Vyzkum : mate problem s GTX 280!?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Vyzkum : mate problem s GTX 280!?

Příspěvek od OBR »

K tomuto vyzkumu me vedlo spousty negativnich zkusenosti s GTX 280. Sam uz jsem reklamoval dve tyto karty a znam jeste dalsi tri lidi co meli stejny osud. V mem okoli umrelo 7 kusu GTX 280 a to nebude nahoda.

Popis meho problemu:

Nainstaloval jsem GTX 280 (obe od Gigabyte), nainstaloval jsem pocitac, a vse jelo ok asi hodinu. Pote co jsem spustil hru se pocitac zakousl a monitor cely zesednul a pak se objevily ruzne shluky znaku. Pomohl jen hard reset. Obraz v BIOSu byl ale rozpadly na ctverce a znaky z DOSu.

Jeste jeden reset a deska uz nenajela a na jejim displeji svitilo 4C (mam EVGA) na Asus to ukazuje CODEINIT. To jest zasadni problem s grafikou. Zkousel jsem vymenit zdroj, delat s tim psi kusy ale pocitatc nenajel. Obzivnul az kdyz jsem vyndal druhou kartu - tu dole. V tu chvili najel jako by nic a pohoda.

zkusil jsem kartu v druhem kompu a nejela, proste umrela i kdyz sviti zelene. Tak sla do RMA. Na pocitaci jsem pak par dni pracoval a nehral hry, vse jelo ok. Pak jsem delal clanek o fyzice a potreboval spustit hry. Nainstalil jsem GRAW2 a hral, po par minutach se pocitac sekl a obraz hry se totalne rozpadl na milion zelenych a cervenych bodu. Takze zase reset.

Po resetu opet 4C na displeji, vyndal a zandal jsem kartu a pocitac ozil a jel asi hodinu, pak opet to same. Obraz se rozpadal i v BIOSu a pri brouzdani webem. Nakonec opet 4C a dalsi uplne mrtva karta, ktera jen huci ale nic nedela. Obe karty jsou na RMA, a ja mam podezreni bud na zdroj (kterej mi ale rok tahnul 8800 Ultra SLI uplne v pohode) a nebo jsou ty GTX 280 opravdu totalni HOVNA.

V mem okoli znam jiz 7 pripadu s mrtvou a reklamovanou GTX 280 (ruzni vyrobci), pokud take nekoho znate napiste, ja se pokusim zjistit nejake oficialni stanovisko dodavatele nebo NV. Nekdo dokonce tvrdi, ze na karte chybi nejaky rezistor a proto tak umiraji ...
Naposledy upravil(a) OBR dne stř 6. srp 2008, 08:12, celkem upraveno 1 x.
Net
Začátečník
Začátečník

Re: Vyzkum : mate problem s GTX 280!?

Příspěvek od Net »

moja cesta ku plne-funkčnej 280ke je následovna.prva nahodil som a iba bodky.druha pri bote 3x zapipal PC a potom čierna obrazovka a fan na grafe 100% až nakonec tretia už funguje. :worship:

PS:šetky boli ASUSky
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

hm zajimave - (ze by se v ramci snizovani cen setrilo na nespravnem miste ? )
' napr. u HD4870 take neni osazen jeden z regulatoru v napajeci casti - vysledkem je slusne topeni

ale vypada to spis na problem vzajemne interakce zdroje a regulacnich obvodu na VGA - (chtelo by to provest mereni, jak se ten zdroj chova pri zatizeni s touto VGA )
zZZzzz
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Svoju Asusku mam uplne z prvej varky co prisla na Slovensko a hned v prvy den co sa dala kupit som si ju aj kupil. Po spusteni PC som ju hned nataktoval a odvtedy slape ako hodinky...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mě docela zaráží, že se to stává zejména u GTX280, GTX260 podle ohlasu na netu bývají docela bezproblémové. Že by těch 100%-ně funkčních jader bylo tak málo?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

ackoliv jsem gtx 280 nevlastnil tak jsem o brzkem odchodu techto gpu do vecnych lovist slysel nemalo.kamaradi (cca 3) museli take po par tydnech-dnech reklamovat.dle meho minimalne ta prvni revize je vadna co jim prisli nove z reklamace jiz slapou vpohode.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

U mě po skoro měsící používání Gigabyte a Asus žáden problém a znám další dva lidi co taky nemají problém s GTX 280.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Mně taky zatím (ťuk ťuk ťuk) nelehla, Asus
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja mam jeste treti GTX 280, a ta jede v testovacim kompu uz mesic bez problemu, proto netvrdim ze jsou vadne vsechny ale ze zkratka nejak zahadne umira jejich vetsina, vyzadal jsem si kolik se jich v CR reklamovalo a uvidime ... pekne me to ale sere. Jinak prehratim to neni na vsech mam vodnika a fullcover EK blok
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Já s kartou nemám problém, prostě mi doteď jede. (akorát u 177.79 nefunguje šetřící funkce 2/3D,což není kartou,ale ovladačem)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

Já jsem svou GTX280 od ASUSu koupil 25. 6. 2008 na CZC, zapojil do PC a zatím žádný problém.
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

Na problémy s mojí GTX 280 byl dokonce samostatný thread ale rád to ještě zopakuji. Měl jsem zatím dvě ..první od firmy Evga ..zapojím do PC a nic ..za chvíli se automaticky vypla ...a už nenaběhla ...příčinou byl nefunkční větrák ..takže šla na reklamaci ..další kousek byl od BFG, ten sice fungoval ale každá hra měla úděsný propady výkonu, v Crysis jsem chvíli lítal jak šílenec a chvíli slideshow, totéž dělalo ve FEAR. Zdroj jsme jako možnost vyloučili ..je dostatečně výkonný Seasonic 700W ..zapojeno bylo vše o.k. ..takže šla na reklamaci taky ..ale to už jsem si nechal vrátit prachy a na další "skvělý" kauf jsem už nenašel odvahu a v PV mám zatím stařičkou 8800GTX a čekám na 55 nm verzy karty.
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Taky se musím pánové podělit zakoupil jsem si též 2x 280GTX od Asusu instalace ovladacu proběhla v pořádku i po restartu vše ok.Ale problem již nastal když jsem chtěl otestovat tyto karty v SLI v 3d marku Vantage asi po 2minutach se rozpadl obraz.Zkoušel jsem vyndat jednu z těch po chvíli laborovaní zjištuji že umřela ta horní tak šla na RMA.Ještě jsem si říkal že zkusím otestovat tu druhou ta sice jela ale vydržela cca 30min a pak žačla dělat pruhy přes obrazovku zdroj jsem musel vyloučit Thermaltake Thougpower 1500W,take šla na RMA.Po té co přišli obě karty z reklamace již přes 1 mesic v pořadku (ťuk ťuk ťuk) asi špatna revize ta první várka :(
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

obr: " Nekdo dokonce tvrdi, ze na karte chybi nejaky rezistor a proto tak umiraji ... " Už jsi zjistil něco bližšího? (prosím, ale žádné jedna paní povídala)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

takze na EVGA foru jsem "posbiral" dalsich asi 15 RMAed karet ... dalsich 5 mam z XS fora. VO v CR mi tvrdi poruchovost 2-3 procenta a to je dost na karty kterych se v CR prodalo jen nekolik set za tak kratkou dobu ...

ps. dnes dorazila GTX 280 od asus a giga, hadejte co se stalo ... asus jede ale giga je mrtva uz z obchodu, ze by me nemeli v NVIDII radi a schvalne me takhle srali? Asuska je ze serie 2, bios ma 002 a je podle serioveho cisla dost novejsi, giga je stara prvni verze s biosem 001, ty jsou snad vsechny vadne ... sakra
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

kurva nestraste sakra .... taky mam prvni revizi....takze mam cekat, ze mi brzo umre ? :twisted:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:takze na EVGA foru jsem "posbiral" dalsich asi 15 RMAed karet ... dalsich 5 mam z XS fora. VO v CR mi tvrdi poruchovost 2-3 procenta a to je dost na karty kterych se v CR prodalo jen nekolik set za tak kratkou dobu ...

ps. dnes dorazila GTX 280 od asus a giga, hadejte co se stalo ... asus jede ale giga je mrtva uz z obchodu, ze by me nemeli v NVIDII radi a schvalne me takhle srali? Asuska je ze serie 2, bios ma 002 a je podle serioveho cisla dost novejsi, giga je stara prvni verze s biosem 001, ty jsou snad vsechny vadne ... sakra
Nj - je otázkou, proč tyto reklamace se týkají zejména GTX280 a néé GTX260? Mám podezření, že do GTX280 se dávají i "vadné" chipy, které v GTX260 makají (makaly by) naprosto v pohodě.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Tomco píše:kurva nestraste sakra .... taky mam prvni revizi....takze mam cekat, ze mi brzo umre ? :twisted:
spise se na to tes.alespon pak budes moci si rici o dobropis a vzit 55nm verzu. :razz:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
hellmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hellmaster »

přidám se kolektivu problémistů :) blbne mi větrák, vše šlape jak má jen se občas náhodně vypne.. (3x - 4xza večer) nedá se znovu rozpohybovat jen resetem celýho PC. Průser je to se sluchátkama na hlavě .. to poznám že se netočí až když se vypne komp :P
PC under construction
lace
Nováček
Nováček

Příspěvek od lace »

hellmaster píše:přidám se kolektivu problémistů :) blbne mi větrák, vše šlape jak má jen se občas náhodně vypne.. (3x - 4xza večer) nedá se znovu rozpohybovat jen resetem celýho PC. Průser je to se sluchátkama na hlavě .. to poznám že se netočí až když se vypne komp :P
no pokud mas asus kartu a nahozeny ty jejich softy jako smartdoctor, game... cosi apod tak hledej problem v nich
taky se me to objevilo a reseni bylo vzdy jen restart PC
a bez texhto softu pripadne misto nich s rivatunerem ten problem neni
navic ty softy od asus kazi 64bit crysis
crysis pak nedetekuje podporu DX10 v 64bit verzi a nabiha s DX9

jinak ja problemy s GTX280 od asusu z prvni varky nemam
jedinej problem co mam je ze od driveru 177.79 a vyse spusteni internet exploreru aktivuje 3d rezim takze karta misto 300/100 pak jede 608/1107, ale to je problem driveru podle me a zatim jsem na to zadny reseni nikde neobjevil delaji me to i novy drivery 177.83
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“