Dynamic Energy Saver od Gigabyte = velký podvod?

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
rejca
Začátečník
Začátečník

Dynamic Energy Saver od Gigabyte = velký podvod?

Příspěvek od rejca »

Zkouseli uz jste tuto vec, se kterou dle Gigabyte zachranime svet? :)

Udelal jsem si test na defaultnim taktu procesoru se zapnutou a vypnutou utilitkou.

K testu poslouzil program SUPER PI, ktery pocita PI na x desetinych mist. Nastaveni programu na 256K.

Se zapnutym DES - 20.5 s.
Bez DESu - 7.2s.

Zkousel jsem se zapnutym DESEM hrat Oblivion a dostavilo se silene trhani (bez toho v pohode).

Odber procesoru s DESem v idle cca 1.5W, bez DESu 3W. V zatezi je rozdil asi vetsi, kdyz to tak razantne degraduje vykon, ale kdo vi. Ale u utilitky psali nejvetsi usporu prave pri minimalnim vytizeni procestoru.

Jake jsou vase zkusenosti???

U me totalni propadák a nákup desek s EP je zbytečnost. (Teda jen kvůli funkci DES).

Deska Gigabyte GA-EP35-DS3R - Intel P35 s nejnovejsim BIOSEM a posledni vydani DESu. CPU Intel Pentium Dual Core.

:evil:
Naposledy upravil(a) rejca dne úte 1. dub 2008, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

skus zapnout des a vypnout sporici funkce intelu :)
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

Flegy píše:skus zapnout des a vypnout sporici funkce intelu :)
Zkusím a napíšu jak jsem dopadl :))
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no tak stačí se kouknout na test na anandtechu kde to rozebírali fakt do podrobna a ušrtřená energie je v porovnání s celkovou spotřebovanou fakt ubohá...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ale co jineho jste cekali?jakekoli setrici technologie stejne uplatnite na strojich typu stahovadlo kde se vetsina komponent celou dobu stejne flaka...
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

v tom testu jsem nenasel vliv na výkon, je sice krásné ušetřit pár W, ale když je výkon 2 - 3x horší při zátěži?

nebo jsem našel špatný odkaz? ještě doma zkusím udělat ten test s vypnutými spořícími funkcemi...
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

1M test na super pi:

se sporicimi funkcemi (BIOS)
bez DES - 31,687s
DES s CPU throttling on - 45,093s
DES s CPU throttling off - 1m 35,484s

bez sporicich funkci
bez DES - 31,720s, 6,9W (odber CPU dle DESu)
DES s CPU throttling on - 43,891s, 5,4 - 6,8W
DES s CPU throttling off - 1m 36,522s, 2,7 - 4,1 W

zajimalo by me, jestli nejaky test na netu testoval i vykon... Level u DESu nema na vykon vliv

v Idle je rozdil 1.2W vs. 3W (dle DESu, zapnuty a vypnuty DES)

Me to prijde absolutne na nic, leda jak zmrtvit procesor + nelze pouzit na OC CPU!

Takze u me nepouzitelne, uvital bych, kdyby nekdo promeril jiny na jinem cpu ci desce.
Naposledy upravil(a) rejca dne úte 1. dub 2008, 15:51, celkem upraveno 1 x.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

uz z pocatku se vedelo ze je to kravina, ktera prakticky neprinasi nic ... a to sis i sam potvrdil ...
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Mám desku Gigabyte EP35-DS3 v kombinaci s OS Windows Vista Home Premium 64-bit. Ještě v době kdy jsem jel na XPčkách tak nebyl problém a aplikace DES mi fungovala v pořádku. Potom co jsem přešel na Visty neustále pozoruju pády této aplikace, po jejím spuštění je schopná fungovat maximálně hodinu a poté jde do vyjímky. Zkoušel jsem různá nastavení ale nic nepomáhá. Setkal se s tím tady někdo?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
KOM
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od KOM »

HADES píše:Mám desku Gigabyte EP35-DS3 v kombinaci s OS Windows Vista Home Premium 64-bit. Ještě v době kdy jsem jel na XPčkách tak nebyl problém a aplikace DES mi fungovala v pořádku. Potom co jsem přešel na Visty neustále pozoruju pády této aplikace, po jejím spuštění je schopná fungovat maximálně hodinu a poté jde do vyjímky. Zkoušel jsem různá nastavení ale nic nepomáhá. Setkal se s tím tady někdo?
Stejny problem s padem aplikace, mam tedy vubec tuhle utilitku pouzivat? Usporim nejaky ten watik? Pokud by to ale bylo za cenu zhorseneho vykonu CPU pri zatezi, tak to je jasne, ze pak nebrat...
Case: Sharkoon Revenge Economy s Enermax 425W Pro82+ MB: Gigabyte EP35-DS3R (rev. 2.1) CPU: Intel Core 2 Duo E8400 s Artic-Cooling Freezer 7 Pro GPU: ATI Sapphire HD3870 512MB DDR4 s Artic-Cooling Accelero S1 RAM: Corsair 2x2GB DDR2 PC800 XMS2 HDD: WD Caviar 640GB 6400AAKS DVD: Samsung SH-S230D LCD: Samsung 19' SyncMaster 940Fn Systém: 64-bit windows Vista (SP1)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Dynamic Energy Saver od Gigabyte = velký podvod?

Příspěvek od Flegy »

KOM: na co si porad stezujete. nejde setrit tam, kde to neni mozny. je jasny ze se cpu musi undervoltovat/podtaktovat ;) . to sami je u asusu... vsechny sporici funkce sux
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“