Dobrý den, takže k mému dotazu. Mám 19tku lcdčko s rozlišením 1280x1024. Koupím další monitor wide 20tku s rozlišením 1650x1050. 20tku plánuju jako hlavní monitor a druhý monitor bude jen jako plocha navíc.
Teď k mému dotazu. Když jsem byl v jedné firmě na praxi měl jsem dva monitory kde na jednom byla normální plocha, ikony, dole panel atd. a na druhém jsem měl jen prázdnou plochu kam jsem se dostal myší přes pravou stranu hlavního monitoru a tam jsem mohl přetahovat a následně maximalizovat okna. Přesně to samé bych si přál zprovoznit u sebe.V NVIDIA Control Panelu pod záložkou Set up multiple displays jsou volby jak chceme monitory použít. Buď jen jeden monitor, nebo druhou obrazovku jako klon, vertikálně, horizontálně. Klon jsem vůbec nepochopil k čemu slouží. Kdo by potřeboval dvě samé obrazovky? Když jsem nastavil vertikálně nebo horizontálně tak na obouch obrazovkách byl dolní panel.
Jak docílit toho "na jednom byla normální plocha" a "na druhém jsem měl jen prázdnou plochu". Děkuji všem zúčastněným v této diskuzi za pomoc.
2 monitory - pracovní plocha
Moderátor: maXXmilian
- Eagler
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
2 monitory - pracovní plocha
DESKTOP 2019:
CPU: AMD Ryzen 5 1600X + AMD Wraith Max Cooler
MB: MSI X470 Gaming pro Carbon
RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3466MHz
GPU: AMD RX580 8GB
HDD: WD Black NVMe SSD, M.2 - 500GB, WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 500GB + 3x 500 GB
Source: Corsair HX Series HX850 - 850W
Case: Corsair Obsidian Series 750D
NOTEBOOK: HP EliteBook 8540W - Funguje mi spolehlivě 10 let bez závad - jsem na něj pyšný- UPDATE 2019 - už je pomalý
NOTEBOOK: MacBook Air 2015 - je to skladný POMALÝ šnek s dlouhou výdrží
DESKTOP 2:
CPU: Intel Pentium Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz
MB: ASUS P5E3
RAM: 2x1GB Corsair DDR3 1066MHz XMS3 + 1GB ADATA
GPU: MSI GeForce 8800GTS 320MB - odešla, už nevím co tam mám
Audio: SoundBlaster Audigy 4
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Power: Fortron Blue Storm II 500W
Case: CoolerMaster Centurion 534
DVD: LG Mouse: Logitech G400
Keyboard: Logitech G11
LCD: SAMSUNG 2053BW + SAMSUNG 940B
FAN: Zalman CNPS9700 NT + 2 chassis fans
- beardie
- Středně pokročilý

Re: 2 monitory - pracovní plocha
klik pravym na plochu, vlastnosti, nastavenie zobrazenia, kliknes na 2. monitor, rozsirit plochu aj na tento monitor, potvrdit
klonovanie mozes vyuzit napriklad vtedy, ked pripojis projektor, na kompe pustas a upravujes, na projektore sa ti zobrazi to iste, napr pri prezentacii
klonovanie mozes vyuzit napriklad vtedy, ked pripojis projektor, na kompe pustas a upravujes, na projektore sa ti zobrazi to iste, napr pri prezentacii
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ