Myslím že pojede velmi dobře.Logue píše:Neviete ako mi pojde Oblivion na : XP2800+, 1024 RAM, 2600XT 512 ?
TES4 : Oblivion - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- gotti
- Začátečník

-
- Logue
- Začátečník

- riXo
- Začátečník

Ta hra je celkom narocna takze najpravdepodobnejsie je, ze ti to brzdi CPU.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- gotti
- Začátečník

-
to mi přijde divný,tak malý FPS.vždyt máme skoro stejnou sestavu.jak sem psal,mám Athlon 3000+,1024ram a 3650 grafiku(ta je pomalu to samí jako 2600XT).ovladače mám v8.1 CCC.Win jsem si v N-Lite ořezal o polovinu a povypínal služby které nepoužívám,tak jestli to není tím,ale takový rozdíl?ještě by si mohl v INI souboru nastavit menší hustotu trávy,jestli by to trochu nepomohlo.
iMinGrassSize=80 tak čím vyšší číslo nastavíš,tím menší hustotu trávy budeš mít.takže zkus třeba 140
iMinGrassSize=80 tak čím vyšší číslo nastavíš,tím menší hustotu trávy budeš mít.takže zkus třeba 140
- Logue
- Začátečník

Mas Athlon 64 ?gotti píše:to mi přijde divný,tak malý FPS.vždyt máme skoro stejnou sestavu.jak sem psal,mám Athlon 3000+,1024ram a 3650 grafiku(ta je pomalu to samí jako 2600XT).ovladače mám v8.1 CCC.Win jsem si v N-Lite ořezal o polovinu a povypínal služby které nepoužívám,tak jestli to není tím,ale takový rozdíl?ještě by si mohl v INI souboru nastavit menší hustotu trávy,jestli by to trochu nepomohlo.
Zbernica AGP ci PCI Express ?
Dnes vyskusam 8.3 HOTFIX a uvidim...
- gotti
- Začátečník

-
- Vart
- Začátečník

Reinstaloval jsem system a naskytl se problem s padanim hry. Driv mi to nepadalo, a tak jsem se docetl par rad- vypnout HDR, Vsync, AA.. to nic, ale pomohlo mi prejmenovat mpeg2data.ax, jak se casto radi... Vse v pohode, hral jsem asi dve hodky bezproblemu, dalsi den ale zas padani, a soubor mpeg2data.ax byl opet v plne krase na svem miste vedle toho prejmenovaneho.. Jenze problem je ted v tom, ze se toho souboru neda zbavit, at ho smazu, presunu, prejmenuju, tak za necelych 5 vterin se znovu obevi.
Zkousel jsem i smazat jeho obsah v poznamkovem bloku ale po chvilince nahrazen opet plnohodnotnym souborem
Zkousel jsem vsechnomozne s cim by to mohlo byt spojene...odinstalovat kodek pack All-in-one 6030, bezucinku, nainstalovat ho znova, bezucinku... odinstalovat a nandat K-Lite kodeky, bezucinku... preinstalovat DirectX, furtnic.. prejmenovat v registrech ten soubor, nic.. Vypinal jsem ve Spravci uloh i jednotlive procesy, ale soubor se porad obevoval a zadny dalsi proces uz vypnout nesel
Fakt uz nevim, chtelo by to zjistit proc se ted ten soubor porad vytvari, a ktera aplikace to ma nastarosti, kdyz vcera to vydrzelo prejmenovane nekolik hodin bezproblemu..
Omlouvam se ze sem sepsal zas takovy roman, ale jestli mate napad jak s tim hnout tak budu vdecen.
Zkousel jsem i smazat jeho obsah v poznamkovem bloku ale po chvilince nahrazen opet plnohodnotnym souborem
Zkousel jsem vsechnomozne s cim by to mohlo byt spojene...odinstalovat kodek pack All-in-one 6030, bezucinku, nainstalovat ho znova, bezucinku... odinstalovat a nandat K-Lite kodeky, bezucinku... preinstalovat DirectX, furtnic.. prejmenovat v registrech ten soubor, nic.. Vypinal jsem ve Spravci uloh i jednotlive procesy, ale soubor se porad obevoval a zadny dalsi proces uz vypnout nesel
Fakt uz nevim, chtelo by to zjistit proc se ted ten soubor porad vytvari, a ktera aplikace to ma nastarosti, kdyz vcera to vydrzelo prejmenovane nekolik hodin bezproblemu..
Omlouvam se ze sem sepsal zas takovy roman, ale jestli mate napad jak s tim hnout tak budu vdecen.
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
- shadow
- Středně pokročilý

- Vart
- Začátečník

JJ, mam namysli soubor umisteny ve windows/system32
No zatim se to povedlo vyresit, i kdyz to nechapu a nejsem si jisty jestli trvale.. Najel jsem druhe windowsy a odtud dotycny soubor smazl z tech prvnich, kdyz jsem pak ty prvni znova najel, tak se soubor uz neobevuje..
Takze zatim poznatek takovy,ze kdyz najede system a mpeg2data.ax na svem miste neni, tak jej to ani neobnovuje, pokud je, tak jej to tam za kazdou cenu zachovava, proc, to se me neptejte ..doufam ze rano nebude zas nejake podobne prekvapko
No zatim se to povedlo vyresit, i kdyz to nechapu a nejsem si jisty jestli trvale.. Najel jsem druhe windowsy a odtud dotycny soubor smazl z tech prvnich, kdyz jsem pak ty prvni znova najel, tak se soubor uz neobevuje..
Takze zatim poznatek takovy,ze kdyz najede system a mpeg2data.ax na svem miste neni, tak jej to ani neobnovuje, pokud je, tak jej to tam za kazdou cenu zachovava, proc, to se me neptejte ..doufam ze rano nebude zas nejake podobne prekvapko
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
- pilarius
- Začátečník

Je to jednoduché. Povypínej co nepotřebuješ, stáhni si Unlocker, vytvoř si prázdný textový soubor a pojmenuj ho stejně jako tento (i s příponou - musíš mít její zobrazování zapnuté v systému), dej mu také atribuj Pouze ke čtení. Pomocí Unlockeru si ten soubor odemkni, nebo ho rovnou smaž a nahraď ho tím textovým souborem.
- riXo
- Začátečník

Je normalnez,ze mam s PC v podpise v nastaveni 1152*864 + 4*AA + 16*AF prepady FPS(padne to obcas na tak 5 - 10 fps).
A este obcas mi to hodi len tak artefakty, v jednej sekunde to znici cely obraz, ale hrat sa da stale dalej. OC Grafiky mam, ale inde to nerobi. Mam znizit takty(750/1850/2000 core/shader/mem)?
A este obcas mi to hodi len tak artefakty, v jednej sekunde to znici cely obraz, ale hrat sa da stale dalej. OC Grafiky mam, ale inde to nerobi. Mam znizit takty(750/1850/2000 core/shader/mem)?
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
/nex
/nex
- Radkoff
- Začátečník

-
Re: TES4 : Oblivion - technická stránka hry
zdravím, jsem trochu v šoku. po nějaký době sem nainstaloval oblivion+OOO+pár pluginů. hraju v rozlišení 1280/1024 s HDR. FPS nikdy neklesne pod 40 (tráva), zpravidla 50 - 75. ale jakmile se něco zjeví, byť jen krab, začne se obraz trhat. pokud jde třeba o tři vlky, je to nehratelný. netuším, jak z toho ven. sestavu mám E6600@3g, 8800GT512, 2g ram, xp pro. říká se, že oblivion je hodně o procesoru, ale tady ten by to snad měl zvládnout!
- Hlavson
- Začátečník

A není to kolizí módů ? Jsou všechny plně kompatibilní ? Být tebou zkusím to bez všech módů.
Je možné, že nějaký mód zadává instrukce pořád dokola a pak to takhle zahltí CPU/PC.
Je možné, že nějaký mód zadává instrukce pořád dokola a pak to takhle zahltí CPU/PC.
- Wolfenzi
- Nováček

-
Mě se děje to samé, akorát že mám ještě větší dělo než on. E8400, HD4870 !!! a 4gb ramky.
Hraju max detaily s HDR (nebo bez něj to je jedno už...) bez AA... Těšil jsem se jak když v pohodě tahám Crysis na plný detaily, tak že k tomuhle dám AA 8x, a ještě stáhnu QARL 4x větší textury ať je to ještě hezčí... a ono se mi to posekává bez toho a když běhám kolem strážnýho na koni. Fakt nevim co s tim už. Smazal jsem celý oblivion kvuli tom s 40 pluginama a dal tam jen OOO MMM a character... pak reinstall znova, nepoužil jsem ani NO-CD crack a jel jsem s rarem DVDčka na daemonu. Uplně bez pluginů a stejně se to posekávalo při bojích. Těšil jsem se na 100+hodin hraní a přitom mi jede Crysis (o kterym dost lidí co hrajou oblivion jen sní že by jim šel dobře) plynulejc než Oblivion.Několik hodin jsem strávil renistallem, nandavánim pluginů a opětovnym procházení tutoriálem... Co mám ksakru dělat, já jsem zoufalej
radkoff : zkusil jsem si tě najít na ICQ, když tak moje je 211404624
Hraju max detaily s HDR (nebo bez něj to je jedno už...) bez AA... Těšil jsem se jak když v pohodě tahám Crysis na plný detaily, tak že k tomuhle dám AA 8x, a ještě stáhnu QARL 4x větší textury ať je to ještě hezčí... a ono se mi to posekává bez toho a když běhám kolem strážnýho na koni. Fakt nevim co s tim už. Smazal jsem celý oblivion kvuli tom s 40 pluginama a dal tam jen OOO MMM a character... pak reinstall znova, nepoužil jsem ani NO-CD crack a jel jsem s rarem DVDčka na daemonu. Uplně bez pluginů a stejně se to posekávalo při bojích. Těšil jsem se na 100+hodin hraní a přitom mi jede Crysis (o kterym dost lidí co hrajou oblivion jen sní že by jim šel dobře) plynulejc než Oblivion.Několik hodin jsem strávil renistallem, nandavánim pluginů a opětovnym procházení tutoriálem... Co mám ksakru dělat, já jsem zoufalej
radkoff : zkusil jsem si tě najít na ICQ, když tak moje je 211404624
- Hlavson
- Začátečník

Tak zkus reinstall OS. 
- Wolfenzi
- Nováček

-
Jak univerzální rada.... kdybych neměl 3 tejdení komp tak mě to taky napadne, ale takhle fakt asi ne 
Spíš přemýšlím o jedné radě z fóra kde píšou o sekání se kvuli špatné integrované zvukovce (mám sice nový komp ale MB je furt jen asi za 2k) v případě že potkám 4nohé zvíře (lol jestli to tak je tak ještě že jsem nepotkal pavouka
) . Tak asi zkusim povipíant ve hře zvuky. Doufám že když se ve hře vypnou zvuky tak automaticky zvukovka přestane pracovat.... a nebo musim i ve winu povypínat ?
Spíš přemýšlím o jedné radě z fóra kde píšou o sekání se kvuli špatné integrované zvukovce (mám sice nový komp ale MB je furt jen asi za 2k) v případě že potkám 4nohé zvíře (lol jestli to tak je tak ještě že jsem nepotkal pavouka
- ChrastyII
- Začátečník

musíš vypnout ve winech 
- Wolfenzi
- Nováček

-
Nic vypínat nemusim, stáhl jsem si plugin quiet feet max a Na maximální detaily, max. dohled, 8x AA to s 6ti nepřátelema co na mě útočej jede úplně plynule kolem 40fps. Rezerva jak prase, takže si jdu stáhnout nějakej giga balík 4násobných textur, ať ty fps stáhnu aspoň na 30 
- Delgar
- Začátečník

-
Jenom mám drobný dotaz jak to mam naninstalovat:
Vlastním:Orig. Oblivion, češtinu do Oblivionu, OOO 1.3 (je nějaká novjejší verze? a je na to čeština?)
Prosím v jakém pořadí to mám nainstalovat aby hra byla pokud mozno kompletne v češtině, nebo co k tomu mám ještě stáhnout?
Vlastním:Orig. Oblivion, češtinu do Oblivionu, OOO 1.3 (je nějaká novjejší verze? a je na to čeština?)
Prosím v jakém pořadí to mám nainstalovat aby hra byla pokud mozno kompletne v češtině, nebo co k tomu mám ještě stáhnout?