Ulomený pin - pomůže někdo?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- xmeloun
- Nováček

-
Ulomený pin - pomůže někdo?
Všechny vás zdravím,
marně již několik dní pročítám diskuse na podobné téma - stala se mi nepěkná věc - po dvou dnech mi nějak přestal jet novej komp, tak jsem chtěl zjistit, čím to je...Při sundavání chladiče z procesoru - AMD Phenom 9950 X4 black edition - se mi, jako spoustě z vám (jak jsem se dočetl), jsem sundal chladič i s procesorem. Ohnuly se dvě řady pinů, asi po 40 minutách se mi podařilo je narovnat...Jenže asi ne úplně perfektně, jak jsem se domníval, protože po nasazení (které šlo bezproblémově - nechápu) a opětovném sundání byl jeden pin ohnutý nadvakrát a vypadal, tedy nejen vypadal, že za chvíli upadne...Chtěl jsem ho opatrně zkusit narovnat, ale je pryč...
V diskusích jsem se dočetl, že se má zkusit dát starý pin do socketu a nasadit procesor, jestli se to chytí, popř. zkusit nějaký drátek. Oboje jsem zkusil, ale PC nenajíždí...Původní pin jsem navíc při všem zkoušení ztratil...
Dále je v diskuzích spousta příspěvků o pájení mikropájkou...Proto bych chtěl touto cestou poprosit někoho, kdo s tím má zkušenosti, zdali by nebyl ochoten mi s tím pomoci, v případě úspěchu samozřejmě za odměnu...
Předem díky za všechny vaše věcné reakce...
marně již několik dní pročítám diskuse na podobné téma - stala se mi nepěkná věc - po dvou dnech mi nějak přestal jet novej komp, tak jsem chtěl zjistit, čím to je...Při sundavání chladiče z procesoru - AMD Phenom 9950 X4 black edition - se mi, jako spoustě z vám (jak jsem se dočetl), jsem sundal chladič i s procesorem. Ohnuly se dvě řady pinů, asi po 40 minutách se mi podařilo je narovnat...Jenže asi ne úplně perfektně, jak jsem se domníval, protože po nasazení (které šlo bezproblémově - nechápu) a opětovném sundání byl jeden pin ohnutý nadvakrát a vypadal, tedy nejen vypadal, že za chvíli upadne...Chtěl jsem ho opatrně zkusit narovnat, ale je pryč...
V diskusích jsem se dočetl, že se má zkusit dát starý pin do socketu a nasadit procesor, jestli se to chytí, popř. zkusit nějaký drátek. Oboje jsem zkusil, ale PC nenajíždí...Původní pin jsem navíc při všem zkoušení ztratil...
Dále je v diskuzích spousta příspěvků o pájení mikropájkou...Proto bych chtěl touto cestou poprosit někoho, kdo s tím má zkušenosti, zdali by nebyl ochoten mi s tím pomoci, v případě úspěchu samozřejmě za odměnu...
Předem díky za všechny vaše věcné reakce...
- slax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ulomený pin - pomůže někdo?
jakej pin ? vyfot to...
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
- xmeloun
- Nováček

-
Když před sebe položím procesor tak, že šipka je v levém horním rohu, je to úplně nejspodnější pin v úplně pravé řadě.
Pro pájení tedy alespoň trošku výhoda, protože pod ním žádný pin není, jen vlevo a nad ním...
Když neberu v úvahu počet pinů, je to takhle (s=sipka, X=ulomeny pin):
s s s . . . . . . . . . . . . . .
s s . . . . . . . . . . . . . . . .
s . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . X
. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
Pro pájení tedy alespoň trošku výhoda, protože pod ním žádný pin není, jen vlevo a nad ním...
Když neberu v úvahu počet pinů, je to takhle (s=sipka, X=ulomeny pin):
s s s . . . . . . . . . . . . . .
s s . . . . . . . . . . . . . . . .
s . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . X
. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
- socket
- Začátečník

skus zajst do nejakeho zlatnictva, ak tam nepochodis tak potom uz len experimentovat s mikropajkou, aj ked mne sa pin nikdy nepodarilo prispajkovat (FX-53)
ps: ak by si ho neopravil tak by sa hodil do zbierky..
ps: ak by si ho neopravil tak by sa hodil do zbierky..
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- slax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych se s tim nesr* a zapichl pin do socketu
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
- Krni
- Nováček

-
Čus lidi, můžu se prosimvás zeptat, jak se vám daří sundavat chladič i s procesorem?
... Mě se to totiž nikdy nestalo,a jako ten procesor, když tam vložíš do patice, tak ho zajistíš aby se nedal vyndat a i když se ta pasta přilepí, tak mi neříkejte že to rvete takovou silou, že to vyrvete z patice
.. Fakt by mě zajímalo co stím provádíte...
U starýho socketu A, kde byly holý jádra se procesory rasily solidně, ale co zavedly 754,939 atd.. tak už sem se nikdy z žádnym problémem nesetkal, ale možná sem vyjímka, tak nevim....
U starýho socketu A, kde byly holý jádra se procesory rasily solidně, ale co zavedly 754,939 atd.. tak už sem se nikdy z žádnym problémem nesetkal, ale možná sem vyjímka, tak nevim....
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ta základní pasta je taková, že funguje podobně jak lepidlo - přilepí dost silně a nechce pustit. I já jsem už viděl takhle vyrvaný procák.. Přežil
.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Krni
- Nováček

-
Tak to docela čumim, díky za nový info.. Třeba to ani neni pasta, možná proto aby ušetřili je to vteřiňák
.. V každym případě díky, až zase budu stavět něco na AMD tak vyměnim pastu.. nebo radši celej chladič..
- slax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chlapce.. ja mam s754 a 3x sem box sundaval.. pokazde i s procesorem ! tet mam bilou pastu od AC
50%silicone,20%carbon,30% metal oxide..a teplota je dolu o 6°C... a navic uz sundavam jen chladic.. bez procesoru.. a to sem mel uz tu novejsi sedou zvejkacku
50%silicone,20%carbon,30% metal oxide..a teplota je dolu o 6°C... a navic uz sundavam jen chladic.. bez procesoru.. a to sem mel uz tu novejsi sedou zvejkacku
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to chce příště strkat kreditní kartu mezi chladič a cpu a většinou se to pak odloupne, někdy je ještě třeba teda ten roh karty trošku ostrouhat
slax : no mě se to stalo naposledy taky .. s deskou co měla S754, pak už nikdy
slax : no mě se to stalo naposledy taky .. s deskou co měla S754, pak už nikdy
- socket
- Začátečník

na procesoroch K8 som nikdy nepouzil pastu
A prve hammery maju pomerne dobre vysesteny povrch IHS, takze k mojmu lapovanemu boxu to sadne
A inac s754 4ever!
A prve hammery maju pomerne dobre vysesteny povrch IHS, takze k mojmu lapovanemu boxu to sadne
A inac s754 4ever!
- xmeloun
- Nováček

-
Vždyť jsem psal, že to nepomohlo...slax píše:ja bych se s tim nesr* a zapichl pin do socketu
- xmeloun
- Nováček

-
Nenajde se tedy nikdo, kdo by pomohl?
- xmeloun
- Nováček

-
Tak jsem byl ve zlatnictví a prý by tam samotný pin nedržel, takže musí nejprve odpájet to kulaté lůžko pod pinem a připájet tam nové - budu tedy potřebovat ještě jeden zničený procesor.
Neposere se tím něco, když se odpájí to lůžko pod pinem?
Neposere se tím něco, když se odpájí to lůžko pod pinem?
- socket
- Začátečník

na AM2 procesore asi nie, ale na 940 ano (kremikove PGA) 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
xmeloun: to luzko nijak neodpajis, spis poskodis vic pinu okolo
- xmeloun
- Nováček

-
Taky se mi to nějak nezdá, tedy alespoň jsem o tom nic nečetl...Prý pokud by to napájel přímo na to lůžko, pin tam nebude držet ani chvilinku...Tak to mám zkusit jinde?Flegy píše:xmeloun: to luzko nijak neodpajis, spis poskodis vic pinu okolo
- Johny004
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mě se taky asi 2x podařilo vyrvat celerona z patice. Přežil, ale chce to kvalitnější pastu, mám něco od CM za 40 Kč 
- xmeloun
- Nováček

-
Tak se mi podařilo sehnat pin do socketu am2, takže jsem ho tam zkusil dát a přiložit procesor...
Nenajelo to a stal se další průser - pin v socketu zůstal, nebere ho ani vysavač, ani magnet, ani nejde vyklepnout ;o((
Tušíte někdo, jakým způsobem sundat ten posuvný kryt socketu, který zajišťuje procesor, abych mohl ten pin vyndat?
Díky moc za všechny odpovědi...
Nenajelo to a stal se další průser - pin v socketu zůstal, nebere ho ani vysavač, ani magnet, ani nejde vyklepnout ;o((
Tušíte někdo, jakým způsobem sundat ten posuvný kryt socketu, který zajišťuje procesor, abych mohl ten pin vyndat?
Díky moc za všechny odpovědi...
- RiCK
- Začátečník

Pinzetou?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.