no-X
- Středně pokročilý
Re: Širokoúhlá předsádka
Na jaký objektiv to má být?
Osobní zkušenost jsem měl jen s Raynoxem 0,66x a ačkoli je Raynox známý jako výrobce skvělých makropředsádek a několik slušných telepředsádek, tak tahle nestála za moc. Výrazný úbytek ostrosti, zvlášť u krajů a barevná aberace
Nevím, jestli jsou na tom jiné vůbec líp, ale doufám, že ano...
Osobní zkušenost jsem měl jen s Raynoxem 0,66x a ačkoli je Raynox známý jako výrobce skvělých makropředsádek a několik slušných telepředsádek, tak tahle nestála za moc. Výrazný úbytek ostrosti, zvlášť u krajů a barevná aberace
Nevím, jestli jsou na tom jiné vůbec líp, ale doufám, že ano...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Širokoúhlá předsádka
Chtěl bych to navěsit na svůj seťák Canon EF 28-90 / 4-5,6 USM, případně časem na něco podobného.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj