ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni #2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni #2
Ahoj, mam Linux Hardy Heron, a nemuzu rozfachat ovladace na 3870, nevite nekdo jak na to? Nejsem sam, pokud vim, opravdu hodne lidi ma s timhle problem na linuxa
//edit Don: pokracovni tohoto tematu viewtopic.php?f=9&t=109928&start=980
//edit Don: pokracovni tohoto tematu viewtopic.php?f=9&t=109928&start=980
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni
Zkus EnvyNG od Alberta Miloneho. Aplikace ti sama stahne nejnovější proprietární ATi drivery, odinstaluje starší a potom ty nové nainstaluje
více o EnvyNG na EnvyNG FAQ
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install envyng-gtk- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hele, ty ovladace sou celkem v phoode ale nespustim prez ne hry, nesvobodny co stahnu automaticky sou spatny, a originalni sou uplne k nicemu
vyzkousel sem uplne vsechno 
- Krteq
- Čestný člen

-
S jakými hrami máš problémy?
- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
World of warcraft prez Wine, seka silene s ovladacema ruznejma, prez envy to ani nejde spustit, rozhazi to obrrazovk po kouskach
EVE Online me doslova vodloguje ze systemua to je linuxova verze hry (.deb)
Open arena na maximalni grafiku nejde, jinak pohoda
Ostatni prez wina novy hry vubec nejdou
EVE Online me doslova vodloguje ze systemua to je linuxova verze hry (.deb)
Open arena na maximalni grafiku nejde, jinak pohoda
Ostatni prez wina novy hry vubec nejdou
- Krteq
- Čestný člen

-
Wine jako emulátor má celkově dost problémy s ovladači. Zkus nativní OpenGL hry pro Linux (Q3, Q4, Wolfenstein:ET, ET:QW, atd...) a uvidíš, jak to běhá 
Jinak Envy slouží pouze ke správě ovladačů, tak nějak nechápu tuhle větu "World of warcraft prez Wine, seka silene s ovladacema ruznejma, prez envy to ani nejde spustit, rozhazi to obrrazovk po kouskach..."
Jinak Envy slouží pouze ke správě ovladačů, tak nějak nechápu tuhle větu "World of warcraft prez Wine, seka silene s ovladacema ruznejma, prez envy to ani nejde spustit, rozhazi to obrrazovk po kouskach..."
- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jako zrovna kdyz jsem mel ovladace prez envy
open arena mi nejde spustit vubec, tedka sem ot zkousel
todle mi dela wow http://i37.tinypic.com/28km3ps.jpg
open arena mi nejde spustit vubec, tedka sem ot zkousel
todle mi dela wow http://i37.tinypic.com/28km3ps.jpg
- Krteq
- Čestný člen

-
A free fglrx drivery ti taky blbnou?
Já si občas zahraju akorát Wolfensteina:Enemy Territory (OpenGL - pro distra založená na Debianu) a neměl jsem ani s jedním driverem (jak free fglrx-xorg tak proprietárním od ATi) jediný problém. Je možné, že pes bude zakopaný ve Winu... zkus ho updatnout a uvidíš (nejnovější je verze 1.1.2 z 25.7.08)
Já si občas zahraju akorát Wolfensteina:Enemy Territory (OpenGL - pro distra založená na Debianu) a neměl jsem ani s jedním driverem (jak free fglrx-xorg tak proprietárním od ATi) jediný problém. Je možné, že pes bude zakopaný ve Winu... zkus ho updatnout a uvidíš (nejnovější je verze 1.1.2 z 25.7.08)
- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jn, ale to by mi neblbly linuxovy hry....
jinak odjizdim a v patek vecer se vracim, pak pisnu diky za pomoc
jinak odjizdim a v patek vecer se vracim, pak pisnu diky za pomoc
- Jerry-Junglist
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni #2
tak uz sem zpatky, chtel sem vyzkouset mandrivu, ale ubuntu mi nevidi ani prazdny dvd 
- HIS
- Nováček

-
Nedávno jsem se stal šťastným/nešťastným majitelem Radeonu 3850 256Mb od Shappire.
Na Radeonu jsem zkoušel novější ovladače a nějaké tweakovací utility.
Problém je v tom, že v 2D režimu mi GPU běží na taktech pro 3D režim čili nějakých 700 MHz, zatím což by měl běžet na 300 MHz a sníženém napětí
Když si přestavím takty GPU a dám použít tak se tam 300 MHz tak na 2-15 sek. objeví, ale pak jej přepíše vyšší takt pro 3D. Změna žádného nastavení v CCC nepomáhá.
V původních ovladačích jsem měl normálně v 2D 300 MHz, nicméně myslím že tohle není problém verze ovladačů.
Jestli někdo víte co s tím, předem děkuji za odpověď.
Vlákno pro problémy ATI 3850 je zmaknuté
Na Radeonu jsem zkoušel novější ovladače a nějaké tweakovací utility.
Problém je v tom, že v 2D režimu mi GPU běží na taktech pro 3D režim čili nějakých 700 MHz, zatím což by měl běžet na 300 MHz a sníženém napětí
Když si přestavím takty GPU a dám použít tak se tam 300 MHz tak na 2-15 sek. objeví, ale pak jej přepíše vyšší takt pro 3D. Změna žádného nastavení v CCC nepomáhá.
V původních ovladačích jsem měl normálně v 2D 300 MHz, nicméně myslím že tohle není problém verze ovladačů.
Jestli někdo víte co s tím, předem děkuji za odpověď.
Vlákno pro problémy ATI 3850 je zmaknuté
- glu
- Začátečník

-
Co jsi tam mel predtim za grafiku? Jakej operacni system? Delal jsi cistej system s vymenou grafiky? Jaky ovladace ti to delaji a jaky nedelali? Cistis system nejakym softem pri vymene ovladacu? Zkousel jsi vypnout ccc a treba v rivatuneru sledovat takty v klidu a v zatezi?
edit: Pokud si to dobre pamatuju, tak pri pretaktovani snizovani taktu(napeti) nefungovalo na 3850, mozna ted funguje. Nevim, netaktuju.
edit: Pokud si to dobre pamatuju, tak pri pretaktovani snizovani taktu(napeti) nefungovalo na 3850, mozna ted funguje. Nevim, netaktuju.
- HIS
- Nováček

-
Nový comp a prakticky čistá instalace XP. Jak se vypíná CCC ? Takty jsem zkoušel sledovat i jiným softem, ale pořád stejné.
Pokud se týká snižování taktů tak to by měl standardně být pro 2D režim. Ati karty to tuším mají jako funkci v biosu.
Pokud se týká snižování taktů tak to by měl standardně být pro 2D režim. Ati karty to tuším mají jako funkci v biosu.
- vendo007
- Začátečník

mal by som otazocku
ma niekto 3870 od gigabyte s chladicom zalman vf700 ? lebo jeden taky chladic mam doma nepouzivany ci sa mi to oplati menit za ten klasicky dvojslotovy na sapphire
"Real power can't be given. It must be taken."
- glu
- Začátečník

-
Podle me to bude softwarova zalezitost, kdyz ti to predtim slo. Odinstaloval bych ccc a ovladac grafiky (mozna i Microsoft.NET Framework), vycistil pc drivercleanerem/driversweeperem a nainstaloval jen nejnovejsi ovladac. Rivatunerem bych se nejdriv podival, jestli jsou takty ve 2D na 300MHz a pak bych teprve instaloval ccc nebo lepe att.
- HIS
- Nováček

-
Vyřešeno, způsobovaly to zbytky programu ATItool, který jsem musel nekorektně odstranit páč jinak to nešlo. Po ručním promazání registrů vše OK. 
- Wotan
- Začátečník

2 vendo007 : ta HD3870 od gigabyte nema regulaci otacek ne?, tj zalman ma napajeni jen cernym a cervenym kablikem, ten od ati regulovat de, no nwm jak to pripojis na ten trojpin na pcb
jinak ten chladic od gigabyte neni zrovna nejtissi
jinak ten chladic od gigabyte neni zrovna nejtissi
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám toho Gigabyte s VF700-AlCu a popravdě myslel jsem že bude tižší...
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Tomasobst
- Nováček

-
0xc120000d - Padají hry
Takže zdravím, mám menší problém, jak hraju nějakou hru na větší grafické nastavení tak se po chvilce zasekne a při zmáčknutí ctrl+alt+del vyskočí hláška "taskmgr.exe - 0xc000012d" Ovladače mám nejnovější, Win XP SP3 prosím, máte nějáké rady ? Dnes tu byl kamarád, dali jsme tam jeho kartu, pořád stejnej problém, Ramky jsme projeli Memtestem, taky v pohodě, některá hra spadne po dvouch vteřinách, jiná se udrží 2 minuty, na nízké nastavení se udrží třeba hodinu, někdy to slítne dokonce do 8bit barev 
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: 0xc120000d - Padají hry
Viděl bych to na nějaký vir.
Co třeba to správně zařadit do správný podsekce a dopsat sestavu?
Co třeba to správně zařadit do správný podsekce a dopsat sestavu?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů